De praktijk van de positieve psychologie

over interventies in organisaties in transitie, op school en op het werk

Auteur(s)
Pim Steerneman
Uitgever
Cyclus-Garant p/a Maklu B.V.
ISBN
9789085750611

Positieve psychologie doet onderzoek naar omstandigheden waarbij mensen tot bloei komen en naar technieken die het welbevinden van mensen bevorderen: onderzoek naar en training van empathie, vriendelijkheid, humor en optimisme. In dit boek staat het stimuleren van deze positieve emoties centraal. De focus ligt op toepassingen van de positieve psychologie en meer concreet op interventies in organisaties in transitie, op school en op het werk.

"Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe je positieve energie kan ontwikkelen in organisaties. Een praktisch en inspirerend boek waarin de kracht van positieve verbindingen in organisaties centraal staat. Ik beveel het van harte aan!" Menno Lanting Over de auteur Dr. Pim Steerneman MBA, psycholoog en bedrijfskundige, is bestuursvoorzitter van Sevagram, een zorggroep in Zuid-Limburg.

TPP kent een uitgebreide boekenrubriek, waarin zowel boeksamenvattingen als leessuggesties aan de orde komen. Voor bovenstaand boek  zijn we op zoek naar geïnteresseerden die een gedegen boeksamenvatting willen schrijven. Een boeksamenvatting mag maximaal 400 woorden beslaan en bevat de gegevens van het boek (titel, auteur, uitgeverij, jaar en ISBN-nummer), een beschrijving van de opbouw en inhoud van het boek, en een duidelijk maar genuanceerd oordeel over het werk, onderbouwd met argumenten.

Ben jij degene die graag in boeken duikt, theorieën uitpluist en een bijdrage wil leveren in de vorm van een gedegen boeksamenvatting? Stuur dan een mail naar eric@tijdschriftpositievepsychologie.nl 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Ewout Tijdeman - 21 juni 2016

Ik schrijf graag een recensie voor het boek van Pim Steerneman.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.