woensdag 16 januari 2019

Weggeefactie 2: het Sterke Kantenkaartspel

Het Sterke Kantenkaartspel is een kaartspel voor coaches, trainers en teams om te werken met de VIA Character Strengths. Deze classificatie van positieve karaktereigenschappen is uitgebreid onderzocht. Je leest meer over deze sterke kanten op www.sterkekanten.nl. Via deze website vind je ook de gratis VIA Strengths Survey.


Wat zijn sterke kanten?
Iedereen heeft positieve eigenschappen, maar niet iedereen weet wát zijn of haar sterke kanten zijn. Uit onderzoek blijkt dat als je jouw sterke kanten beter kent en meer gebruikt, je gelukkiger en succesvoller bent. Die positieve eigenschappen van jou zijn jouw manier om uitdagingen aan te gaan. Je herkent je eigen sterke kanten omdat ze je energie geven, ze bij je passen en je er goed in bent.
 

Het sterke kantenkaartspel
Met dit kaartspel maak je sterke kanten tastbaar, dankzij heldere beschrijvingen en inspirerende symbolen. Het kaartspel bevat de 24 wetenschappelijk onderbouwde sterke kanten – VIA Character Strengths. Daarnaast zijn er oefeningenkaarten om met de sterke kanten te werken in coaching, training, teams of voor jezelf.

Dit kaartspel in een stevige kartonnen doos bevat 45 kaarten (formaat 7,4 x 10,9 cm):

  • 24 sterke kantenkaarten met de VIA Character Strengths
  • 6 waardenkaarten met de categorieën, deugden of virtues
  • 12 oefeningenkaarten die je kunt gebruiken in 1-op-1 coaching of met teams/groepen
  • Uitlegkaart over wat sterke kanten zijn
  • Overzichtskaart van de 24 sterke kanten


Voor wie is het kaartspel
Het spel is bedoeld voor trainers, coaches, HR-professionals en anderen die de sterke kanten van mensen willen helpen ontwikkelen. Het is gefundeerd in de wetenschap van de positieve psychologie en gebouwd op praktijkervaring. Je kunt direct met dit kaartspel aan de slag.


Sterke kanten in actie
Speel met de 24 sterke kanten en kijk wat bij je past of neem er eentje mee zodat je jezelf aan die sterke kant herinnert. Met de oefeningenkaarten kun je echt aan de slag. Je kunt je sterke kanten ontdekken, beter leren begrijpen of meer toepassen. Andere oefeningen kun je doen met teams of collega’s: leer elkaar kennen en versterk elkaar!


Ontstaan
VIA Character Strengths: ©Copyright 2004-2018, VIA Institute on Character. All Rights Reserved. Used with Permission. www.viacharacter.org
Uitgeverij Positieve Psychologie Nederland, ISBN: 9789082909401.
Samenstelling oefeningen en Nederlandse beschrijvingen: Matthijs Steeneveld & Anouk van den Berg
Ontwerp kaarten: Sjors Gillissen


In samenwerking met samensteller Matthijs Steeneveld mogen we 3 exemplaren van dit spel weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 29 januari. Winnaars worden woensdag 30 januari per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen

 

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.