maandag 11 januari 2021

4 mooie gevolgen van werken tijdens corona

2020 was een bijzonder, hectisch en voor sommigen ook wel traumatisch jaar. Maar ondanks de vele ongemakken zijn er – ook voor je werk – enkele pluspunten geweest aan die nieuwe manier van (thuis)werken.
We halen de input uit recente interviews en (uiteraard virtuele) rondetafelgesprekken. Waar we deze minder voor de hand liggende pluspunten en troeven van werken tijdens corona konden optekenen.

1. Meer kansen voor introverte medewerkers
Onze communicatie verschuift grotendeels naar digitale kanalen zoals webmeetings. Sommigen vinden dat net goed. Vroeger vonden communicatieve, extraverte profielen zich misschien comfortabeler met de vele face-to-facemeetings. Daar komt nu meer evenwicht in, zo stelde Eric Lauwers, CEO van landbouwgroep Arvesta, onlangs in een interviewmeeting met eigen medewerkers.
“Het wordt nu gemakkelijker voor iemand die wat introverter en gereserveerder is om een plaats te vinden in een bedrijf”, oppert Lauwers. “Als je vandaag tijdens zo’n webmeeting iets zegt, wordt er sowieso naar je geluisterd. Ik zie nu al mensen in calls naar boven komen met wie ik nog nooit een fysieke meeting heb gehad. En van wie ik nu al weet: dit is een topaanwerving.”

2. Je weet perfect of die baan iets voor jou is
In dit tijdperk van COVID-19 baten velen hun eigen kantoor uit. Dat herleidt ons meteen naar de essentie van de job. “Haast geen verplaatsingen meer naar kantoor, hoe hip, modern en modieus dat ook mag zijn. En momenteel eigenlijk ook geen zakenreizen en chique hotels meer”, zo vatte Céline Flores Willers, CEO van het Duitse The People Branding Company het samen tijdens een virtuele rondetafel.
“Als je ooit voor al die randvoorwaarden hebt gekozen, dan is dat nu knap lastig voor je. Vandaag kan je namelijk de ultieme test doen bij jezelf: is deze job wel leuk? Is het nog iets voor mij als al die voordelen wegvallen?”

3. Je werkgever wordt menselijker
Doordat we met zo velen thuis zijn gaan werken, vervaagt de grens tussen werk en privé. “Hierdoor heb je zelf meer vat op je tijdsindeling. En terwijl je privéomgeving professioneler werd, verandert de werkgever. Organisaties zijn dit jaar een stuk menselijker geworden”, vindt Jeetu Patel, senior vice president security & applicaties bij IT-bedrijf Cisco.
“Sinds de lockdown heb ik bijvoorbeeld met mijn dochtertje de afspraak dat zij altijd mag binnenkomen in mijn thuiskantoor, ook tijdens businessmeetings. Niemand doet daar moeilijk over, integendeel zelfs.”

4. Technologie wordt geavanceerder
Wereldwijd zijn er ongeveer drie miljard thuiswerkers aan de slag via toepassingen als webmeeting, benadrukt Jeetu Patel. “Al die mensen hebben eigenlijk dezelfde middelen ter beschikking, waar ze zich ook bevinden, en met welke achtergrond ook. Mijn moeder van 82 is inzake webmeetings intussen ook al een power user geworden.”
Of het nu toepassingen zijn van Microsoft, Google, Zoom of Cisco, de technologie om met elkaar te communiceren en te vergaderen wordt steeds slimmer en beter. “Denk aan onderschriften en realtime vertaling. En de technologie herkent ook de gebaren van de deelnemers, zoals wuiven”, illustreert Patel, die tot slot nog een eerder praktisch voordeel aanhaalt van virtuele meetings. “Zo vind ik het altijd handig dat bij al die hoofdjes ook de naam van je gesprekspersoon staat. Ikzelf ben namelijk een ramp in het onthouden van namen.” (bron: Jobat  | William Visterin)


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.