maandag 11 januari 2021

Weggeefactie: De therapeutische relatie in de ggz

Tien intieme verhalen uit de spreekkamer van de eerstelijnspsycholoog

De therapeutische relatie is het essentiële instrument in iedere psychologische behandeling. Aan de hand van tien pakkende verhalen, zet de auteur haar vak in de schijnwerpers. Met humor en op basis van jarenlange ervaring belicht ze beide perspectieven, dat van de cliënt en van de behandelaar. Ze schetst hoe intensief, intiem en uniek die relatie kan zijn. Er wordt gelachen, gehuild en gevloekt: een eerlijke en persoonlijke inkijk in het werk van een zelfstandig gevestigde eerstelijnspsycholoog.

Net voor het inleveren van De therapeutische relatie in de ggz brak het coronavirus uit, en daarmee veranderde de therapeutische relatie. Een verhaal daarover mocht niet ontbreken en is als epiloog toegevoegd.

Drs. Anja de Bok is gz-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en NIP geregistreerd eerstelijnspsycholoog. Ze is mede-praktijkhouder van een zelfstandig gevestigde maatschap in de gb-ggz.

 

In samenwerking met Uitgeverij Lannoocampus Nederland mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 26 januari. De winnaars worden woensdag 27 januari per e-mail geïnformeerd. 

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Linsey Ahoinai - 25 januari 2021

Als counselor voor jongeren ben ik heel erg benieuwd naar dit boek. een therapeutische relatie is ook een relatie.


Clariz - 22 januari 2021

Lijkt me een bijzonder boek!


Nayomi Richardson - 21 januari 2021

Zou super leuk zijn voor mijn studie, toegepaste psychologie :-)


Sonja Soesman - 20 januari 2021

Graag zou ik dit boek.ontvangen , omdat de therapeutische relatie , de connectie, een niet te onderschatten factor is in therapie. Ik ben heel benieuwd naar haar verhalen en bevindingen. Zelf werk ik als coach ook met de GGZ populatie.


Mariette Lavrijsen - 20 januari 2021

Graag doe ik mee


Mariëtte Lavrijsen - 20 januari 2021

Graag doe ik mee aan de actie voor boek


Yuna van den Adel - 19 januari 2021

Lijkt me een fantastisch boek!


Liesbeth Mok - 18 januari 2021

Juist nu ik op zoek ben naar literatuur over de therapeutische relatie, verschijnt dit boek. Naast mijn werk als POH-GGZ en supervisorm, zou ik het als redacteur en auteur willen lezen om het, met bronvermelding, te willen gebruiken voor de herziene versie van het Handboek POH-GGZ en ook voor het curriculum van de opleiding POH-GGZ, waarvan ik hoofdopleider ben, bij de RINOGroep. Na lezing kan ik beoordelen of ik een review kan schrijven voor de website van de LV POH-GGZ. Vriendelijke groet, Liesbeth


René A.Houtman - 18 januari 2021

Dit lijkt me nogal nieuw in de ggz. De menselijke relatie met alles wat daarin aan emoties kan langs komen, was volgens mij altijd wat meer thuis in de alternatieve hulpverlening. Het beeld van de ggz was toch vooral het beroepsmatige en deskundige, maar daardoor ook het nette en correcte circuit. En natuurlijk werd er in de ggz ook wel gesproken en geschreven over de menselijke relatie, maar dat leek toch vooral theorie. En nu blijkt het toch werkelijkheid te zijn?


Sonja Brussee - 18 januari 2021

Dit boekje zou ik zo graag aan mijn dochter willen geven. Is in haar laatste jaar tot GGZ psycholoog! Een mooi cadeau ter voorbereiding op de werkelijke praktijk!


Petrie van Ooij - 17 januari 2021

Lijkt me erg leuk en leerzaam om dit ervaringenboek te lezen.


Hanny Govers - 16 januari 2021

Ik ben heel benieuwd naar de inhoud! Tijdens de intervisie leer ik veel en waarschijnlijk dus ook van dit boek.


Anja van Vlerken - 15 januari 2021

Ben geinteresseerd vanwege mijn coachwerkzaamheden en omdat beide perspectieven van client en behandelaar aan bod komen. Waar begint de psycholoog en waar eindigt het coachen?


Liesbeth Meijer - 15 januari 2021

Het meeste heb ik altijd geleerd van de gedeelde cliëntervaringen van collega's! Ik ben enorm nieuwsgierig naar dit boek en hoop dat ik het 'win'!


Alie - 15 januari 2021

Ik kan wel wat humorervaringen gebruiken van een collega met eigen praktijk. Hoe grappig om dit boek te 'krijgen'


Bettina Adema - 15 januari 2021

Het lijkt me een heerlijk en inspirerend boek om te lezen!


Marjon Buurmans - 15 januari 2021

Benieuwd naar mijn collega!


marielle nijsten - 15 januari 2021

In coaching is de relatie tussen client en coach natuurlijk ook heel belangrijk dus ben zeer benieuwd naar haar ervaringen


Elly Madden - 15 januari 2021

Als Counsellor/coach (privé-praktijk) en part-time Intensive support assistent aan een Europese school ben ik erg nieuwsgierig naar dit boek. Ben zeker dat ik weer veel nieuwe inzichten krijg.


Joke van den Bosch - 14 januari 2021

als hersteldocent/herstelcoach/ervaringsdeskundige weet ik uit ervaring, gezien vanuit de cliënt EN vanuit de hulpverlener, hoe belangrijk de therapeutische relatie is!!in de praktijk kom ik helaas nog veel tegen dat dit niet erkent word als de basis voor herstel! dit boek zou me nog meer woorden ( en voorbeelden) kunnen geven om het belang hiervan te kunnen verwoorden naar anderen toe....


Lisette Israels - 14 januari 2021

Met een doctoraal in psychologie heb ik nooit de stap durven maken om een opleiding tot therapeut te volgen. Als 50jarige zit dat er ook niet meer in. Met dit boek hoop ik de droom een beetje te beleven om hem daarna los te laten. In de hoop op een andere manier een helpende relatie mensen te helpen.


Hetty Joustra - 14 januari 2021

Als docent bij de RINO geef ik les aan de GZ opleiding, o.a. de Blended CGT basisopleiding. Het belang van de therapeutische relatie komt hier uiteraard ook aan bod. Dit boek zou een welkome aanvulling zijn op mijn kennis.


Sjoerd te Dorsthorst - 14 januari 2021

Beste, Een mooie actie over een interessant boek dat ik wellicht voor mijn lessen zal kunnen gebruiken. vriendelijke groet, Sjoerd te Dorsthorst


Renate Elferink - 14 januari 2021

Welke hulpverleningsrelatie of begeleidingsrelatie dan ook. Het echte contact doet er toe! Ik ben zeer benieuwd naar het boek. Zou het graag willen lezen.


Adrienne - 14 januari 2021

Als therapeut altijd in geïnteresseerd


Christel Grieten - 14 januari 2021


M vd Meerendonk - 14 januari 2021

Leuk boek!


maaike van der veer - 14 januari 2021

ik zou het graag willen lezen op zoek naar herkenbaarheid van de verhalen met mijn eigen ervaringen in mijn praktijk


Daphne Drost - 14 januari 2021

Het lijkt me een erg interessant en leerzaam boek.


Daphne Drost - 14 januari 2021

Het lijkt me een erg interessant en leerzaam boek.


Daphne Drost - 14 januari 2021

Het lijkt me een erg interessant en leerzaam boek.


Daphne Drost - 14 januari 2021

Het lijkt me een erg interessant en leerzaam boek.


Lydia Jacobs - 14 januari 2021

Weggeefactie: De therapeutische relatie in de ggz


grijseels - 14 januari 2021

Het lijkt op MPS , maar het is om een boek te bemachtigen in een weggeefactie. Mijn email gedrag bedoel ik. Voer voor analisten...haha


Lex Grijseels - 14 januari 2021

Het gaat om mijn emailgedrag


Jolanda van Eijnatten - 14 januari 2021

De therapeutische relatie doet er toe. Zonder goede therapeutische relatie geen prestatie. Als (wandel)coach hecht ik veel belang aan een goede werk-relatie en ik ben dan ook bijzonder nieuwgierig naar dit boek!


ap.grijseels - 14 januari 2021

met een lach en een traan?


Madelon Vos - 14 januari 2021

Wat zou het een interessant boek zijn om te lezen over de relatie tussen de therapeut en de client. Als HR Advisor en coach zullen er vast parallelen zijn in de werkrelatie met medewerkers / coachees en de HR adviseurs. Nieuwsgierig om daar meer over te leren!


Gonja Hikspoors - 14 januari 2021

boeiend om als coach een inkijkje te krijgen in het werk van de zelfstandig psycholoog


Jeannette de Geus - 14 januari 2021

Een boek met humor, wie wil dat niet!


Steffie - 14 januari 2021

Ben zeer benieuwd naar dit boek!


Jaap - 14 januari 2021

Inspirerend om dit in deze tijd te lezen. Zie uit naar een positieve uitslag Alvast met vreugdevolle groet Jaap wouda


Gerda Stasse - 14 januari 2021

Ook in mijn opleiding tot psychosociaal therapeut is er veel aandacht aan het belang van het hebben van een goede therapeutische relatie met de cliënt. Ik ben erg geïnteresseerd om hier meer over te lezen en dan is dit boek een welkome aanvulling.


Lia Hoetjes - 14 januari 2021

Het lijkt me super boeiend en voedend om de verhalen van Anja te mogen lezen. Ik hoop dat ik de gelukkige ben en dit boek mag winnen :-)


Marieke de Jong - 14 januari 2021

Als teammanager in de sggz is dit voor mij zo belangrijk om te lezen, lijkt het me prachtig om te lezen over verbinding en het specialisme.


Erna - 14 januari 2021

Als coach ben ik geen therapeut, maar soms raken deze vlakken elkaar. Waar ligt de grens en wanneer verwijs ik door. Ik merk dat de GGZ momenteel niet aan de vraag kan voldoen, veel jongeren lopen vast en dit Coronajaar maakt het er voor iedereen niet makkelijker op. Hoewel er ook patienten in de GGZ zijn die er achter komen dat ze meer kunnen dan ze zelf denken.kortom een boeiende materie


Bert Beentjes - 14 januari 2021

Mooi dat dit thema o.a. met pakkende verhalen inhoud wordt gegeven.


Bob De Pourque - 14 januari 2021

Wie weet. Alleszins interssant, dus reden om mijn kans te wagen.


Ans Kremer - 14 januari 2021

Mooi dat jullie dit doen: de therapeutische relatie is inderdaad de basis van ieder traject en daar kan wat mij betreft niet genoeg aandacht voor zijn, steeds weer. hartelijke groet Ans


V Thewissen - 14 januari 2021

Als docent besteed ik in mijn vak aandacht aan de (online) therapeutische relatie en ik ben dan ook benieuwd naar deze persoonlijke inkijk en verhalen om zo het onderwerp nog sprekender te kunnen maken!


Berend Timmermans - 14 januari 2021

Altijd boeiend om een kijkje te mogen nemen bij een psycholoog waarbij in de gesprekken alle emoties voorbij komen. Daar kan ik weer van leren en dit hopelijk inzetten in mijn trajecten.


Iris - 14 januari 2021

Mooi dat er een nieuw boek is waar geen methodiek centraal staat, maar het contact! Ik hou van boeken met sprekende verhalen en ben er heel benieuwd naar!


Nienke - 14 januari 2021

Lijkt me super. ZOwel voor mij als coach als voor mijn kinderen die beiden de Social work opleiding in de ggz doen.


Co van der Kolk - 14 januari 2021

Ik doe graag mee


Niels Kuulkers - 14 januari 2021

Waardevolle toevoeging aan de collectie!


F. Dekker - 14 januari 2021

Leuk dat ook het perspectief van d behandelaar wordt meegenomen. Ik hoop dat ik een boek win en het zelf verder kan lezen.


Geertje - 14 januari 2021

Wat n geweldige actie. Ik zou het boek graag willen gebruiken in mijn coachingspraktijk


Barbara - 14 januari 2021

Ik geeft dit boek aan de dochter van mijn vriend die vorige week haar opleiding als ggz psycholoog is gestart.


Masé Sutterland - 14 januari 2021

Mooie actie! Ik geef dit boek aan mijn jonge collega die pas bij ons op het AZC is komen werken.


Antonia van Houdt - 14 januari 2021

Interessant, ook met de epiloog over de therapeutische relatie in Coronatijd. Boeiend om hier een exemplaar van te ontvangen!


Manon van Achteren - 14 januari 2021

Geweldig, en dit boek zou ik graag aan mijn vriendin willen geven die in de GGZ werkt.


Anton Boels - 14 januari 2021

Ik doe graag mee aan de weggeefactie mbt het boek de therapeutischs relatie in de ggz


Riet - 14 januari 2021

Ik zou dit boek graag lezen, ben benieuwd om een inkijkje te krijgen


Rene Elferink - 14 januari 2021

Ben benieuwd,...….


Jitske - 14 januari 2021

Wat een leuke actie, oprecht! Ik merk dat ik meteen heel benieuwd ben naar het boek, het thema pakt mij al een tijdje. Ik realiseer meer en meer dat de relatie in therapie misschien wel het allerbelangrijkste is? Super benieuwd om haar perspectief te lezen.


Suma - 14 januari 2021

Wat n leuke actie!


Judith Bakker - 14 januari 2021

Ik ben heel nieuwsgierig naar de verhalen en zou vanuit mijn vakgebied willen bekijken in hoeverre ICT ondersteunend zou kunnen zijn in de GGZ praktijk


Martijn Dame - 14 januari 2021

Ik ben vooral erg benieuwd naar de ervaringen van mevrouw De Bok in coronatijd. De relatie met cliënten is zo anders geworden.


Esther Derksen - 14 januari 2021

Essentieel boek ter verspreiding van het belang van de therapeutische relatie.


Patrick - 14 januari 2021

Erg benieuwd naar deze tien intieme verhalen, net alleen ik, maar ik denk ook mijn studerende dochter ;-) met vriendelijke groeten, Patrick


Yvonne - 14 januari 2021

Inspirerend en steunend om eerlijke verhalen van collega's te lezen. Wanneer het goede gesprekken zijn maar ook juist als je met je handen in het haar zit!


AMG - 14 januari 2021

In deze tijd moet je dubbel zo hard werken voor een harmonieuze sfeer. Valt niet altijd mee.


Anton Scheffers - 14 januari 2021

Interessant


Sabine - 14 januari 2021

Ben heel erg benieuwd naar dit boek. Juist omdat beide kanten van de therapeutische relatie bellicht worden. Ik zou het heel leuk vinden om een exemplaar te winnen.


wim smeets - 14 januari 2021

Lijkt me heel boeiend, ook voor onze cliëntadviesraad!


Saskia van Gurp - 14 januari 2021

Voor mijn studie tot psychosociaal therapeut zou dit boek veel toe kunnen voegen.


Luc Langerock - 14 januari 2021

Ik ben benieuwd hoe Anja de relationele dimensie opbouwt en invult


Elly Borm - 14 januari 2021

heerlijk om ervaringen te kunnen lezen. altijd leerzaam hoe een ander hier mee omgaat.


Mariska Sneek - 14 januari 2021

Gewoon omdat het kan! Als systeemtherapeut ben ik ook altijd geïnteresseerd in de therapeutische relatie met cliënten. Ik zou de verschillen en overeenkomsten graag willen ontdekken in het boek van Anja de Bok.


Rita Kanhai - 14 januari 2021

Mooi hoe de relatie tussen therapeut en cliënt in dit boek centraal staat, en niet de methodiek, de protocollen.


Linda Broer - 14 januari 2021

Wat zou ik dat leuk vinden als ik dit boek mag 'winnen'!


Marja Kootte - 14 januari 2021

Humor, een beetje zelfspot en gepast iets over jezelf prijsgeven af en toe als therapeut is heilzaam voor de relatie!


Lisa Schutte - 14 januari 2021

Ik zou dit mooie boek super graag winnen! Zeker het verhaal over de therapeutische relatie in corona tijd, maar ook omdat er naast ervaringen vanuit de therapeut ook het perspectief van de cliënt wordt meegenomen. Erg interessant!


Han Bekkers - 14 januari 2021

Aangezien ik ook therapeutische werkzaamheden doe ben ik zeer geïnteresseerd in haar kijk op de relatie tussen therapeut en cliënt.


Joep Wijsbek - 14 januari 2021

Lijkt me een belangrijke uitgave, niet alleen voor de GGZ.


Heidi Huijbers - 14 januari 2021

Ik ben heel benieuwd naar deze relaties.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.