De flow van het geluk

gebruik de wetenschap van het geluk voor blijvend succes in je leven

Auteur(s)
Emma Seppälä

Iedereen wil gelukkig en succesvol zijn. En toch is het voor veel mensen ongrijpbaar. We gaan maar door en werken ons een slag in de rondte om alle bordjes in de lucht te houden. We zetten daardoor makkelijk ons huidige geluk even opzij (om die deadline te halen, dat project binnen te slepen, dat diploma te halen), om later de vruchten – het grote geluk – te kunnen plukken. Dit werkt misschien op de korte termijn, maar gaat uiteindelijk vaak ten koste van ons welzijn, onze relaties en, paradoxaal genoeg, onze productiviteit. 

Emma Seppälä, wetenschappelijk directeur van het Center for Compassion and Altruism aan Stanford University, stelt dat veel van onze overtuigingen over succes niet meer voldoen. Geluk is niet de uitkomst van succes, maar de basis. In dit boek legt ze uit hoe je de wetenschap van het geluk kunt gebruiken voor blijvend succes in je leven.

TPP kent een uitgebreide boekenrubriek, waarin zowel boeksamenvattingen als leessuggesties aan de orde komen. Voor bovenstaand boek  zijn we op zoek naar geïnteresseerden die een gedegen boeksamenvatting willen schrijven. Een boeksamenvatting mag maximaal 400 woorden beslaan en bevat de gegevens van het boek (titel, auteur, uitgeverij, jaar en ISBN-nummer), een beschrijving van de opbouw en inhoud van het boek, en een duidelijk maar genuanceerd oordeel over het werk, onderbouwd met argumenten.

Ben jij degene die graag in boeken duikt, theorieën uitpluist en een bijdrage wil leveren in de vorm van een gedegen boeksamenvatting? Stuur dan een mail naar eric@tijdschriftpositievepsychologie.nl 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Mo Landsman - 13 november 2017

Hier kunt u de recensie lezen: https://www.tijdschriftpositievepsychologie.nl/nieuws/recensie-de-flow-van-het-geluk-emma-seppala

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.