maandag 10 januari 2022

Gemoedstoestand werknemer heeft invloed op prestaties werk (onderzoek)

Nieuw onderzoek van organisatiewetenschapper Jakob Stollberger bewijst dat slaaptekort een negatieve invloed heeft op de dagelijkse werkprestaties doordat iemands wilskracht en motivatie afnemen. Het onderzoek toont echter aan dat dit kan worden verholpen door de gemoedstoestand van de werknemer.

Volgens de studie helpt geloven dat je wilskracht onbeperkt is je om effectief te blijven op het werk, vooral op dagen met een gebrek aan slaap. In zijn onderzoek doet Stollberger verslag van twee dagelijkse dagboekstudies met een gecombineerde steekproef van 214 werknemers en 1317 werkdagen.

Stollberger: "Hoewel het bekend is dat voldoende slaap cruciaal is voor een productieve dag op het werk, is het minder duidelijk hoe een slechte nachtrust de doeltreffendheid van werknemers beïnvloedt en wat eraan gedaan kan worden. Aan de ene kant tonen onze gegevens aan dat een gebrek aan slaap psychologische hulpbronnen zoals wilskracht en motivatie vermindert. Aan de andere kant suggereren de gegevens ook dat de instelling van werknemers over de vraag of wilskracht beperkt of onbeperkt is, een sterke invloed heeft op de prestaties van werknemers, vooral op dagen met een tekort aan slaap. Geloven dat je wilskracht onbeperkt is, kan een slechte nachtrust compenseren en een productieve werkdag voeden."

Het onderzoek, genaamd The role of regulatory, affective, and motivational resources in the adverse spillover of sleep in the home domain to employee effectiveness in the work domain, is geschreven in samenwerking met collega's van de Universiteit van Wuppertal, Universiteit van Amsterdam en Aston University en kan hier in zijn geheel worden gelezen. (bron: Vrije Universiteit Amsterdam)

Referentie
Rivkin, W., Diestel, S., Stollberger, J., & Sacramento, C. (2021). The role of regulatory, affective, and motivational resources in the adverse spillover of sleep in the home domain to employee effectiveness in the work domain. Human Relations. https://doi.org/10.1177/00187267211052469


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.