maandag 13 januari 2020

Video: Kun je jouw depressie wegdansen?

"It's the way she moves" – iemands lichaamstaal kan veel onthullen over wat iemand denkt of voelt. Geeft iemand jou bij binnenkomst een slap handje, dan wijst dat er al snel op dat iemand niet lekker in zijn vel zit. Maar omgekeerd werkt het ook: een bepaalde beweging kan ervoor zorgen dat jij je blijer gaat voelen. Een andere beweging maakt je triest.

Bij psychische problemen wordt vaak therapie aangeboden in de vorm van praatsessies. Maar wat nu als je geen goede prater bent? Therapie in de vorm van beweging en kunstzinnige middelen zoals muziek, dans, drama of beeldend vormen kan deze groep mensen helpen bij hun problemen.

In dit college vertelt Susan van Hooren (Open Universiteit) hoe beweging jouw emoties kan beïnvloeden en hoe we dit door middel van danstherapie kunnen gaan toepassen in de praktijk. (bron: Universiteit van Nederland)


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Marja Hoogwegt - 21 januari 2020

Ook bij het wandelen (individueel of in een groep) met een wandelcoach gelden deze processen van spanningsreductie, emotieregulatie o.a. ook met creatieve expressie, en verbindend bewegen (o.a. synchroon lopen, maar ook eigenheid bevorderen).

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.