maandag 10 januari 2022

Nieuwe rubriek: Lieve positieve...

De positieve psychologie gaat over hoe we het beste uit onszelf en anderen kunnen halen. Over het versterken van mogelijkheden om een plezierig, goed en zinvol leven te leiden, ook al zit het soms tegen. De positieve psychologie gaat over het van elke dag niet de beste, maar de best mogelijke dag maken.

In deze nieuwe rubriek kun je vragen stellen over wat je bezig houdt. Problemen, irritaties, zorgen, alles mag. De redactie van het Tijdschrift Positieve Psychologie zal vanuit de positieve psychologie trachten je een antwoord te geven, waardoor elke dag toch de best mogelijke dag kan worden.

Stuur je vragen naar bladmanager Janet Rienties en wie weet lees je het antwoord op je vraag in de volgende nieuwsbrief!


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Chris - 13 januari 2022

Ondanks zeer veel kennis over gezond eten, het jojo-effect, over diverse mogelijk soorten diëten met hun voor- en nadelen, ondanks het feit dat mijn relatie tot eten verstoord werd in mijn jongste levensjaren en ik ook wat genetisch de aanleg heb om iets 'steviger'' te zijn (meer spiermassa), ondanks het feit dat ik weet dat ik eerder dien te werken op gewoontes, de één na de ander aanpakken en geen wonderen mag verwachten, blijven de meer ongezonde dingen me extra aantrekken, zodat ik nog meer geneigd ben om meer te eten dan goed voor me is. Hoe meer ik me wil veranderen, hoe meer het fout gaat, met steeds een hoger cijfer op de weegschaal. Ik weet dat zelfliefde aan de basis ligt, milder zijn, ... Het is als een alcoholieker, de verleidingen zijn zo groot. Ik ben al zeker 45 jaar bezig met dat thema, om zot en gefrustreerd van te worden. Het is niet echt problematisch (1m65 en 92 kg), maar ik overweeg een by-pass operatie omdat ik elke dag pieker en me schaam als iemand die alsmaar faalt. Ik haat die ophopingen van vet aan buik en billen. Hoe geraak ik ooit uit die vicieuze cirkel? Ik ben een genieter, alle sociale momenten in de familie en met vrienden zijn gekoppeld aan lekker eten, een drankje erbij... Ontspannen door gezellig te eten,... Ik ben radeloos.


Luch - 13 januari 2022

Positief initiatief.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.