donderdag 03 september 2020

Weggeefactie: Hoe swipe je een trauma weg

Kun je net zo makkelijk van trauma’s afkomen als van beelden die je met één swipe van je mobiele scherm veegt? Soms wel. Na de grote verandering die EMDR als effectieve therapie bracht – waarbij snelle oogbewegingen kunnen helpen om trauma’s in een enkele sessie te verwerken –, is de ontwikkeling van dit soort therapieën in een stroomversnelling geraakt.

Dit boek beschrijft de laatste inzichten en toepassingen op dit gebied. Waarom kan de een wel goed tegen stress en de ander niet? Waarom blijft de ene akelige herinnering wel hangen en de andere niet? En wat doe je als je voortdurend angstig blijft? Welke therapie helpt dan en wat kun je er zelf aan doen? Hoe zorg je ervoor dat je je eigen tolerantie voor stress kunt vergroten?

Al deze vragen worden in dit boek beantwoord aan de hand van casussen en een heldere uiteenzetting van de nieuwste traumatherapieën als EMDR 2.0, Flash (2.0), CT, HAT en de Woosh-techniek. Carien Karsten laat zien hoe deze zijn ontstaan uit de laatste inzichten van neurobiologie en hersenonderzoek.
Dit boek biedt houvast voor ieder die anderen – of zichzelf – wil helpen om beter met stressvolle situaties om te kunnen gaan en/of trauma’s te verhelpen. Het is geschreven voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en professionals die werken met trauma en stressgerelateerde klachten.

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft trainingen over preventie van stress en burn-out. 

Erratum: Tot onze spijt is de figuur op bladzijde 18 niet goed geplaatst. Klik hier voor de complete figuur. 
 

In samenwerking met SWP uitgevers mogen we drie boeken weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 22 september. De winnaars worden woensdag 23 september per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Jolande - 21 september 2020

Super interessant en relevant


Yuna - 18 september 2020

Ontzettend interessant!


Yke - 18 september 2020

heel benieuwd hoe dit werkt en dit samen in intervisie te bespreken


Loes - 17 september 2020

JAAAAAAAAAAA, dat wil ik lezen en daarna weer doorgeven.


Jaap Hoekstra - 15 september 2020

Ben altijd benieuwd naar aanvullingen over nieuwe inzichten en toepassingen van behandelingen, waar ook al positieve ervaringen van zijn. Dank voor deze informatie.


Simone - 15 september 2020

Lijkt me zeer boeiend om met deze inzichten mensen beter op weg te kunnen helpen.


sonja - 14 september 2020

Lijkt me bijzonder interessant!


Wendy Groenen - 14 september 2020

Ik maak graag kans op dit boek. Ik ben benieuwd naar nieuwste traumatechnieken en de casuïstiek die het concreter kan maken. Ik hoop hiermee kinderen en ouders goed onderbouwd te kunnen verwijzen in mijn werk naar therapeuten. Ook hoop ik hiermee een antwoord te krijgen op vragen die mijzelf (door persoonlijke omstandigheden) bezig houden rondom trauma's. Met vriendelijke groet, Wendy Groenen


Hilde Hellinckx - 14 september 2020

U heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar de inhoud van het boek, het is bveelbelovend en zal binnen mijn werk en het werken aan welzijn in onze organisatie een plaatsje kunnen hebben. Ik maak graag een kans, vriendelijke groeten, Hilde


P. de Nijs - 13 september 2020

Lijkt me een interessant boek.


A.Brunet - 12 september 2020

Voor wie is wat stress en hoe en wanneer kun je daarmee goed omgaan?


Inge Strauven-Bunt - 12 september 2020

Dit boek zou ik heel graag in bezit hebben voor de zorgmedewerkers die ik coach en om te delen met mijn collega coaches!!


Jennifer - 12 september 2020

Ben wel benieuwd hoe EMDR werkt als men een trauma heeft opgelopen.


Mieke - 12 september 2020

EMDR heeft mij helaas nog niet van mijn trauma's afgeholpen, dus ben heel benieuwd of de nieuwe inzichten en toepassingen mij gaan helpen. Kom maar op, ik ben er klaar voor!


Ien Thelen - 11 september 2020

Als ervaringsdeskundige én als student levenslooppsychologie lijkt het me top dit boek van Carien Karsten in mijn bezit te krijgen. Een van de eerste spreeksters over geluk, piekeren en meer van die dingen!!!


Leonore - 11 september 2020

Super voor mijn coachpraktijk en ter inspiratie voor mijn collega coaches!


Caroline Beaujon - 11 september 2020

Super nuttig en ideaal om te gebruiken voor onze doelgroep in Caribisch Nederland!


Joja - 11 september 2020

Als Mind Eye Power practitioner heb ik ervaring hoe eenvoudig trauma's 'opgelost' worden. En ben ik zeer geïnteresseerd de laatste inzichten te lezen over vergelijkbare methodes.


Els van Wijk - 11 september 2020

Ik ben steeds zoekende naar nieuwe inzichten om cliënten te helpen, wellicht kom ik in dit boek iets tegen waarmee ik nu juist voor die ene cliënt die niet te helpen lijkt, toch iets kan betekenen


Kathy Geldhof - 11 september 2020

Bijzonder geïnteresseerd in de nieuwe inzichten!


Petra de Vries - 11 september 2020

Hoe meer mogelijkheden om mensen met trauma's te helpen hoe beter!


Rob van de Walle - 11 september 2020

Interessant! Ik werk als POHGGZ en heb gemerkt dat het helpt als ik een client aan een nare of spannend situatie laat denken gelijktijdig gecombineerd met een rustige ademhaling. Ik denk dat ik in het boek nog veel meer inspiratie kan vinden op dit gebied.


Dianne - 11 september 2020

Vanuit mijn functie als POH-GGZ ben ik zeer benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op dit gebied. ik doe dus graag mee!


Angelic Bloemberg - 11 september 2020

ik werk al jaren met Iemt, een methode om emoties op trauma's te verzachten. Ik ben benieuwd wat Carien Karsten hierover schrijft. Het lijkt mij een uniek boek!


Herman Heemskerk - 10 september 2020

Verbeterde versie (vanaf mijn iPhone) Zowel zoon als schoondochter gaan gebukt onder traumatische ervaringen. Therapieën weinig blijvend effect. Ik hoop dat wij (mijn vrouw en ik) hen mbv dit boek kunnen ondersteunen in een aanpak die wél structureel helpt!


Rita Hilhorst - 10 september 2020

Als casemanager zeer geinteresseerd


Herman Heemskerk - 10 september 2020

Zowel zoon als schoondochter haan gebukt onder traumatische ervaringen. Therapieën weinig blijvend effect. Ik hoop dat wijngek mbv dit boek kunnen ondersteunen in een aanpak die wél structureel helpt!


Henriette - 10 september 2020

Zou het heel graag willen lezen.SUPER mooie titel


Carmen Pizarro - 10 september 2020

Dit boek zou een super aanwinst zijn voor mij als therapeut, maar vooral voor mijn vele cliënten die worstelen met traumata.


Marlies Oudijk - 10 september 2020

Zelf heb ik ervaren hoe goed emdr werkt. In een workshop van Carien heb ik gemerkt hoe fijn zij werkt, mensen veiligheid geeft en dat zij zelf haar kennis en vaardigheden ook in haar alledaagse dag toepast. Ik ontvang graag een gratis exemplaar van haar boek.


Mar van der Kooij - 10 september 2020

Ik zie dat er al veel enthousiaste dingen gezegd zijn. Daar kan ik nooit overheen maar zou blij zijn met het boek.


Frans - 10 september 2020

Net de training EMDR gevolgd en heel enthousiast geworden. Dus laat maar komen! Op naar verdieping. En wellicht een extra hulp richting mijn collega's met PTSS.


Henk Pol - 10 september 2020

Deze materie is zo belangrijk geworden in onze wereld dat je er niet genoeg informatie over in kunt winnen. Ben zeer benieuwd hoe je een trauma weg "swiped?


Monique - 10 september 2020

Zou leuk zijn om dit boek cadeau te krijgen. Aangezien een belangrijk deel verband houdt met stressgerelateerde klachten, al dan niet ten gevolge van een trauma, en daarbij Carien Karsten de schrijfster blijkt te zijn, ben ik zeer geinteresseerd naar de inhoud van dit boek en de toepasbaarheid ervan in mijn werk.


Alexandra - 10 september 2020

Ik ben zeer geinteresseerd in technieken die het verwerkingsproces versnellen


jos spee - 10 september 2020

Dit wekt mijn interesse enorm!


ida van ommen - 10 september 2020

Erg boeiend!


jos spee - 10 september 2020

Heel erg interessant!


Bianca - 10 september 2020

Hoe mooi zou het zijn als je een trauma kunt wegswipen!


Marlene uyttenhove - 10 september 2020

Lijkt me geweldig op dit boek te winnen ,ben net met een eerste sessie begonnen met emdr maar heb nog zoveel angsten. Td


Charissa - 10 september 2020

Dit lijkt mij een mooie aanvulling op mijn leesvoer over traumabehandeling!


Marieke - 10 september 2020

Dit boek moet ik lezen! Mijn niet-sprekende puber zit met trauma’s. Ik hoop hier bruikbare oefeningen uit de halen!!!


Carola eijlders - 10 september 2020

Heel benieuwd


Irmgard - 10 september 2020

Ik zou het graag winnen voor mijn schoonzusje, die de Libanese burgeroorlog heeft meegemaakt en het nu moeilijk heeft na de verwoestende explosie in Beiroet.


gerda Fijten - 10 september 2020

aantrekkelijke gedachten


Marjonne de Groot - 10 september 2020

Erg benieuwd naar de nieuwste inzichten en meer antwoord op vragen als: blijvende angsten & vergroting stresstolerantie!


Saskia Bruyn - 10 september 2020

Doe graag mee!


Jacqueline - 10 september 2020

Lijkt me een fijn om mijn leerlingen, hun ouders en mijn collega's te kunnen informeren over preventie van stress en burn-out. Helaas maak ik het, mede door de corona, in het onderwijs nogal eens mee.


Mieke van den Akker - 10 september 2020

Afgelopen winter de opleiding EMDR gedaan en ik ben positief verrast wat het teweegbrengt. Zowel mijn klanten als ik helemaal blij. Ik zou graag meer over de achtergrond weten, dus dat boek past me wel.


Lidy Meurs - 10 september 2020

Boeiend! Ik ben benieuwd naar de inhoud ven het boek omdat ik een vriend heb die met EMDR aan zijn trauma's werkt.


Folko Jan Wijnholds - 10 september 2020

is hier nog iets nieuws over te vertellen?


Elvira Geurts - 10 september 2020

Heel boeiend om de verschillende therapievormen op een rijtje te zien! Ik wil het boek dolgraag lezen, zowel voor mezlf als mijn werk als coach-therapeut.


Adrienne - 10 september 2020

wat een mooi en goed onderwerp in deze tijd


Annette - 10 september 2020

Mijn zoon heeft veel baat gehad bij EMDR! Zou het boek graag in mijn praktijk ter aanvulling willen voegen


Maria de Greef - 10 september 2020

Zou zo graag dit boek winnen - me laten inspireren en voeden!


Angelique Bömers - 10 september 2020

Ik ben niet alleen zelf nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, maar kan ik 't ook gebruiken (als ervaringswerker) om cliënten meer uitleg te geven over mogelijkheden, waardoor zij 'n onderbouwdere keuze kunnen maken.


Jan Rook - 10 september 2020

Mijn iPhone piept; beelden verschijnen en herinneringen komen als vergeetmenietjes Mijn iWatch benadrukt het nog een keer; oude ervaringen ze komen als angst en schuld Als swipen helpt wil je dan ruilen? Mijn trauma voor jouw apple?


Ineke Koops - 10 september 2020

Al wel veel over gehoord, maar nog nooit dieper ingedoken. Dit boek kan me hiertoe overhalen, benieuwd!


E.v.d Ven - 10 september 2020

Ben zeer nieuwsgierig naar dit boek..leer hierover graag nog bij


Bianca van Gameren - 10 september 2020

Ik vind de techniek EMDR erg interessant en ben heel benieuwd wat er nog meer is op dit gebied van swipen van trauma's. Voor mijn opleiding tot psychosociaal therapeut, verwacht ik dat dit boek een waardevolle aanvulling kan zijn.


Marion Veldboer - 10 september 2020

WOW!


Riet Fiddelaers-Jaspers - 10 september 2020

Ik zou dit boek graag lezen


Hendrik e Nieland - 10 september 2020

Omdat er toch niemand op m'n verjaardag morgen 11 september komt en cadeau's wel vergeten kan. Dus maak van weggeef actie en verjaardags cadeau heb je mijn dag goed gemaakt. ;-)


Dienie van Wijngaarden - 10 september 2020

Karien Carsten kennende zal het een compact en helder boek zijn. Fijn om van de plank te kunnen pakken!!

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.