Blogs

Bloggers blijven u informeren over de stand van zaken over Positieve Psychologie. Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor ToPPics de gratis nieuwsbrief.

Samen de wereld een stukje beter maken

In augustus 2016 had ik 170 vriendelijke daden gedaan in 21 dagen en ik kreeg ontzettend veel leuke reacties van bekende en onbekende mensen. Hier kan je zien hoe zo'n dag er uit zag:

Dit maakte mij bewust dat met behulp van kleine gebaren mensen erg blij kunnen worden gemaakt. Later toen er aandacht kwam voor in de media realiseerde ik mij hoeveel het met een maatschappij kan doen.

Ook uit onderzoek blijkt dat altruistische daden stress verminderen en in hoge mate bijdrage aan de geestelijke gezondheid van mensen. In Amerika noemen ze het ook wel Random Acts of kindness

Dit heeft mij gestimuleerd om augustus 2017 uit te roepen tot Random acts of kindness maand en samen met andere mensen van over heel de wereld vriendelijke daden te doen. Ik hoop hiermee een butterfly effect te creëren in de wereld. Ik wil zelf het goede voorbeeld geven door 1.000 acts of kindness te doen in augustus. Zo ga ik onder andere leuke cadeautjes achterlaten in de trein voor vreemde mensen, vriendelijke kaartjes bij een studentenflat in de bus doen met een kraslot erbij en facebook recensies schrijven voor organisaties die ik dankbaar ben.

Join me!
Doe met mij mee in augustus 2017 en doe ook vijf vriendelijke daden! Schrijf bijvoorbeeld een lief berichtje aan een vriend of laat iets leuks achter in de trein voor een vreemdeling. Join me! En gebruik hashtag #kindnessmonth op social media in Augustus.

Kijk op deze website voor meer inspiratie. 101 eenvoudige ideen voor random acts of kindness.

Lerrie Grooten; meer over Lerrie op zijn website of zijn facebook pagina

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.