woensdag 13 juni 2018

Weggeefactie: Dit is niet het leven dat ik heb besteld

Mentaal sterk worden in een verwende samenleving

De moderne mens is gewend op zijn wenken bediend te worden. Met één muisklik kan alles besteld worden, van kakkerlakkensprays tot alpinopetjes en van diepvriespizza’s tot libidoversterkers. Krijgen wat je hebt besteld, is de norm geworden en heeft een verwende samenleving tot gevolg. Als dan het leven niet geeft wat mensen verwachten, zijn de onvrede en agressie compleet: ouders die de school voor de rechter slepen omdat hun kind onvoldoende presteert of artsen die worden bedreigd omdat zij niet onmiddellijk een recept uitschrijven.

Psycholoog Wijnberg luidt in dit boek de noodklok en doet ook in zijn eigen praktijk een dringend beroep op zijn cliënten om de tegenslagen van het leven te leren incasseren. Op zijn bekende provocatieve wijze laat Wijnberg zien dat het vooral gaat om het kweken van realiteitsbesef, gecombineerd met een toefje geduld. Oftewel: ‘Beter gekwetst door de waarheid, dan getroost door een leugen.’


 

In samenwerking met uitgeverij Scriptum mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 26 juni.  Woensdag 27 juni worden de prijswinnaars per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: Dagboek van een psycholoog, Verborgen wilskracht en De magie van het nietsdoen, en samen met Jaap Hollander Provocatief coachen. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

 

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Ivonne - 30 juli 2018

Nu net de mogelijkheid gekregen om hierop te reageren, maar de actie loopt al een halve maand. Dus hoe groot is de kans dat ik bij de gelukkige winnaars ben?Maar ja, wie niet waagt, wie niet wint.


Saskia - 26 juni 2018

Ik zie weer een interessant gesprek opkomen met mijn kinderen over dit boek. Beide generaties kunnen vast weer veel leren.


Ingrid Mazurel - 25 juni 2018

Opvallend: Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.. en direct eronder: Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem. Waarom zou ik reageren? Als 't toch niet wordt meegenomen? Heb zelf ook nooit een leven "besteld' maar maak er iets van door te roeien met de riemen die ik heb. Kom maar op met dat boek!


Annemieke van Brussel - 25 juni 2018

Zonder weerstand geen groei.


Gerard Sprinkhuizen - 24 juni 2018

Ben benieuwd.


wim van goch - 22 juni 2018

verwend worden met een boek dat ik niet heb besteld-mooie paradox. geen samenleving harder dan een verwende samenleving


Sarah Bernaert - 20 juni 2018

Lijkt me een interessante kijk op zaken die erg herkenbaar zijn vanuit de praktijk. Graag zou ik dit boek lezen!


Marianne vdPuttelaar - 19 juni 2018

Leren dat; 'wachten' mooie inzichten kan opleveren, de voorpret verhoogd, het doel kan veranderen en vooral de nadruk verlegt naar de reis


Lia - 18 juni 2018

Fijn voor mijn studenten?


Kathy De Clercq - 18 juni 2018

Kennis is iedere dag iets leren, Wijsheid is iedere dag iets loslaten.


Henning Zorn - 18 juni 2018

een interessant boek dat lijkt in te spelen op een aantal existentiële vragen


Frank - 18 juni 2018

Dit patroon: krijgen wat je hebt besteld, verzwakt het incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen van kinderen. Ik wil het boek graag lezen; het is toch moeilijk om NEE te zeggen, grenzen aan te geven. Worsteling bij kinderen, ouders, grootouders en onderwijzers. Bij voorbaat dank, Jeffrey Wijnberg


Irma - 18 juni 2018

Ja, ik wil graag beter leren incasseren!


Sander Doeden - 18 juni 2018

Zeker belang bij! In mijn werk als re-integratie consulent/ jobcoach komt dit dit ook steeds meer in de gesprekken terug. Bovendien wat adviezen in mijn eigen leven kan geen kwaad.


mar - 18 juni 2018

Zo interessant zijn thema!


M.Hovens - 16 juni 2018

Helemaal waar. Oh.. wat hebben we het toch zwaar. Ik ben benieuwd hoe we hier mee om kunnen gaan.


Ton van Goor - 16 juni 2018

Interessant voor enige recensie. Verhelderend.


M.klok - 15 juni 2018

Heerlijk vakantieboek


Lotte Motmans - 15 juni 2018

Geweldig onderwerp! en goed dat er eindelijk een boek over verschijnt. Goed toe te passen in de praktijk.


JanR - 15 juni 2018

Het is niet zozeer de onvrede over het ‘niet krijgen’ alswel het ontbreken van controle over ons leven dat knaagt. Voor het Ego is het loslaten van bekende houvasten veelal onverteerbare kost.


Tessa - 15 juni 2018

Graag zou ik in aanmerking komen. Ik heb nog niet eerder een boek gelezen van Wijnberg maar volg wel zijn artikelen. Interessant onderwerp


Ine Josten - 15 juni 2018

Ik heb al verschijdene boeken van Jeffrey Wijnberg gelezen en zou deze ook graag aan mijn verzameling willen toevoegen.


Gideon de Haan - 15 juni 2018

Dit lijkt me een boek dat alle ouders moeten lezen over wat ze willen en moeten voorleven aan de kinderen die ze opvoeden, want aanpakken van dit vraagstuk begint bij de opvoeding.


Ilse - 15 juni 2018

Ja, ik ben fan en nieuwsgierig. Lijkt me een mooi boek over acceptatie, stoppen vergelijken en dingen loslaten. Ben benieuwd :-)


Frauke Laarmann-Westdijk - 15 juni 2018

Is dit boek niet gewoon een oproep om volwassen te worden.


Sandra Bosman - 15 juni 2018

Benieuwd!


Joan ten Hoonte - 15 juni 2018

Is een prima onderwerp om in lerarenopleidingen en/of nascholing van leerkrachten te bediscussiëren


Hilde van Veggel - 15 juni 2018

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar dit boek en hoop hem te ontvangen.


Ingekleurt - 15 juni 2018

Wauw. Dat is nog eens een taboe op tafel leggen. Daar houd ik van. Heel erg benieuwd naar wat Jeffrey hier allemaal over heeft opgeschreven in een heel boek vol.


alie van de ridder - 15 juni 2018

Leuk boek over leren verdragen in het leven.


Gert Schaap - 14 juni 2018

Hebben we dit boek echt nodig om te ontdekken wat we allemaal al weten? Zeker! We zijn zooo verwend. Zelf nadenken is ons teveel!


Tonny Adriaens- van der Ham - 14 juni 2018

Misschien toch besteld om ermee te leren omgaan?


E. Nijhuis - 14 juni 2018

In mijn werk als therapeut, coach en trainer is dit dagelijkse kost voor mij. Dit is zo'n krachtige ingang! Het leidt naar eigenaarschap en zelfverantwoordelijkheid, de basis om in beweging te komen. Het lijkt me fijn hierover meer te lezen.


Hans Sevenhoven - 14 juni 2018

Lijkt me de moeite van het lezen waard!


Welmoed - 14 juni 2018

Sinds mijn man me op 20 mei heeft verteld 'niet meer van me te houden' leef ik in een horrorfilm. Tuurlijk, een nieuw begin is zeker mogelijk, maar even een troostboek ontvangen, lijkt me toch erg fijn!


Sas - 14 juni 2018

Lijkt me een heel interessant boek en een welkome aanvulling als vakliteratuur voor mijn studie als counselor.


José Nolet - 14 juni 2018

Wat een herkenbaar verhaal, hoe worden we zelf weerbaar en bestand tegen tegenslag en kunnen we anderen hierbij helpen? Mooi boek in deze tijd


Joja - 14 juni 2018

Heel herkenbaar deze houding.


marit - 14 juni 2018

de titel raakt mij en ik wil er meer over lezen...


Wilma - 14 juni 2018

Lijkt me zeer Intressant en fijn om te gebruiken als inzicht voor mijn cliënten.


Bernadette Engel - 14 juni 2018

IK ben heel nieuwsgierig geworden. Zie het ook dagelijks om mij heen, en heb er zelf ook mee moeten daelen het leven te accepteren zoals het is, los te laten waar je geen invloed op hebt en niet in de achteruitkijkspiegel te blijven kijken maar door de voorruit . Ik heb de regie over hoe ik mij voel en wat ik kan en wil, en dat is niet egoïstisch.


Mirjam Windrich - 14 juni 2018

Kennelijk wil iedereen dit boek wel hebben.


Corry Bos - 14 juni 2018

‘Beter gekwetst door de waarheid, dan getroost door een leugen.’ Een tekst die ik in de coaching ook vaak gebruik. TOP!


YCM Tol Zoon - 14 juni 2018

Als het leven maakbaar zou zijn, was ik niet alleen. Ik zou samen struggelen om kleinigheden met mijn man. Helaas.... Maar weet je als je het zelf moet fixen in de praktijk blijkt dat een stuk lastiger dan in theorie. Toch zou ik je boek graag lezen. Misschien geeft het mij handvatten.


klazina van Houwelingen - 14 juni 2018

De noodklok wordt geluid en terecht. Wordt hier geen aandacht voor gevraagd dan werkt het nog vele generaties door. Het leven heeft niets met eerlijk te maken maar met hoe ieder persoonlijk omgaat met de de mooie en minder mooie kanten van het leven


Marieke Dresen - 14 juni 2018

Oh, oh wat zou ik dit boek graag willen hebben, om ontzettend veel redenen maar of ik de gelukkige ben? Zo niet, dan hAKYWb


ELLA GHYSELS - 14 juni 2018

Ik ben 64, straks met pensioen Was dit nu het leven dat ik besteld had? Ik wil het graag lezen in het boek van Yeffrey. Misschien kan ik mijn cliënten in loopbaanbegeleiding daardoor nog beter begeleiden? ;)


Chris - 14 juni 2018

Zeer zeker een verwende samenleving en tegelijkertijd toch zo ongelukkig. 't Is de angst die de mens lam legt. Het gaat anders worden, minder... en weinigen die zich realiseren dat dat minder positief resultaat zal opleveren... !


Anja Balemans - 14 juni 2018

Graag lees ik wat psycholoog Wijnberg hierover heeft te vertellen want dit is een steeds vaker voorkomend probleem met vaak desastreuze gevolgen


Yvonne Looye - 14 juni 2018

Helaas n geluid dat hard nodig is. Hoorde iemand zeggen ‘Mijn dochtertje is geboren met n lichamelijk ongemak. Waar heb ik dat aan verdiend?’ En de vraag aan mijzelf en anderen is, wat leef ik voor? En hoe veroordeel ik die ‘iemand’ niet maar ga ik met ‘iemand’ op reis naar t echte leven.


Cox Raf - 14 juni 2018

Als psycholoog werkzaam in OV4, individueel onderwijs, lijkt me dit wel een leuk boek, bedankt alvast:)


Monique Scheers - 14 juni 2018

Ik lees graag over de mix van geduld en realiteitsbesef door Jeffrey Wijnberg van deze herkenbare dagelijkse realiteit!


Heleen Pelle - 14 juni 2018

Als moeder van 3 Milennials en studiekeuzecoach, weet ik als geen ander hoezeer deze generatie gewend is om te krijgen wat ze maar willen. Ik ben heel benieuwd naar dit boek om bij te kunnen dragen aan versterking van de mentaliteit van deze groep jongvolwassenen!


marja Voorkamp - 14 juni 2018

Sluit helemaal aan bij mijn overtuigingen. Ik geloof ook dat we hier al in het basisonderwijs mee moeten beginnen en dan maar extra avonden voor de ouders (zij zullen ook moeten leren hiermee om te gaan).


Bink - 14 juni 2018

Het gemak waarmee mensen hun eigen werkelijkheid creëren en die aan anderen opdringen. Zij verliezen daarbij de realiteit volledig uit het oog. Hoe kun je deze mensen wakker schudden?


Saskia geraerts - 14 juni 2018

Wat een leuk boek! Ik geef (als psycholoog) training aan huisartsen over hoe om te gaan met kritische patiënten. Dit boek lijkt me veel waardevolle informatie hierover te bevatten!


Rini - 14 juni 2018

Een boek in de categorie 'must read'!


Petra Kramer - 14 juni 2018

Volgens mij heel boeiend en treffend in deze maatschappij


Leo - 14 juni 2018

.. zo leuk om eens iets te winnen..


Sanne Verkerk - 14 juni 2018

Fantastisch onderwerp, zou hier graag meer over lezen. Mijn ziekte, longkanker, zorgt er al wel voor dat ik niet kan weglopen voor tegenslag, maar meer kennis erover zou helpen.F


Aly Vos - 14 juni 2018

Ik zou heel blij worden van het winnen van dit boek!


J.B. Ploeg - 14 juni 2018

Lijkt me interessant


Thea Scholten - 14 juni 2018

Neem het leven zoals het is en verwacht het geluk niet van iemand anders


Inge Beckers - 14 juni 2018

Dit boek ziet er super interessant uit! Vanuit mijn job in HR krijg ik dagelijks te maken met deze 'instant' mode. Ik ben hèèl benieuwd te lezen hoe Wijnberg dit aanpakt.


Els Filius - 14 juni 2018

Benieuwd naar het boek mij te bieden heeft. Graag 1 exemplaar, met vriendelijke groet, els


Conny Leendertse - 14 juni 2018

Erg benieuwd hoe het beschreven tij te keren!


Antoinette Bosma - 14 juni 2018

Herkenbaar.. De maakbare samenleving en probleem op tafel leggen bij de hulpverlening zo van los het maar op daar zijn jullie voor. Eigen verantwoordelijkheid is ver te zoeken.


Bregje Verschaeren - 14 juni 2018

Heel herkenbaar. Ik zou erg blij zijn met dit boek.


Ida - 14 juni 2018

Dag, Dit lijkt mij een bijzonder inspirerend boek van krampachtig leven naar de lessen van veerkracht. Een menselijke boodschap!


Huub van Osch - 14 juni 2018

Goed om zaken te delen


Anita Minnema - 14 juni 2018

Heel herkenbaar in mijn praktijk. Ik zou er graag meer over leren- sta aan het begin van mijn carrière.


M. Fokker-Coert - 14 juni 2018

Een heel interessant onderwerp! Ik loot graag mee!


ben - 14 juni 2018

gedoe doet ertoe


Annet lucassen - 14 juni 2018

Dit boek lijkt me heel welkom voor de (moderne) mens !


hedwig Gosselink - 14 juni 2018

In de dagelijkse praktijk als onderwijsadviseur zie ik ditzelfde probleem. Veel leerkrachten worden uitgedaagd om hun leerlingen, maar zeker ook de ouders de realiteit van de werkelijkheid te laten zien & beleven. Veelal gaat dit goed, maar soms is het ook enorm moeilijk en gaat het gepaard met grote teleurstellingen over de uiteindelijke opbrengst en het gelopen proces.


An - 14 juni 2018

Heel actueel thema, waar ik graag wat meer over wil lezen. Ik werk in een organisatie waar presteren, maakbaarheid aan de orde van de dag is, maar waar medewerkers ook handvaten nodig hebben om hier mee om te gaan en helaas op uitvallen. Er werkt hier een grote doelgroep jongeren/starters waar de titel : dit heb ik niet besteld een veelgehoorde uitspraak is.


Tineke - 14 juni 2018

Het lijkt mij een Interessant boek lijkt me over een onderwerp waar je bijna wel dagelijks mee wordt geconfronteerd.


marina heilbron - 14 juni 2018

het is me uit het hart gegrepen! ... omgaan met teleurstellingen en het maakbaarheidsdenken m.b.t. geluk relativeren zijn belangrijke vaardigheden voor het versterken van mentale veerkracht en innerlijke rust. Ik wil dit boek heel graag lezen!


Natasha - 14 juni 2018

Weggeefactie: Dit is niet het leven dat ik heb besteld Jaaa, heel graag, zal het vervolgens op werk en privé verder uitdragen.


Terry Verheij van Wijk - 14 juni 2018

Graag loot ik mee voor dit boek!


Yvonne van de Wolfshaar - 14 juni 2018

lijkt me intressant

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.