maandag 12 september 2022

Minder dan de helft ervaart voldoende waardering op het werk

Slechts 40% van de medewerkers van Nederlandse bedrijven en organisaties ervaart op dit moment voldoende waardering. Daarnaast zegt 15 tot 20% van de medewerkers helemaal geen erkenning, aandacht of beloning te ervaren.

Dat blijkt uit een onderzoek dat adviesbureau Sparkler heeft laten uitvoeren onder 748 medewerkers van diverse bedrijven naar haar waarderingsformule die bestaat uit de componenten Aandacht, Erkenning en Beloning.

Aandacht verwacht men vooral van de leidinggevende, erkenning en beloning van het MT en de directie. Het gemiddelde rapportcijfer dat werknemers geven voor waardering is slechts een 6,9. Het onderzoek laat ook zien dat Aandacht, Erkenning en Beloning meetbaar bijdragen aan waardering. 

Sparkler concludeert dat er nog heel veel ruimte voor verbetering is wat de waarderingsbehoefte van medewerkers betreft. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen zijn meer tevreden en betrokken en dat heeft een positieve invloed op de prestaties van bedrijven. Zeker nu er krapte op de arbeidsmarkt is, is het belangrijk voor bedrijven om medewerkers aan zich te binden. (bron: HRpraktijk)


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.