woensdag 10 januari 2018

Weggeefactie: De kracht van liminaal denken

Creëer de verandering die je wilt door je manier van denken te veranderen

Het maakt niet uit wie je bent of wat je situatie is, verandering is altijd mogelijk. En als er een situatie is die je wilt veranderen, kan liminaal denken daarbij helpen. Overtuigingen vormen de basis van alles wat mensen zeggen, denken en doen. Als mensen hun overtuigingen veranderen, kunnen ze hun gedrag veranderen, wat hun leven zou kunnen veranderen.

Je hebt geen formeel gezag, budget of bekrachtiging nodig om liminaal denken toe te kunnen passen. Aan de hand van zes principes (beginselen) en negen oefeningen (praktijken) leer je vervorming van de realiteit te minimaliseren, je begrip te verbeteren en nieuwe mogelijkheden voor positieve veranderingen in je werk en je leven te openen.

Het woord liminaal komt van het Latijnse woord voor drempel. Een drempel betekent letterlijk een doorgang, maar een drempel is ook het begin van elke reis. Een drempel is een grens en markeert het transitiepunt tussen de ene staat van zijn en de volgende. Liminaal denken is de kunst van het vinden, creëren en het gebruik van drempels om verandering te realiseren. Het soort bewustzijn dat je in staat stelt om positieve verandering te creëren.

“Liminaliteit is de fase tussen ‘niet meer’ en ‘nog niet’. Het is het niemandsland tussen twee grenzen van werkelijkheden. ‘Betwixt and between.’ Het ondertussen. Dave Gray laat met mooie verhalen en concrete tips zien hoe verandering plaatsvindt op de grenzen tussen dingen. Een krachtig pleidooi om losser, liminaler, met onze overtuigingen om te gaan”. – Danielle Braun en Jitske Kramer, corporate antropologen, auteurs van De Corporate Tribe, chiefs van de Academie voor Organisatiecultuur

 

In samenwerking met uitgeverij Vakmedianet mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 23 januari. Winnaars worden woensdag 24 januari per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Anneke Postema - 25 januari 2018

Lijkt me heel interessant!


T. Koster - 23 januari 2018

Ik wil het boek graag lezen om te kijken of het iets voor een van mijn dierbaren is die vast zit in een denkpatroon dat niet goed is voor haar.


Marcel Hondeveld - 21 januari 2018

Daar wil ik wel meer van weten. Een gedragsverandering kan nooit kwaad.


Jacqueline Ridder - 21 januari 2018

Zo'n mooi woord en zo belangrijk, wil ik graag meer over weten


Monique kuivenhoven - 20 januari 2018

Ik zou graag gelijk starten!


Korien van Vuuren - 18 januari 2018

Ik wil graag met mijn studenten met dit boek aan de slag. Het zal ze helpen met succesvol studeren!


Hanke - 18 januari 2018

Een van de mensen die ik in mijn praktijk voor gewichtsconsulent begeleid zou heel veel baat bij dit boek hebben. Een lieve, mooie en intelligente vrouw die ik het gun om dit boek te ontvangen. Een plotselinge ziekte heeft haar doen inzien dat het leven drastisch anders moet, maar de laatste stap over die drempel ligt nog net te ver van haar vandaan. Wat zou het een mooi geschenk zijn om haar dit aan het begin van 2018 cadeau te kunnen doen.


Margreet Gravestein - 18 januari 2018

Een interessante, nieuwe visie op hoe je positief kunt veranderen vanuit elke levenssituatie.


Annemieke Kooter - 17 januari 2018

Ik kan van alles gaan bedenken waarvoor ik het boek in zou kunnen zetten. De belangrijkste reden is dat het ik het gewoon wil lezen en ontzettend nieuwsgierig ben geworden naar de inhoud. En anders schaf ik het zelf aan :-)


Jettie Tolman - 15 januari 2018


Mieke Haverkort - 15 januari 2018

Graag kom ik in aanmerking voor dit boek, want het sluit goed aan bij mijn werk als transitiecoach in het beroepsonderwijs.


Tineke Jongman - 15 januari 2018

Lijkt me interessant boek!


Roos van den Heuvel - 15 januari 2018

Benieuwd naar het boek Liminaal denken. Lijkt mij handvatten te bevatten om privé en zakelijke veranderingen in te zetten.


Emy van der PaL - 15 januari 2018

Nieuwsgierig naar Liminaal denken


monique greftenhuis - 14 januari 2018

Kan ik goed gebruiken in mijn werk als ambulant begeleider!


Jacqueline Mulder - 13 januari 2018

Dit klinkt goed. Ik ben benieuwd!


B.Grabovac - 13 januari 2018

Bij het lezen van al deze reacties, wens ik het boek aan iemand anders te geven. Vaak denkt men bij "het denken" als proces aan causale verbanden, maar het denken op zich is een hulpmiddel die een functie heeft; jullie gebruiken je armen of benen ook niet doorlopend, zo ook je gedachten kun je leren stil leggen.... succes !!!


Ida - 12 januari 2018

Dag, een EYE opener! Warme groet, Ida


Liyen - 12 januari 2018

Ik wil dit boek winnen voor mijn zus, want ze is hard bezig met veranderingen aanbrengen in haar leven en dit boek kan haar daar extra mee helpen.


Bert Kooiman - 12 januari 2018

Ik heb afgelopen maandag een heel inspirerende bijeenkomst gehad met Danielle Braun van de Academie voor Organisatiecultuur. Daar speelde het thema Holding Space en de liminale fase een belangrijke rol. Ik ben daardoor persoonlijk enorm geraakt. En zou graag in aanmerking willen komen voor dit boek.


Willem van Leeuwen - 12 januari 2018

Mensen willen wel veranderen, alleen niet veranderd worden. Een boek als dit maakt mensen meer bewust van de invloed van je eigen denken op de waarneming en interpretatie van je omgeving en de bereidheid tot veranderen. Het helpt mensen ongetwijfeld om een stap in de goede richting te zetten om uit onze conditionering en (vaak) vastgeroeste patronen in deze te stappen. Geweldige aanrader dus!


Elsbeth - 12 januari 2018

Nog nooit van "liniaal" gehoord... en erg nieuwsgierig naar het boek!


Anika - 12 januari 2018

Ik werk veel in mijn sessies met het onderzoeken van belemmerende overtuigingen en de kritische ik. Dit boek lijkt me erg interessant om m'n kennis en aanpak te verbreden!


hetty Driessen - 12 januari 2018

Ik heb een intervisie club en ik denk dat we de inhoud van dit boek goed kunnen gebruiken voor reflectie en om stappen te zetten. Ik zou het heel graag willen leren en met elkaar bespreken.


Ankie - 12 januari 2018

Lijkt me zeer waardevol om mee aan de slag te kunnen gaan ,ik heb sterk het gevoel dat ik momenteel verblijf in het niemandsland .


Wim ten Vaarwerk - 12 januari 2018

Ik ben benieuwd of dit een methode is die ik al langer toepas of echt een andere invalshoek heeft


Suzanne Meems - 12 januari 2018

Wow, liminaal denken maakt dat ik het winnen van dit boek voor me zie en het graag ontvang :). Dank voor de aktie en goed weekend, hartelijke groet, Suzanne


Janine Heugens - 12 januari 2018

Mooi dat deze zeer herkenbare fase (bij mezelf en anderen) een naam heeft!! Ik denk een goed hulpmiddel in mijn werk als loopbaancoach.


Jeannette - 12 januari 2018

Verlang er naar om er meer van te lezen...


Annelies - 12 januari 2018

Ik ben faalangstreductietrainer en steeds bezig met de leerlingen om hun overtuigingen los te leren laten. Ben dan ook heel geïnteresseerd in dit boek.


Pietie Blankestijn - 12 januari 2018

Ik zou dit graag willen ontvangen voor mijn eigen proces van verandering.


Gerwin Hofstede - 12 januari 2018

Student pedagogiek. Nogal eens last van zwart/wit denkgedrag. Dit boek zou mooie verbreding kunnen bieden voor mijn individuele proces.


Jellie Bazuin - 11 januari 2018

veranderen is moeilijk, maar als je het kunt veranderen door zelf anders te gaan denekn, nl liminaal, dan lijkt dat niet moeilijk. dat lijkt het aantrekkelijke van dit boek of deze methode.


Cécile Boogerd-Hoffman - 11 januari 2018

Ik werk met jonge en oudere nieuwe Medelanders. Hun culturele achtergrond, maar ook hun ervaringen opgedaan tijdens de (vaak gevaarlijke) reis naar Nederland is bepalend voor het gedrag wat zij op school laten zien. Ik ben mij bewust dat mijn houding en denken bepalend zijn om hen te helpen bij hun acclimatisering- en inburgeringsproces. Het boekje kan mij helpen om met een vernieuwde blik met mijn eigen denken om te gaan.


Soma Neuts - 11 januari 2018

Ik bewonder mensen die met een open en kritische geest in het leven staan! Durven anders denken, is de eerste stap naar verandering. Het is belangrijk om zaken te nuanceren en vanuit diverse invalshoeken te benaderen. "Life is like a rainbow. You need both the sun and the rain to make its colors appear"


Bart Hamming - 11 januari 2018

LS, "Het maakt niet uit wie je bent of wat je situatie is, verandering is altijd mogelijk." Het woordje altijd in deze zin, triggert mij. Momenteel begeleid ik een jonge vrouw die worstelt met een borderline-persoonlijkheidstoornis. In haar geval zou verandering van overtuigingen zeer welkom zijn, gezien de last die zij nu ervaart van haar angsten als gevolg van haar overtuigingen. Kortom: ik ben nieuwsgierig of altijd inderdaad altijd is.


rudi - 11 januari 2018

Ik ken de term liminaal niet. En wanneer ik de tekst lees komt bij mij het beeld van transities binnen maar dan vertaald naar het therapeutisch veld. Ik ben benieuwd om hier meer over te weten (en eventueel in de praktijk te hanteren). Laat maar komen. Het boek is bij mij in goede handen :-)


Saska de Jonge - 11 januari 2018

Graag voor mijn werk als welzijnscoach


Cor van Gils - 11 januari 2018

Ik zit midden in zo'n proces en wil het daarom graag lezen!T


Jacqueline Doomen - 11 januari 2018

Vandaag gaf ik een presentatie aan mensen die net boventallig zijn geworden. Hierin gebruikte ik 'liminale fase' en de uitspraak 'in between and inbetwixt' om hun situatie te beschrijven. Vervolgens zie ik thuis in mijn mail het bericht over deze weggeefactie. Serendipiteit!


Jelly Bijlsma - 11 januari 2018

De Liminale fase...ik had er NG nooit van gehoord tot deze week in een training met Danielle Braun. En dan nu deze nieuwsbrief. Het ondertussen... fascinerend. Ik wil er graag meer over lezen. Hartelijke groet, Jelly Bijlsma


Marianne Hulsbergen - 11 januari 2018

Deze drempel wil ik graag overgaan! Ik ben heel benieuwd naar de inhoud van dit boek en of ik dit kan verwerken in mijn werk al begeleider, in de supervisie én voor mijzelf.


inge - 11 januari 2018

Ik coach veel en uiteraard kom je altijd bij overtuigingen. Mij interessant het wel om meer en andere invalshoeken te leren en niet alleen om mijn coachees beter te ondersteunen maar ook om mijn collega's verder te inspireren.


Miranda Hopmans - 11 januari 2018

Ik ben razend benieuwd naar hoe liminaal denken werkt en wil het leren toepassen in mijzelf en in behandelingen. Dus ik kom graag voor een gratis exemplaar in aanmerking.


Fokkelien Botter - 11 januari 2018

Als aankomend counsellor zou ik heel graag dit boek winnen: het sluit perfect aan op de veranderprocessen die cliënten doorlopen en voor mij zou het een heel waardevolle aanvulling op mijn professionele kennis zijn!


Rita Rogge - 11 januari 2018

Onbewust bekwaam was/ben ik en vind het heerlijk en belangrijk om bewust bekwaam te worden, door het lezen van dit boek!!


Dian Lens - 11 januari 2018

In veel landen zijn er rituelen die gaan over deze tussenfases (van jongen naar man bijvoorbeeld). Zo nodig in een mensenleven. Het is zo jammer dat er in het westen weinig aandacht voor is. Ik ben benieuwd naar de inzichten van Dave Gray.


Willem-Jan de Gast - 11 januari 2018

Zeer benieuwd naar deze benadering


Berry Bakker - 11 januari 2018

Mooie ingang om de pyramide van Dilts/Bateson te gebruiken.


marlies vissers - 11 januari 2018

Een nieuw begrip voor een situatie die ik al zo vaak heb meegemaakt. Dank!


Menno Pronker - 11 januari 2018

Liminaliteit lijkt me een 3de dimensie in een wereld waarin we vaak '2-dimensionaal' reageren. Ik ben nieuwsgierig naar dit boek.


Sandra Tweebeeke - 11 januari 2018

Als docent ondernemend gedrag bij kwetsbare jongeren zeer geinteresseerd!


Ger Daane - 11 januari 2018

Als coach begeleid ik mensen met een (dreigende) burn-out. Ik probeer hen inzicht te geven waardoor ze niet over de drempel gaan en daadwerkelijk in een burn-out terecht komen. Dave Gray gebruikt in zijn boek "De kracht van liminaal denken" juist drempels om verandering te realiseren. Ook beschrijft hij hoe je de fase 'niet meer' omzet in 'nog niet'. Ik word juist blij als ik 'nog niet' kan omzetten in 'niet meer'. Dit lijkt zo tegenstrijdig in vergelijking met mijn overtuigingen. Graag laat ik me verrassen door dit boek.


Inge - 11 januari 2018

De omschrijving maakt me nieuwsgierig naar meer!


Barbara Van Laere - 11 januari 2018

Intrigerend !


Charlotte - 11 januari 2018

Het lijkt me een leuk en bruikbaar boek.


wouter Stim - 11 januari 2018

onder druk (stress) reageert men vaak vanuit het (kind) patroon. Dat is een "machteloze" positie. Als je die (onbewust) herhaalt in je volwassen leven dan is alles eng en te moeilijk. Kun je je bewust worden dat je nu in staat bent om vanuit een "volwassen" dus niet "machteloos" perspectief te handelen dan is de wereld compleet anders. Dit boekje lijkt me een mooie inleiding als ik de samenvatting heb begrepen.


Marjolein - 11 januari 2018

Een boek op mijn lijf geschreven momenteel! Ik zit ziek thuis omdat alles me teveel is geworden. Ik heb dromen, maar pieker teveel om ze uit te laten komen. Dit zou een zeer welkom cadeautje zijn!


Lucy Spoelstra - 11 januari 2018

Liminaal denken, helemaal nieuw voor mij, maar wel heel interessant!


Baukje - 11 januari 2018

-


Monique - 11 januari 2018

Ben benieuwd naar dit boek als ik de korte beschrijving lees.


Ben - 11 januari 2018

drempels als uitdagingen


Wim Joosen - 11 januari 2018

Stap erin!


erik dernee - 11 januari 2018

Benieuwd !


Liesbeth Hormann - 11 januari 2018

Het zou best eens kunnen dat dit boek aansluit bij en mij nieuwe inzichten geeft over de kracht van taal bij het verwezenlijken van gedragsveranderingen. Ik ben nieuwsgierig naar het boek!


Elly van Buren - 11 januari 2018

Vaak worden drempels opgeworpen om veranderingen tegen te gaan. Ik ben benieuwd hoe drempels gaan helpen!


Carmen van Es - de Bruyn - 11 januari 2018

Heel benieuwd naar dit boek


Jannie Terlouw - 11 januari 2018

Wow, ik draag mezelf dus over de drempel!


Anita Minnema - 11 januari 2018

Wat mooi! Ik zit zelf ook tussen twee fasen in: net afgestudeerd (58!) maar nog geen baan, hoe nu verder? Veel succes met dit concept!


Sonja Huizinga - de Jong - 11 januari 2018

Mooi dat er weer een boek is dat 1) helpt bij het bewust worden van de kracht van overtuigingen, hoe die onze gevoelens en gedrag bepalen, en dat 2) handvatten biedt om tot verandering van beperkende overtuigingen te kunnen komen. Ik geef al twintig jaar de cursus Je kunt je leven helen, gebaseerd op hetzelfde gedachtengoed ;-), Sonja Huizinga - de Jong, Bleiswijk


Helga Coppens - 11 januari 2018

Smaakt naar meer...


Anneke van Esterik - 11 januari 2018

Interessant als uitbreiding van de RET? Ben zeer benieuwd naar deze methode.


Jolanda Kuil - 11 januari 2018

Leer mij mijn overtuigingen beter kennen om te kunnen veranderen.


michael Weber - 11 januari 2018

Als Docent persoonlijk leiderschap wil ik liminaal denken meteen uittesten op mijn aanstaande managers in wording. In een veilige omgeving een nieuwe techniek aanreiken in hun verandertransitie.


Maria Fhij - 11 januari 2018

Van liminaal naar optimaal.


Margreet - 11 januari 2018

Stap erover!


Bieneke Loevendie - 11 januari 2018

Hoe mooi zou het zijn om nooit meer voor het dilemma te staan om door te slapen of terug te lopen.... hoeveel meer quality-time komt mij tegemoet als ik wél die stap durf te nemen over die vaak torenhoge drempel? dei drempel, waarachter ik nu vaak leeuwen en beren meen te treffen,. En dat terwijl ik best wel weet dat daar juist de mogelijkheden liggen om te groeien. Nooit meer twijfelen aan mijzelf, aan mijn kwaliteiten, maar aanpakken en doen! Kom maar op met dat Liniaal denken!


Paul Peeters - 11 januari 2018

Ik ben ervan overtuigd kans te maken op geluk. .......Luminaal denken vergroot de kans overtuigingen te laten gelukken, hoop ik. Groet, Paul


erik jeltema - 11 januari 2018

Leuk, zeker geïnteresseerd


JanR van der Steeg - 11 januari 2018

Ons denken geven we vrijwel altijd vorm vanuit ons historisch perspectief. Dat voelt veilig en beperkt tegelijkertijd. Vrij-denken schept ruimte voor creativiteit in is verfrissend. Ik nodig anderen daar graag toe uit. Vanuit dit nieuwe boek laat ik mij graag opnieuw inspireren. Ben heel benieuwd.


Hanneke Huisman - 11 januari 2018

Wat een prachtige term, liminaliteit. Ik noem dat vaak, "de oude schoen past niet meer, en de nieuwe is er nog niet". Ik ontmoet veel mensen in deze situatie en ben dan ook erg geïnteresseerd in geboden handvatten in het boek om de oude schoen echt achter te laten en de nieuwe te vinden.


D.M.Oosterbaan - 11 januari 2018

De eerste stap is natuurlijk dat je bewust wordt van je overtuiging/idee/gedachte/plaatje, dan komt er een keuze. Ben nieuwsgierig naar het boek!


Hanneke van der Wal - 11 januari 2018

Het ondertussen, wat een mooie en spannende invalshoek om naar verandering te kijken. Ik kan niet wachten met het ontdekken van de kracht van liminaal denken!


AMG Dreierink - 11 januari 2018

Het boek geeft hopelijk handvatten, tips, benaderingspogingen hoe ik het gedrag van onze puber zoon kan sturen.


bijker - 11 januari 2018

Ik ben heel geïnteresseerd in de manier waarop ik mijn eigen denken kan veranderen. Ik ben inmiddels redelijk ervaren in het uitstellen van mijn oordeel maar mijn denken is nog niet veranderd. Hoe helpt liminaal denken mij de hobbels van mijn overtuigingen te nemen. Mooi woord ook......


marja - 11 januari 2018

Heel interessant, het maakt mij nieuwsgierig. Hier wil ik meer van weten. :)


J. van Santvoort - 11 januari 2018

Het idee spreekt me al lange tijd aan. Ik ben erg benieuwd naar de praktijken! Wat gaat dit me brengen.......?


fs - 11 januari 2018

ik ben nieuwsgierig naar de inhoud!


Valérie Verswijveren - 11 januari 2018

Goedemiddag, in mijn werk als coach werk ik veel met het onderzoeken van mind sets. Ik ben nieuwsgierig naar dit boek 'Liminaal' om zelf te lezen, maar ook eventueel aan te bevelen aan mijn coachees.


Maria van Hal - 11 januari 2018

Als mensen hun overtuigingen veranderen, kunnen ze hun gedrag veranderen, wat hun leven zou kunnen veranderen. Inmiddels ben ik in mijn tweede jeugd aangekomen, is een nieuw kalenderjaar gestart en heb ik mijn doelen gesteld. Ik ben erg benieuwd hoe mijn tweede leven eruit zou zijn middels toepassing van liminaal denken zodat geen kopie wordt van hetgeen ik reeds gehad heb.


Marieke Dresen - 11 januari 2018

Gedragsverandering is moeilijk en ik verneem graag hoe ik de "drempel"kan overwinnen


Carl Callewaert - 11 januari 2018

lijkt mij leuke benadering om de grijze zone eens anders te bekijken


Terry Verheij van Wijk - 11 januari 2018

Handig om dit boek te gebruiken voor mijn kandidaten!


Josine de Boer - 11 januari 2018

Ik heb het boek NOG NIET maar wil het graag hebben. Moge ik met het lezen van het boek de kracht van positief en realistisch denken nog verder en beter kunnen inzetten, voor mezelf maar nog meer voor anderen!


Mieke - 11 januari 2018

De meest voor de hand liggende ideeën zijn vaak t moeilijkst te verwoorden, ik zou dit boek graag ontvangen!


Esther - 11 januari 2018

Interessant boek, zelf voldoet mijn leven aan alles, een leuk gezin, werk en vrienden en familie. Maar altijd houd ik onrust...ik heb de neiging om door verandering nog net iets mooiers te maken in mijn leven. Dit zou ik willen aanpakken, mijn denken aan te passen waardoor ik nog meer kan genieten van het nu en alleen bij noodzaak iets te veranderen...wellicht met dit boek!

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.