woensdag 15 januari 2020

Veerkracht in organisaties

In juni 2013 publiceerde het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties een themanummer over Veerkracht. De redactie heeft de belangstelling voor dit thema goed aangevoeld, want nu – 7 jaar later – is de belangstelling hiervoor in wetenschap en praktijk sterk toegenomen. Een recente zoekopdracht naar publicaties over mentale veerkracht in wetenschappelijke tijdschriften tussen 2009 en 2018 leverde 286 hits op. De Universiteit Twente wil het onderzoek over dit onderwerp samenhangend gaan organiseren. Het aantal ontwikkelingsprogramma’s gericht op veerkracht in organisaties neemt snel toe. De behoefte aan verbinding van kennis uit wetenschap en praktijk in het Nederlandse taalgebied neemt daardoor ook toe. In augustus 2019 heeft dat geleid tot een op dit thema gerichte social media groep op LinkedIn: Veerkracht in organisaties.

Enkele deskundige beheerders selecteren en publiceren artikelen, activiteiten en opleidingsmogelijkheden voor belangstellenden voor dit onderwerp. De door de groep gebruikte definitie van veerkracht is breed en omvat zowel de mentale, sociale als operationele invalshoek. Bijgevoegd het artikel ‘Veerkracht voor teamleiders ter kennismaking. Ook vanuit het archief van professioneel begeleiden worden met enige regelmaat premium artikelen kosteloos aangeboden. Belangstellenden kunnen zich hier  aanmelden bij de groep.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Theo Wijnen - 18 januari 2020

Ik heb als voormalig stafmedewerker organisatieontwikkeling & consulting werkzaam bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten de pocket geschreven ''Veerkrachtig Sturen, Productief Samenwerken. Trajectbegeleiding voor Management- en Leiderschapsontwikkeling', uitgebracht bij Politeia, Brussel. (www.politeia.be) Recent op www.sigmaonline.nl nog een artikel geschreven over ''O2 geven aan leiderschapsontwikkeling'' Het thema boeit me ook enorm. Ben nu als freelance psycholoog en procesbegeleider nog bezig met het thema in lokale besturen in Vlaanderen.


ellen steffens - 16 januari 2020

Veerkracht is het thema dat me al jaren beroepsmatig en prive bezig houdt.


patricia collette - 16 januari 2020

ben er als trainer/coach bij de gemeente Amsterdam (P&O: Amsterdamse School) al een jaar of 6 ook mee bezig. Workshops en trajecten bieden medewerkers en managers inzichten en handreikingen om zichzelf beter te leren kennen en te sturen en zich beter te verhouden tot collega's.


Susy - 16 januari 2020

Zinvol!

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.