woensdag 11 april 2018

8 dingen waar jij je nooit voor hoeft te verontschuldigen

Sorry. Het is een woordje dat je er zo makkelijk uit gooit. Ook terwijl het helemaal niet nodig is. Wist je dat vooral vrouwen goed zijn in te pas en te onpas sorry zeggen? Misschien ben jij zelf ook wel iemand die zich overal voor verontschuldigd. Nergens voor nodig! En daarom een reminder met 8 dingen waar jij je al helemaal niet voor hoeft te verontschuldigen.

 1. Jezelf op nummer één zetten
  Wij hebben 100% de verantwoordelijkheid voor ons eigen leven. Dus is het helemaal niet gek om jezelf op nummer één te zetten. Het is juist goed en essentieel voor een gelukkig leven. Niets om sorry voor te zeggen dus.
   
 2. Je wildste dromen volgen
  Je kunt alles hebben wat je hartje begeert, maar je moet hier wel hard voor werken. Laat je daarom door niemand ontmoedigen om jouw grote droom te volgen. Je hoeft je voor niemand te verantwoorden, het is tenslotte jouw leven. En dat betekent ook jouw successen en mislukkingen.
   
 3. Genoeg tijd voor jezelf vrij maken
  In deze drukke tijden zijn veel mensen vooral bezig met wat anderen van hen vinden en met het pleasen van de mensen om hen heen. Maar dat is misschien wel het ergste wat je jezelf aan kunt doen. Verontschuldig je niet als je een keertje niet mee gaat naar een feestje of etentje, of wanneer je liever thuis op de bank ligt op vrijdagavond. Het is jouw leven!
   
 4. Je emoties uiten
  Het lijkt misschien wel alsof we tegenwoordig allemaal koelbloedig moeten reageren. Maar dat hoeft helemaal niet! Laat die tranen lekker lopen als je ze voelt opkomen. Laat je emoties gaan. Je hoeft deze niet tegen te houden, want ze maken je wie jij bent.
   
 5. De persoon daten die je leuk vindt
  Niemand heeft het recht om jou te vertellen wie goed of slecht voor je is. Hier moet je helemaal zelf achter komen. Zolang jij van iemand houdt en jullie écht om elkaar geven, moet je vooral doen waar jij je goed bij voelt.
   
 6. Je verleden
  Sommige mensen zijn zo onbeleefd om iets van jouw verleden naar boven te halen. En vaak doen ze dit alleen maar om jou te teleurstellen. Maar onthoud: het verleden zal altijd het verleden blijven, hier kun je niets meer aan veranderen. Je kunt alleen accepteren dat jíj bent veranderd. Jouw verleden heeft je gemaakt tot wie je nu bent, en daar hoef je je nooit voor te verontschuldigen.
   
 7. Jouw mening
  Je hoeft het niet met iemand eens te zijn om respect te tonen. We zijn allemaal mensen met andere meningen, en dat maakt ons verschillend. Als je een bepaalde mening hebt, aarzel dan nooit om deze te uiten. Hoe anders deze ook kan zijn.
   
 8. Je eigen pad kiezen
  Jij hebt de vrijheid om te doen en laten wat je maar wilt. Of je nou vegan bent of juist vlees blijft eten. Of je nou vier kinderen wilt of juist helemaal geen moeder wil zijn. Het is jouw leven en jij mag je eigen pad kiezen. Zo simpel is het.

 

Op Herhealth.nl vind je artikelen die je handvatten geven voor een gezond en gelukkig leven! Wij willen je inspireren om het beste uit jezelf te halen en te genieten van het leven. Dit doen we door het schrijven van artikelen over relaties, persoonlijke groei en gezondheid en plaatsen we gezonde en lekkere recepten.

 

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
  Uw internetbrowser is verouderd.

  Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.