donderdag 03 september 2020

Nieuw platform voor de kracht van ‘het kleine gebaar met grote impact’

Voorbeelden delen van een klein gebaar met een grote impact op het leven van anderen. En zo mensen op een positieve manier inspireren. Dat is het doel van het bijzondere sociale media platform Carlosmomentjes, opgericht door Jaap Bressers.

Hard werken aan een succesvolle carrière. Om je dan ineens, als je onverwachts de dood in de ogen kijkt, te realiseren dat je ontevreden bent over de manier waarop je hebt geleefd. Dat overkwam Jaap Bressers. Hij brak op 21-jarige leeftijd zijn nek tijdens een duik in de zee. “Ik dacht dat ik dood ging, nam afscheid van het leven en vroeg me af: wat laat ik na? Ik schrok me rot. Realiseerde me dat ik eigenlijk weinig aan de wereld had bijgedragen.”

Als door een wonder overleeft Jaap het ongeluk. Wel komt hij in een rolstoel terecht en moet zijn leven opnieuw opbouwen. Maar meer nog dan dat, zorgde zijn inzicht in zee voor een andere ommekeer. Betekenisvol leven wordt zijn missie. En daar zoveel mogelijk mensen in meenemen.

Carlosmomentjes
De Stichting Carlosmomentjes is genoemd naar de verpleger die Jaap in de moeilijke periode na zijn duikongeval bijstond. Hij vertelt: “De eerste nacht in het ziekenhuis schiet ik in paniek wakker. Ik schreeuw het uit, maar niemand reageert. Als ik blijf roepen, zie ik uiteindelijk vanuit mijn ooghoeken hoe iemand keurig de apparatuur naast mijn bed controleert, om vervolgens weer de kamer uit te lopen. Ze zijn het gewend, er liggen hier meer duikslachtoffers. Dan opeens, tijdens een nieuwe paniekaanval, is daar broeder Carlos. Hij legt zijn hand op mijn schouder – ongeveer de enige plek waar ik nog iets voel – en zegt ‘It’s ok’. Dat simpele gebaar was het enige wat ik nodig had.”

In de afgelopen jaren is het Carlosmomentje uitgegroeid tot een symbool voor hoe iedereen met iets kleins, iets moois kan betekenen. Duizenden mensen gaven aan ook heel graag meer waarde aan hun leven te willen geven door ‘iets positiefs’ te doen voor anderen.

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het bijzondere interactieve platform, waarmee gebruikers zich kunnen laten inspireren en hun eigen positieve ervaringen kunnen delen.

Stichting
De stichting is ook actief met onder andere het Carlosmomentjeshuis – een gratis vakantiehuis voor wie een steuntje in de rug kan gebruiken – en lespakketten voor het onderwijs, waarbij kinderen de kracht van een klein gebaar ervaren. Hierbij kan Jaap Bressers rekenen op de steun van een grote groep vrijwilligers en ambassadeurs.

Met behulp van sponsoren en een grote donatie van Jaap zelf financierde hij dit platform. Hierdoor is het platform gratis en volledig reclamevrij.

Het platform is te vinden op www.carlosmomentjes.nl. De bijbehorende app kan dan ook gratis gedownload worden via de Apple App Store of Google Play Store.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.