Zin in je Leven

positief ouder worden

Auteur(s)
André M. van Leijenhorst
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089548375

We worden in dit deel van de wereld beduidend ouder dan een tijdje geleden en dat wordt meestal als positief beleefd. Wat vroeger 'le troisième age' heette - die term roept ergens omfloerste bezinning op - heet nu nog weleens 'the golden years'. Of, iets oubolliger, de glans van grijs. Maar er zijn ook 'de kosten van de vergrijzing', ouder worden als een maatschappelijk probleem, kwetsbare ouderen als een nieuwe doelgroep voor zorg aanbieders. Potentieel langer leven vraagt om nieuwe inspirerende bakens en richtinggevers.
Dit boek gaat over Positief Ouder Worden. Als mensen ouder worden, moeten ze vaak meer doen en harder werken om dezelfde of een betere kwaliteit van leven te realiseren. En die inspanning heeft een andere focus dan wanneer mensen jong zijn. Dit boek gaat over levensthema's in de senioren levensloop en is expliciet geschreven vanuit de vraag 'hoe kun je je als senior verder ontwikkelen?' 
Een pragmatisch en onderbouwd boek. Gebaseerd op gesprekken met deskundigen, inzichten uit de vakliteratuur en op de eigen en professionele ervaringen van de auteur, psycholoog en gespecialiseerd in goed ouder worden.
Verder vindt de lezer in dit boek reflecties, mijmeringen over optimisme, plannen maken, communiceren, omgaan met tegenslag en over bezieling. Zin in je leven: genoegen en betekenis. Een mooie combinatie. 

www.zininjeleven.com

TPP kent een uitgebreide boekenrubriek, waarin zowel boeksamenvattingen als leessuggesties aan de orde komen. Voor bovenstaand boek  zijn we op zoek naar geïnteresseerden die een gedegen boeksamenvatting willen schrijven. Een boeksamenvatting mag maximaal 400 woorden beslaan en bevat de gegevens van het boek (titel, auteur, uitgeverij, jaar en ISBN-nummer), een beschrijving van de opbouw en inhoud van het boek, en een duidelijk maar genuanceerd oordeel over het werk, onderbouwd met argumenten.

Ben jij degene die graag in boeken duikt, theorieën uitpluist en een bijdrage wil leveren in de vorm van een gedegen boeksamenvatting? Stuur dan een mail naar eric@tijdschriftpositievepsychologie.nl 
 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.