woensdag 12 september 2018

Weggeefactie: Ontwerp je ontwikkeling

Voor coaches die op zoek zijn naar actieve, creatieve en positieve manieren om jongvolwassenen te ondersteunen bij belangrijke loopbaankeuzes.

Om succesvol te zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt wordt er van (jong)volwassenen een zelfsturende, flexibele, ondernemende en creatieve houding verwacht. Dit boek helpt startende, maar ook meer ervaren professionals bij het vormgeven van hun eigen route. Centraal staat begeleiding waarin iemands unieke kwaliteiten, behoeftes en mogelijkheden centraal staan.

(Studie)coaches vinden in Ontwerp je ontwikkeling een brede diversiteit aan tools en activiteiten. Het biedt een breed scala aan oefeningen en methodes die zijn gebaseerd op design thinking en de positieve psychologie en beschrijft een proces van zeven stappen dat flexibel kan worden doorlopen. De individuele en groepsoefeningen per stap geven de coach flexibiliteit in het creëren van een passende coachroute.

In samenwerking met Boom uitgevers mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 25 septemberi. Winnaars worden woensdag 26 september  per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!
 

Marianne Meijers werkt aan de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Communicatie en Multimedia Design, waar ze lesgeeft op het gebied van Design Thinking. Daarnaast is ze studiecoach bij deze opleiding en heeft ze een eigen coachingspraktijk.

 

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Henriette Smits - 05 oktober 2018

Dit boek lijkt mij heel interessant voor onze studenten Food Innovation!


Rita Kanhai - 25 september 2018

Het onderwerp coachen van jonge mensen vind ik heel boeiend.


Roxane - 25 september 2018

creatieve authenticiteit als trend voor de toekomst met praktische tools om ervaringsgericht aan de slag te gaan: ik geloof erin!


Rini Nieuwkamer - 24 september 2018

Mooi zo’n praktisch boek wat ik graag aan mijn gereedschapskist wil toevoegen.


Anneke - 17 september 2018

Me net aangemeld als mentor die jonge meiden hun talenten helpt te onderzoeken. Dit boek komt op het juiste moment!


Petra Feller - 16 september 2018

Door coaching wil ik mensen heel graag helpen met het bereiken van hun doelen. Tools aangeven voor hun eigen ontwikkeling. Ze naar een ander niveau brengen. Nieuwsgierigheid ten top over de inhoud van het boek.


Sonja - 16 september 2018

Ben zeer benieuwd naar de oefeningen en methodes


Rini - 16 september 2018

Het klinkt als een handboek dat in elke gereedschapskist thuishoort


Yvonne - 14 september 2018

Een mooi en boeiend artikel wat me enorm aanspreekt. Een onderwerp wat me enorm bezig houdtr


Remke Perk-Jansen - 14 september 2018

Net vernomen dat mijn contract niet wordt omgezet in een vast contract. Soms is dat wat ik niet krijg mijn grootste geschenk... ik sluit een fase af en open nieuwe deuren. Hulp bij het vormgeven van mijn eigen route is zeer welkom en mijn nieuw verworven kennis deel ik graag uit. Omdat geluk zich vermenigvuldigt als we het uitdelen :-)


Christien Thijssen - 14 september 2018

Mooi dat er ook voor deze leeftijdsgroep materialen worden ontwikkeld, waarbij het vertrekpunt is dit op een positieve en creatieve manier te doen. Ik ben voor!


Tienke Scholten - 14 september 2018

Dit is toeval. Laat ik de laatste tijd vragen van jonge werkzoekende krijgen over dit onderwerp. Ben zeer geïnteresseerd.


Marijke Kuipers - 14 september 2018

????


C. van Andel - 13 september 2018

Juist die begeleiding waarin iemands unieke kwaliteiten, behoeftes en mogelijkheden centraal staan, spreekt mij als onderwijscoach erg aan!


Anna - 13 september 2018

Topper voor de doelgroep in mijn werk! Ik ben benieuwd !


Jan Brinkman - 13 september 2018

Ont-wikkel en Ont-werp. Eerst de wikkels afleggen om je essentie te ervaren en dan weer her-ontwerpen. Mooie titel en een insteek die past bij de doelgroep.


Djoeke de Witt - 13 september 2018

Interessant. Ook heel interessant om het naast mijn basisvisie hierover te leggen. Te sparren als het ware met het inzicht van de schrijver.


Marion Muller - 13 september 2018

Jonge mensen hebben geen internettests nodig om te ontdekken hoe hun carrièrepad eruit ziet. Maar het gaat, zoals dit boek laat zien, om zelfinzicht. De zoektocht begint bij jezelf! En ga daar maar mee aan de gang.


monique - 13 september 2018

Ik zou dit boek graag willen gebruiken in de begeleiding van cliënten die ik begeleid en ook voor mijn dochter die aan die haar eerste stappen in professionele ontwikkeling heeft gezet.


Mieke le Granse - 13 september 2018

Lijkt me heerlijk om dit boek te kunnen gebruiken bij mijn studenten ergotherapie en om een ondersteuning te hebben in het ontwikkelen van een creatieve en ondernemende professional, nodig voor de huidige en toekomstige zorg


Petra Bol - 13 september 2018

Lijkt mij een heel geschikt boek voor de jonge leidinggevende die ik regelmatig coach.


Carolina Rozendaal - 13 september 2018

Leeftijd doet er niet helemaal toe. Persoonlijke ontwikkeling, keuzes en besluiten maken blijft. Moed, lef en zelfinzicht blijven. Zou graag dit boek winnen!


Annette Schram - 13 september 2018

Ik ben zeer geïnteresseerd in het boek 'Ontwerp je ontwikkeling' omdat ik het belangrijk vind om mensen bewust te maken van hun eigen houdbaarheidsdatum.


Joep Wijsbek - 13 september 2018

Lijkt me een inspirerende visie, waar vooral jongerencoaches hun voordeel mee kunnen doen.


Maaike Schuurman - 13 september 2018

Lekker praktisch, daar hou ik van!


AP Grijseels - 13 september 2018

Volgens mij slaat dit een brug tussen jong volwassenen en "jong bejaarden" die mogelijk vast zijn komen te zitten in oude gewoonte structuren. Hopelijk ben ik een van de 5. Ik ben mogelijk zo'n "jong bejaarde".


Diny Kiers - 13 september 2018

Hallo, ben zeer nieuwsgierig naar dit boek. Op het moment een paar jonge mensen in de begeleiding waarvoor ik het, denk ik goed zou kunnen gebruiken. hartelijke groet, Diny


Henny van Benthem - 13 september 2018

Graag zou ik dit boek, samen met mijn collega's, gebruiken voor mijn werk met jongvolwassenen met reclasseringstoezicht. deze jongvolwassenen hebben het vaak niet gemakkelijk bij het vinden van een plekje in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Deze methodiek waarbij kwaliteiten, mogelijkheden en talenten uitgangspunt zijn, zou voor ons een welkome aanvulling zijn.


hilde van veggel - 13 september 2018

Dit boek geef een mooie aanvulling bij het coachen van jong volwassenen in hun ontwikkeling en ik ka het goed gebruike in mijn parttime baan , omdat je tegenwoordig meer zelfsturend moet worden en dit boek je hierin ook helpt.


Herman Derks - 13 september 2018

Het boek past helemaal in de filosofie dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun duurzame inzetbaarheid. Erg actueel dus.


Jacquelien - 13 september 2018

Wat interessant! Een gids bij het ontwerpen van je ontwikkeling. Leuk voor zowel mijzelf als de organisaties waar ik voor werk!


Anita - 13 september 2018

Ik doe graag mee met de winactie 'Ontwerp je Ontwikkeling'!

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.