woensdag 12 september 2018

Kabinet steunt omstreden plan Menzis voor depressievergoeding

Het kabinet ziet wel wat in het omstreden plan van zorgverzekeraar Menzis om de behandeling van psychische klachten naar resultaat te vergoeden. Het plan sluit aan bij de ambities van het kabinet om "meer te richten op de uitkomst van de zorg", zegt de verantwoordelijke staatssecretaris Paul Blokhuis.
Menzis wil behandelaars van een groep patiënten met lichte depressies en angsten extra gaan betalen als de behandeling beter uitpakt dan normaal. Psychiaters en patiëntenorganisaties hebben grote bezwaren tegen het plan.

Ze wijzen erop dat het slagen van een psychiatrische behandeling moeilijk te meten is en vrezen dat zwaardere en minder kansrijke patiënten uiteindelijk het kind van de rekening worden.

Blokhuis (Volksgezondheid) beseft dat het meten van het resultaat van een behandeling met name in de ggz complex is. "Maar dit experiment verdient een kans, omdat het behandelaars kan prikkelen om mensen beter en sneller te helpen."


Bron: nu.nl


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Corry Bos - 15 september 2018

Betekent dit dan ook dat er een kans ontstaat voor andere begeleiders dan psychologen en psychiaters om te bewijzen dat hun methode resultaat oplevert? Op dit moment is het ontzettend moeilijk om kwaliteit te bewijzen, omdat de reguliere paden vergoed worden en dus bewandeld worden. No cure no pay, ik durf het aan!


wim van eck - 13 september 2018

Zegt Blokhuis nu dus eigenlijk impliciet dat ze nu niet snel en goed geholpen worden

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.