maandag 11 maart 2019

Weggeefactie: Opsoek naar Ubuntu

Veel mensen in de westerse wereld verlangen naar nieuw spiritueel houvast. Onze materiële behoeftes worden prima vervuld, maar op het immateriële vlak zoeken we naar antwoorden op vragen als: Hoe gaan we met elkaar om? Wat verbindt ons? Hoe zorgen we voor de aarde?

In dit boek gaat Annette Nobuntu Mul op zoek naar de betekenis van Ubuntu, het eeuwenoude filosofische concept uit Zuidelijk Afrika. Ubuntu werd wereldberoemd door verzoeners als Nelson Mandela en Desmond Tutu, die het gedachtengoed op indrukwekkende wijze in de praktijk brachten na het afschaffen van de Apartheid in Zuid-Afrika.

Via persoonlijke ontmoetingen en ontroerende reportages neemt Nobuntu Mul de lezer aan de hand, in een ontdekkingstocht naar de essentie van Ubuntu. Ze spreekt de gevangenbewaarder van Mandela, de dochter van Tutu en de moordenaars van de studente Amy Biehl, die van verzoening hun levenswerk hebben gemaakt. Ze verbindt die inzichten met westerse alledaagsheden als arbeidsconflicten, familieruzies en echtscheidingen en ze laat op indringende wijze zien hoe waardevol altruïsme, compassie en respect kunnen zijn.

Annette Nobuntu Mul is oprichter van Ubuntu Society en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland. Ze is coach, psychotherapeut, opleider en spreker.

"Een boek ontstaan uit de liefde voor een complex land met veel schoonheid en harde tegenstellingen. Een land dat zichzelf nog moet leren kennen en een van de sleutels daarvoor ligt in de Ubuntu gedachte. Een gedachte die de afgelopen twintig jaar flinke averij heeft opgelopen door de politieke realiteit. Maar ook een gedachte die zo sterk is dat ze elke realiteit zal overleven. En ten slotte... een gedachte die wereldwijd omarmd zou moeten worden om oorlog en conflict de wapens uit handen te slaan."
Stef Bos, zanger en acteur 

"In her writing, Annette reflects her sincere understanding of Ubuntu in referencing the people of South Africa. The world will be richer for it."
Desmond Tutu, emeritus aartsbisschop en Nobelprijswinnaar

 

In samenwerking met de auteur, Annette Nobuntu Mul, mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 26 maart. Winnaars worden woensdag 27 maart per e-mail geinformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!


Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Kim - 22 maart 2019

..


Angelique van der Weerd - 20 maart 2019

Na mijn rondreis in Zuid Afrika ben ik gefascineerd over hun cultuur. Dus Ubuntu staat nog op mijn wenslijstje. Graag zou ik hem winnen!


Anneke - 18 maart 2019

Een boek over verbinding en synergie, graag!


Ankie Jochems - 17 maart 2019

utvpn


Hedwig - 17 maart 2019

Ik geef compassietrainingen, de verbinding van Ubuntu met de wereld om ons heen komt daar naadloos in terug


K. Fokker - 17 maart 2019

Graag ontvang ik het boek omdat ik het thema wil inzetten in mijn theaterlessen en voorstellingen


Astrid Keldermann - 17 maart 2019

'Ik ben omdat wij zijn.' Wat een prachtig gedachtegoed. Het besef dat we elkaar nodig hebben, dat we van elkaar afhankelijk zijn. Een mooie uitdaging om dit gedachtegoed verder uit te dragen in organisaties.


Hennie van Oorspronk - 16 maart 2019

Lijkt me prachtig!


John van der Plaats - 15 maart 2019

Superbelangrijk in deze tijd.


Martin Ruis - 15 maart 2019

Ik ken de Ubuntu van een mens is een mens door andere mensen. Of te wel Ubuntu ngabantu ngabuntu


Henning Zorn - 15 maart 2019

Het onderwerp zin/betekenis en samenhang is meer dan alleen interessant, het is van groot belang in deze tijd.


Dick van der Meer - 14 maart 2019

Nederland is mijn vaderland, en Zuid-Afrika is mijn moederland vertel ik altijd aan anderen wanneer het gaat om mijn passie voor Ubuntu. Niet voor niets het boek "De leiderschapslessen van Mandela" vertaalt en aangevuld met de principes van Ubuntu. Het denken dat ons kan helpen om de aarde en mensen te redden. En om het in het eigen leven toe te passen.


Heleen - 14 maart 2019

Ubuntu heeft mijn aandacht, nu de betekenis nog!


Marjo van Bergen - 14 maart 2019

Ubuntu, het gedachtegoed dat me er door heen sleepte toen ik bijna kopje onder ging in mijn begeleidingswerk in de vreemdelingenbewaring. Graag, dat boek....


Bart Ramos - 14 maart 2019

Wat een actuele en relevante thema’s; ik ben bijzonder nieuwsgierig naar dit boek en de impact op het land van oorsprong en haar bevolking!


Mar van der Kooij - 14 maart 2019

Ik ben zeer benieuwd naar wat Ubuntu inhoudt. Vooral omdat het uit Afrika komt, een frisse zuidenwind na de stroom van wijsheid uit “ het Oosten”. Groet, Mar van der Kooij


Simone de Visser - 14 maart 2019

Dit lijkt mij een geweldig boek. Eerst om zelf te lezen, en het daarna te delen met ouders van kinderen die ik begeleid, met collega-therapeuten, familie, vrienden en iedereen die het ook wil lezen


geertje van rossum - 14 maart 2019

graag!!! dat boek over Ubuntu


arletta - 14 maart 2019

Als ik het woord Ubuntu lees, gaat mijn hart gloeien en open staan. Tot in mijn vezels voel ik 'Ja'. De vertaling naar werk zou ik graag nog beter kunnen maken. Daar kan het boek vast bij helpen.


Inge Bunt - 14 maart 2019

Ubuntu zal ons helpen onze kleinzoon Kamogelo goed en diepgaand te begrijpen. Hij is nog in Zuid Afrika en onze zoon en schoondochter wachten op het verlossende telefoontje om hem op te gaan halen. Ook omdat mijn achternaam verweven lijkt met Ubuntu wil ik er graag meer van weten...:)


Ingrid van der Geld - 14 maart 2019

Mijn zoon en vriendin hebben zich zojuist verloofd in Kaapstad! Schoondochter onderzoekt voor studie de schoonheid in de mens t.a.v. omgaan met afval bij tegenstrijdigheid van rijkdom en armoede. Ubuntu!


Willem - 14 maart 2019

Let’s ubuntu!T8mtH


Marie Louise Fontin - 14 maart 2019

nog nooit van Ubuntu gehoord, maar door het lezen van deze samenvatting al heel nieuwsgierig naar de inhoud. Lijkt me heel inspirerend en kijk er naar uit!


Inge - 14 maart 2019

Ik heb hier eigenlijk nog nooit wat over gehoord. Maar na het lezen van het stukje is mijn interesse gewekt en zou ik heel graag het boek lezen!


Greetje - 14 maart 2019

Als gezin hebben wij connectie met SA, wat een contrast: "Ik ben wie wij zijn". Het lijkt mij een prachtig boek om in de familie rond te laten gaan...en verder


Michaela Schok - 14 maart 2019

Het gedachtengoed van Ubuntu vind ik erg treffend en sluit erg aan bij mijn geloof in moeder natuur waar ook alles met elkaar verbonden is.


Helmi - 14 maart 2019

Gelezen over Ubuntu: spreekt me aan


chris de bruin - 14 maart 2019

Klinkt boeiend dit boek. Was laatst in Nepal en ben benieuwd naar de overeenkomsten tussen Die cultuur daar (boedd./hind.) en Ubuntu/Zuid Afrika. Mhg, Chris


Katrien Dupont - 14 maart 2019

Liefde voor Zuid-Afrika! Dit kan alleen maar een kaskraker met inhoud zijn. Ik ben heel benieuwd om Ubuntu als coach door te geven aan mijn coachees.


Cor van Gils - 14 maart 2019

Indrukwekkend! Ben vanuit mijn werk als reisleider en consultant nauw betrokken bij Afrika en heb daarom ook veel interesse om dit boek te lezen.


Trees - 14 maart 2019

Graag zou ik het boek willen krijgen. Ik ben op zoek naar meer mogelijkheden mensen met elkaar te verbinden en betrokkenheid in elkaar te creëeren.


Angelique Esser - 14 maart 2019

Ontzettend benieuwd naar dit boek.


Sanja Zomer - 14 maart 2019

Mooi stukje. Ik word er heel nieuwsgierig van om verder te lezen. Het smaakt dus naar meer!


Joep Wijsbek - 14 maart 2019

Ik ben zeer onder de indruk van deze Afrikaanse levensfilosofie. Heb onlangs het boek UBUNTU van Mogobe Ramose gelezen. Met alle respect voor Aristoteles, denk ik dat wij hier in het Westen veel van deze levensfilosofie kunnen leren. Het boek van Annette Nobuntu Mul lijkt mij een waardevolle aanvulling daarop. Zeer de moeite waard om te lezen.


Alyanna Bijlsma - 14 maart 2019

Alles wat we nodig hebben is er al. Ons brein is alleen veel "vergeten" sinds we vooral het voorste deel ervan gebruiken. We zien wat we willen zien. Maar als je echt anders en buiten je eigen grenzen gaat kijken en luisteren dan vind je kostbare en tijdloze schatten zoals Ubuntu en Mudita, die ons "weten" weer verfrissen en ons hart sneller doet kloppen.


Jose - 14 maart 2019

ben zelf bezig in mijn studie met het thema verzoening, daarbij gebruik ik dit boek graag in de thema's hoe waardevol altruïsme, compassie en respect kunnen zijn.


Elisabeth Wijbenga - 14 maart 2019

boeiend onderwerp


Wendy Vermeulen - 14 maart 2019

Hier wil ik graag meer over lezen.


Lia - 14 maart 2019

werkende met coaches en een beetje kennis gemaakt hebbende met Zuid Afrika ben ik zeer geinteresseerd in deze uitgave.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.