maandag 13 september 2021

Is geld de sleutel tot geluk?

Is het je weleens opgevallen dat als er onderzoeken worden gedaan naar de gelukkigste landen, vaak rijke landen als Denemarken en Zweden erg hoog scoren? Is daarom geld bepalend voor een gevoel van geluk? Wetenschappers in Barcelona besloten zich te verdiepen in dit vraagstuk.

Tijdens hun onderzoek namen ze landen mee waarin geld geen grote rol speelt. De bevolking is zelfvoorzienend of doet aan ruilhandel zoals op de Solomoneilanden en in landelijk Bangladesh. Ondanks dat ze in deze gemeenschappen beschikken over een stuk minder kapitaal bleken de bewoners zich erg gelukkig te voelen.

Het niveau van geluk kwam overeen met het geluksniveau van mensen uit de Scandinavische landen. Wat maakt hen zo gelukkig? Tijd doorbrengen met hun familie en leven dichtbij de natuur. Je kan dus zeggen dat geld niet de sleutel tot geluk is. Echter weinig geld hebben op plekken waar je veel geld nodig hebt, zoals een hoofdstad bijvoorbeeld, kan wél zorgen voor een ongelukkig gevoel. (bronnen: MSN, Psychologie Magazine)


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.