maandag 14 oktober 2019

Goede manager cruciaal voor werkgeluk medewerkers

Organisaties kunnen met goed management personeel binnen de deur houden. Want een goede manager is van cruciaal belang voor het werkgeluk van medewerkers. Bijna een derde bestempelt hun huidige manager als ideale manager. En voor 20% is hun manager de belangrijkste reden om bij de huidige werkgever te blijven.

Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door opleidingsinstituut ISBW onder 1.013 respondenten. In het Nationale Management Onderzoek wordt ingegaan op de vergelijking tussen de huidige en de ideale manager.

Ideale manager, of niet?
Managers doen het niet voor iedereen even goed. Want voor bijna 1 op de 5 medewerkers (19%) is de huidige manager een reden om de organisatie te verlaten. Dit geldt vooral voor jongeren van 18 tot 25 jaar (27%).

Daartegenover staan ook jongeren die juist enorm te spreken zijn over hun manager. Ruim een kwart (27 procent) van deze leeftijdscategorie geeft aan dat hun manager de belangrijkste reden is om bij de organisatie te blijven. Ook bij werknemers tussen de 25 en 40 jaar geldt dit voor bijna een kwart (24%).

Manager zorgt voor behoud personeel
Al met al is de manager van grote invloed op het behoud van medewerkers, zowel in de positieve als negatieve zin. Kijkend naar de verschillende niveaus binnen een organisatie, zijn vooral medewerkers in een strategische positie te spreken over hun manager.

Ruim de helft (55%) geeft aan dat zijn huidige manager zijn ideale manager is. Op tactisch niveau geldt dit voor 36% en op operationeel niveau voor 27%.

Ontwikkeling blijft nodig
Volgens Rob Rijbroek, directeur bij ISBW, is een goede manager van cruciaal belang voor het werkgeluk van medewerkers. Maar om een goede manager te zijn, zijn veel verschillende kwaliteiten, kennis en vaardigheden nodig.

“Je moet bijvoorbeeld kunnen coachen, organiseren en zowel oog voor het team als voor commercie hebben. Het is bijna onmogelijk om dit allemaal van nature te bezitten. Toch heeft iedereen het in zich om een goede manager te zijn. Het is een kwestie van het aanwakkeren van de juiste kwaliteiten.” (bron: Personeelsnet)


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

wim van eck - 17 oktober 2019

lijkt me heel logisch

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.