woensdag 15 januari 2020

Weggeefactie: Dit is Autisme

'Dit is autisme’ van Colette de Bruin is de langverwachte opvolger van ‘Geef me de 5’ en ‘Auti-communicatie’. Dit boek verbindt wetenschappelijke kennis over het brein van mensen met autisme aan gedrag dat je ziet en de praktische aanpak. De nieuwste inzichten uit de literatuur zijn hierin verwerkt.

In ‘Dit is autisme’ wordt de methodiek van Geef me de 5 wetenschappelijk onderbouwd door dr. Fabienne Naber. Geef me de 5 heeft voor alle herkenbare problemen bij autisme een praktische oplossing, want de Bruin en Faber weten waar de verstoring in het brein zich bevindt. Dit maakt ‘Dit is autisme’ dan ook uniek. Wie dit boek leest, zal door de herkenbare momenten en de bijbehorende wetenschappelijke onderbouwing dan ook vaak een ‘ah-ervaring’ hebben. Je krijgt hierdoor direct nieuwe inzichten in de omgang met iemand met autisme.

In samenwerking met de auteur mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt t/m 28 januari 2020. Winnaars worden woensdag 29 januari per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

hermine de Wolf - 25 januari 2020

ik werk veel met studenten met ASS. Ik lees graag meer en meer


Sonja - 25 januari 2020

Ik zou graag dit praktische boek in mijn werk willen gebruiken.


T liefting - 25 januari 2020

Als psychologie student en coach zou ik graag dit boek ontvangen om te delen met mijn vrienden die een kind met ass hebben.


Michiel van den Anker - 21 januari 2020

Weggeefactie Dit is Autisme Steeds vaker komt de vraag aan de orde of autisme aan de orde is, of het reden tot zorg is, hoe ik daar mijn begeleiding op kan aanpassen etc.. Dit boek zou voor mij hiervoor een welkome aanvulling geven!! Vriendelijke groet, Michiel van den Anker Loopbaanbegeleider


Rowena van den Ouden - 20 januari 2020

Hoi, Ik ben benieuwd naar het boek en of het ook te gebruiken is in de hulpverlening. Het boek geef mij de 5 was wel een goed boek voor de hulpverlening.


Bianca - 20 januari 2020

Na een burn-out en 8 jaar later nog steeds geen teken van herstel komt opeens de term autisme voorbij.. 50 jaar, goed opgeleid en ondertussen aangemeld voor diagnostiek. Ik denk dat ik veel aan dit boek kan hebben.


Evelien Beentjes - 20 januari 2020

Wetenschappelijke kennis vertaalt naar praktische aanpak, ik houd ervan ..... Stuur me dit boek en maak me blij.


Kees Haak - 20 januari 2020

Omdat ik mijn cliënten met ASS zo graag een zinvolle en duurzame baan wil helpen vinden.


Merita van Mook - 20 januari 2020

Heel graag gebruik ik dit boek in ons Kenniscentrum Positieve Gezondheid!


Lianne Voerman - 17 januari 2020

Met veel plezier gebruik ik Colette de Bruin haar vorige boek tijdens mijn werk als jobcoach en ik zie er naar uit om me nog meer te laten informeren betreffende autisme waardoor ik in mijn werk nog beter kan aansluiten.


Sj. Braakman - 17 januari 2020

Ik wil het graag lezen om mijn kleindochter beter te kunnen begrijpen.


Cornelis Kapitein - 17 januari 2020

Ik geef les op een MBO. Geef me de vijf is een hit in het examenjaar van de studenten. Veel studenten werken met de inhoud op hun stage. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek en de studenten des te meer.


Laura Verhoef - 17 januari 2020

Lijkt me prachtig boek! Ik hoop met de praktische tools uit dit boek dat ik mijn cliënten met autisme beter kan gaan begeleiden voor oplossingen in het dagelijks leven. Zou zo mooi aansluiten bij mijn werkwijze. Hartelijke groet, Laura Verhoef


Jolanda Wewerinke - 17 januari 2020

Ik ben een groot fan van Colette de Bruin. Laatst heb ik weer een lezing van haar bijgewoond. Daarin vertelde zij al over dit boek. Ik ben zeer benieuwd!


Marieke - 17 januari 2020

Tja, ik kan alleen maar zeggen dat ik dit e cht graag zou willen lezen


Mieke Garnaat - 17 januari 2020

In mijn omgeving zijn er een aantal mensen met autisme. Handig om daar handvaten voor te krijgen om hoe er mee om te gaan. Ik zal de opgedane kennis en inzichten graag delen.


geertje karstens - 17 januari 2020

ik heb gelukkig heel veel vanuit de boeken van Colette geleerd over het begeleiden van kinderen en jongeren met Autsime. Dit heeft gemaakt dat ik als vrijwilligers actief ben voor Balans-ditiaal de oudervereniging van kinderen met autisme in Groningen. Boeken zoals ''Geef me de vijf"(beide boeken), ''wat is Autisme?'' voorzien met de geweldig verhelderende illustraties en ik zou dolgraag dit boek hieraan toevoegen, Een pracht cadeau voor mijn 65e verjaardag op 26.01. Geertje Karstens


Linda Hendriks - 17 januari 2020

Beste mensen, in mijn werk als ik psycholoog kom ik mensen met autisme tegen en thuis, met mijn dochter, zoek ik ook naar wegen om met bepaald gedrag om te gaan. Geef me de vijf staat hoog aangeschreven. De combinatie van praktijk en wetenschap spreekt me aan. Dus wie weet kom in aanmerking voor jullie actie. Bij voorbaat hartelijk dank, met vriendelijke groet, Linda Hendriks


ron scheer - 17 januari 2020

Heel benieuwd, wil hier graag meer over te weten komen


Francita Bruin - 17 januari 2020

Ik ben heel nieuwsgierig naar de "nieuwe" inzichten in de omgang met iemand met autisme en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan.


Antoine Wegman - 16 januari 2020

Colette gaf mij inzicht in haar lezing over herkenbaarheid van autisme, vooral de verstoring en hoe daarop adequaat te reageren. Nu nog de methodiek, als weggeefactie, ik word er mee verrijkt en natuurlijk mijn gementoreerden.


A. Brunet - 16 januari 2020

Is het zo simpel of is het ah?


Cor van den broek - 16 januari 2020

Dit boek gaat veel mensen helpen in het begrip autisme.


IJ - 16 januari 2020

Om lieve collega/vriendin met laat- diagnose mee te verrassen en véle andere medemensen van te laten meegenieten!!M


Helmi - 16 januari 2020

Interssant!


Annemieke Wolff - 16 januari 2020

Als vrijwillig begeleider van mensen met een verstandelijke beperking tijdens vakanties, ben ik geïnteresseerd in "omgaan met autisme". Het komt nogal eens voor dat ik mij afvraag hoe ik met een bepaalde situatie kom moet gaan. Dit boek zal mij daar zeker bij kunnen helpen! Ik hoop dat ik een van de gelukkigen ben die het boek mag ontvangen.


Petra - 16 januari 2020

Ik ben reuze nieuwsgierig naar dit boek! Mijn zoon heeft kenmerken van autisme en ik ben aardig ervaringsdeskundige geworden. Heel benieuwd naar de achterliggende onderbouwing van dit boek.


Septima Bramer - 16 januari 2020

Is heel goed bruikbaar binnen onze school!


Ben Dekker - 16 januari 2020

Hai, Dit boek zal een interessante aanvulling in mijn bibliotheek zijn in de vele boekwerken die ik inmiddels al in bezit heb. Fijne groet


Coby Bikker - 16 januari 2020

ben heel nieuwsgierig naar de bevindingen


Joost - 16 januari 2020

Als vader van een 13-jarige zoon met autisme is het elke dag zoeken naar aanknopingspunten om hem te kunnen helpen. De eerste twee boeken hebben ons zeker in het begin goed geholpen. Tijd om nog een stap te maken en hopelijk lukt dat met de inzichten uit dit boek. @Colette de Bruin deze boeken zijn van onschatbare waarde voor ons als ouders en de rest van de familie. Heel veel dank voor je werk.


Henk - 16 januari 2020

Interressant boek waar ik veel bruikbare zaken uit kan halen voor deze doelgroep waar ik regelmatig mee werk.


Anouk Boumam - 16 januari 2020

Door mijn werk als coach werk ik veel met cliënten die autisme hebben. Het boek zou een mooie aanvulling zijn hoe om te gaan met hun gedrag icm met autisme. Ik ben benieuwd! Hartelijke groet, Anouk Bouman


Hélène van Boxmeer - 16 januari 2020

In mijn werk als loopbaanprofessional heb ik contact met mensen die autisme als diagnose hebben, ik wil me graag hierin meer verdiepen.


Jessica - 16 januari 2020

Wauw ik zou dit boek dolgraag willen gebruiken tijdens mijn scriptie voor school en in mijn huidige werk waarin wij de methodiek geef de 5 toepassen.


marjonne@shinecounselling.nl - 16 januari 2020

Kijk uit naar dit boek. Autisme kent denk ik vele gezichten die ik als hulpverlener graag goed wil herkennen, begrijpen en van daaruit goed wil begeleiden!


Herma - 16 januari 2020

Ja! Dat wil ik ook, die ah-ervaring. Ik zie wekelijks kinderen en jongeren met autisme en wil het zo graag beter begrijpen en mijn handelen erop aanpassen.


Arno Ekkelkamp - 16 januari 2020

Nu als zij-instromer in de zorg veel met autisme te maken. Erg benieuwd naar wetenschappelijke uitleg en vooral interesse in praktische aanpak


Wilma Wajon - 16 januari 2020

Met een zoon, waarbij recentelijk ASS is gediagnosteerd, een interessant boek, waarbij wetenschap met praktijk wordt beschreven.


G. Duitman - 16 januari 2020

jaa!, dit zou ik leuk vinden! ... ik werk met kinderen die een stoornis hebben in het Austims spectrum, De auto bestaat niet maar een beetje meer inzicht in het brein krijgen is altijd leuk! Dus ik waag een kansje...


Dominiek Lammertyn - 16 januari 2020

Graag dit boek, we hebben enkele collega's met autisme. zou fijn zijn om ons hierin te kunnen verdiepen.


Geert Thoonen - 16 januari 2020


Nikki - 16 januari 2020

Vanuit mijn opleiding psychologie beschik ik wel over wat theoretische kennis rondom autisme. In mijn werk (jobcoach bij een technische organisatie) kom ik veel in aanraking met de praktijk en blijf ik toch steeds verrast en verwonderd door de situaties die ik tegen kom. Mooi om te zien hoe dit boek zich precies op deze verbinding lijkt te maken.


Tijdschrift Zorg Primair - 16 januari 2020

Wij willen mw De Bruin graag uitnodigen een artikel over de nieuwe inzichten inzake autisme in het onderwijs te beschrijven in een artikel.


Femke Broekhuisen - 16 januari 2020

Oh wow! In mijn werk kom ik regelmatig kinderen tegen met autisme. Ik zou graag wat vaker een ah-ervaring hebben!


Jose - 16 januari 2020

In mijn werk begeleid ik medewerkers met autisme in de werksituatie en ben erg benieuwd naar nieuwe inzichten in de omgang/wetenschappelijke onderbouwing


Ilse preller - 16 januari 2020

Als uit wordt gegaan van zo goed mogelijk passend en inclusief onderwijs, is het nodig om op scholen een pedagogisch klimaat te creëren, dat gericht is op bemoediging. Handvatten, die zich in de praktijk bewezen hebben, voor bemoediging van leerlingen met autisme, zijn meer dan welkom.


Carola - 16 januari 2020

Verheug me op het vervolg van geef me de 5!


Erna Berghuizen - 16 januari 2020

In mijn werk kom ik steeds meer kinderen met ASS tegen. De link met wetenschap en praktijk in navolging van geef me de 5 spreekt mij aan in dit boek


Tony Rog - 16 januari 2020

Graag zou ik deze opvolger van Collette de Bruin mogen ontvangen. Ook haar vorige boeken geven prachtige openingen.


Arlene anthonio - 16 januari 2020

Lijkt me interessant om te lezen.


karin van de kerkhof - 16 januari 2020

Fijn dat er een vervolg is op Geef me de vijf. Verwacht dat ik het met zo veel plezier en interesse ga lezen als z'n voorganger.


Loek - 16 januari 2020

Ik werk met jongeren met een beperking. Het boek lijkt mij een waardevolle aanvulling in mijn werk


Tineke - 16 januari 2020

Dit lijkt me een heel waardevol boek wat ik kan gebruiken bij de begeleiding van mensen die hier mee te maken hebben. Vooral in het zoeken naar werk voor ze lijkt mij dit heel bruikbaar.


Nynke de Vreeze - 16 januari 2020

Ik heb een neefje met autisme en ik zou het boek graag zelf lezen en delen met mijn schoonzus en zwager.


Katja Lindeman - 16 januari 2020

De andere 2 boeken heb ik als zeer bruikbare ervaren voor ons passend onderwijs op school. De combinatie van breinologie en praktijk maken me nieuwsgierig naar 'Dit is autisme'. Met vriendelijke groeten, Katja leerkracht basisschool & kindercoach.


Janneke - 16 januari 2020

Ik werk op een school voor voortgezet onderwijs en zou graag meer inzicht in Autisme krijgen.


M.J.Huininga - 16 januari 2020

Graag


A. A. Vos - 16 januari 2020

Eindelijk.........vervolg op geef me de vijf........fijnnnnnnnn


Diny Kiers - 16 januari 2020

Graag om actuele info te kunnen gebruiken in mijn praktijk.


Annemieke Merkelbach - 16 januari 2020

Graag, alsjeblieft. Ik ben als moeder nooit begrepen in de opvoeding van mijn zoon en liep jaren rond met vragen... voor een diagnose is het te laat. Hij wil niet. Nu kunnen wij alleen leren omgaan met..Ik ben benieuwd en wil het leren.. Vriendelijke groet A. MERKELBACH.


Maria Pelgrum - 16 januari 2020

veel interesse - ben vrijwillig bestuurslid organisatie die actief is voor kinderen met autisme.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.