maandag 13 september 2021

Video: Positieve communicatie

Tijdens deze oefening gaat het team leren communiceren en erachter komen wat positieve communicatie is. Met positieve communicatie wordt niet bedoeld dat de communicatie positief in de zin van vrolijk hoeft te zijn, maar dat gezegd wordt wat er wordt bedoeld zonder een ontkenning in de taal. "Het gaat niet zo goed met me" is geen positieve communicatie omdat we niet weten hoe het dan wel gaat. "Het gaat slecht met me" is positieve communicatie omdat er direct wordt gezegd wat er wordt bedoelt. Doordat er een drietal wordt gevormd met een verteller, vraagsteller en iemand die de verteller er op attent maakt wanneer er geen positieve communicatie wordt gebruikt, leert het team op speelse wijze wat het effect is van positieve communicatie.Tijdens de oefening zijn meerdere variaties mogelijk.
Variatie 1: Je kan er een wedstrijd van maken door de verteller een strafpunt te geven wanneer hij geen positieve communicatie gebruikt. Degene met het minst aantal punten wint.
Variatie 2: Als er bij de wedstrijd variant meerdere mensen hetzelfde aantal punten hebben kun je deze winnaars een verhaal laten houden voor de hele groep degene die het langst kan vertellen zonder te vervallen in iets anders dan positieve communicatie is de uiteindelijke winnaar.
Variatie 3: Naast de rollen verteller en vraagsteller kunnen deze personen ook samen een gesprek voeren zonder dat er duidelijk iemand de verteller en vraagsteller is. De controleur geeft de mensen die geen positieve communicatie gebruikt een punt net zoals in de video.

Herman Otten studeerde in 2008 af aan de acteurs opleiding aan de toneelschool in Utrecht. Na veel gewerkt te hebben voor film, televisie, theater en radio heeft hij zich gespecialiseerd in het geven van presentatietrainingen spreken in het openbaar. Otten schreef het in eigen beheer uitgegeven 101 Team Building ExercisesTo Improve Cooperation and Communication. www.hermanotten.nl


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Nog geen reacties geplaatst
    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.