maandag 10 januari 2022

Kritiek op kritiekloze wijze inzet positieve psychologie door coach

Joppe Dubbeld won de NOBCO Thesisprijs Coaching 2021 met zijn thesis: Avoiding problems or approaching solutions? Revealing the effects of both problem-/solution-focused questioning, and their interplay with approach/avoidance goal-orientations on coaching outcomes

De vakjury, bestaande uit Dr. José Heesink, Dr. Rendel de Jong, Heleen Hordijk en Charlotte van den Wall Bake, heeft haar beoordeling gebaseerd op vijf criteria: de inhoudelijke kwaliteit, de gehanteerde onderzoeksmethode, de presentatie, de bijdrage aan de theorievorming en de bijdrage aan de beroepspraktijk. De jury was zeer te spreken over de kwaliteit en de variatie van de theses. “Het lezen en beoordelen werd daardoor plezierig, maar uitdagend,” aldus de juryvoorzitter José Heesink.

Winnaar
De jury is het meest enthousiast over de scriptie die coaches helpt om stil te blijven staan bij hun soms kritiekloze houding ten opzichte van benaderingen uit de positieve psychologie. Daarover gaat het onderzoek van Joppe Dubbeld waarin hij kijkt naar het effect van de wijze van formuleren van coachingsvragen (oplossings- versus probleemgericht) en het formuleren van na te streven doelen (approach of avoidance) op uitkomsten van het coachproces, zoals gemoedstoestand, of self-efficacy en het behalen van doelen.

Dubbeld laat met zijn scriptie zien dat coaches voorzichtig moeten zijn met de veronderstelling dat een oplossingsgerichte benadering van coaching op alle fronten superieur is aan een meer probleemgerichte benadering. Hij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, Master’s Degree Work and Organizatial Psychology.

Uit handen van de jury mocht Dubbeld een cheque van 1.500 euro in ontvangst nemen. Zijn reactie op het winnen van de prijs: “Het is een grote eer voor mij om deze prijs te winnen. Coaching is een supermooi vak en ik hoop dat ik met mijn onderzoek heb kunnen bijdragen aan een verdere ontwikkeling binnen ons vakgebied.”

Wetenschappelijk onderzoek
De NOBCO vindt wetenschappelijk onderzoek naar coaching erg belangrijk en investeert dan ook bewust in samenwerkingen met wetenschappers, het bedrijfsleven en opleiders. De orde heeft de Thesisprijs in het leven geroepen om zo wetenschappelijk onderzoek naar de toegevoegde waarde van coaching te stimuleren. (bron: NOBCO)

Referentie
Dubbeld, J. (2021). Avoiding problems or approaching solutions? Revealing the effects of both problem-/solution-focused questioning, and their interplay with approach/avoidance goal-orientations on coaching outcomes (Thesis). Amsterdam: UvA.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Janny Teeuwen - 13 januari 2022

Ondanks dat ik het onderzoek niet heb gelezen, raakt me het feit dat uit het onderzoek is gebleken dat men in coaching/ begeleiding vooral focust op een oplossingsgerichte benadering. Als trainer/docent in de palliatieve terminale zorg en in rouwbegeleiding heb ook ik opgemerkt dat het voor zorgmedewerkers (maar het geldt eigenlijk voor het gros van de mensen) heel moeilijk is om los te komen van de houding om direct naar oplossingen te zoeken en in die zin ook te communiceren en vragen te stellen. Men ondervindt zelfs een grote weerstand en onmacht om vanuit de vragende, zoekende houding met cliƫnten en patiƫnten in contact te treden. Ik ben ervan overtuigd dat de zoekende, open houding uiteindelijk in elke vorm van coaching uiteindelijk veel winst zou opleveren. Als de coach vooral vanuit de zoekende houding in het levensverhaal de levensvragen zou weten te "vermoeden" en te communiceren, kan vervolgens veel vanzelfsprekender gezocht worden naar mogelijke oplossingen.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.