maandag 12 september 2022

Weggeefactie: Positieve Cultuur Doe Je Samen

Het boek Positieve Cultuur Doe Je Samen biedt alle theorie en tools uit de positieve psychologie en organisatiewetenschap die je nodig hebt. Je denkt positief en versterkt wat goed gaat. Je werkt samen en blijft leren. Met een positief doel bereik je 20-40% meer.

Pandemie, klimaat, sociale crisis, mondiale conflicten: hoe floreren we in dit onvoorspelbare, versnellende transitietijdperk? We hebben snel meer innovatieve, daadkrachtige, lerende organisaties nodig - en dat lukt pas echt met een positieve cultuur.

Een positieve organisatiecultuur denkt positief en kijkt naar wat er goed gaat, verbetert wat kan en bereikt positieve deviatie (buitengewone prestaties). De basis is sociale veiligheid en goed samenwerken, de inspiratie komt van een gezamenlijk positief doel. Iedereen voelt zich verantwoordelijk en blijft leren ten dienste van het doel - of dat nu het klimaat betreft of het dienen van klanten of de maatschappij. Positieve cultuur maakt je werk leuker en draagt bij aan een betere wereld. Bovendien kun je 20-40% meer resultaten bereiken.

Maar hoe dan? Dagelijks beïnvloed je collega’s met je acties en interacties, of je nu leidinggevend bent of niet. Maar samen kom je verder. Hier vind je alle theorie en tools uit de positieve psychologie en organisatiewetenschap die je nodig hebt. Begin met kleine interacties die je kunt verspreiden. Betrek je team bij de interactieve oefeningen en experimenten. Werk samen aan buitengewone prestaties.

In samenwerking met auteur Marcella Bremer mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 28 september. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

 

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Linda Farkas - 01 oktober 2022

Na Positieve psychologie en Organisatiepsychologie is Positieve organisatiepsychologie mijn volgende doel.


Chantal Grassère - 28 september 2022

Ik heb via mijn werk, DELA, kennisgemaakt met het boek Cultuur doe je zelf. Erg inspirerend en we hebben er veel aan gehad. Ook vandaag de dag nog. Maar...zeer benieuwd naar haar nieuwe inzichten om verder te borduren want ja...alleen samen kunnen we verder komen! Samen leren en presteren zeggen we dan bij DELA :-) Marcella, je quote 'Wat je negeert, tolereer je, wat je tolereert, wordt normaal, wat normaal is, wordt gekopieerd'...die mantra gebruik ik wekelijks in dialoog met collega's.


Renske van de Steeg - 27 september 2022

Voor mijn masterstudie Educational Needs zou ik dit boek heel goed kunnen gebruiken!


Marielle Kakebeeke - 22 september 2022

Interessant boek waaruit we inspiratie voor onze programma’s en het programma menswaardige economie kunnen halen.


marian - 21 september 2022

leuk!@


Nancy - 20 september 2022

Het lijkt mij bijzonder om dit in te zetten in het hardwerkende zorgteam waar ik voor werk.


Petra - 19 september 2022

Ik geloof heel erg dat een positieve cultuur een positieve uitwerking heeft of veel vlakken. Benieuwd wat dit boek hierover zegt.


dick vd steen - 18 september 2022

samen leren en constant ontwikkelen


dick van der steen - 18 september 2022

goed voor onze organisatie


Daniela Dorhout Mees - 16 september 2022

Opgeleid in de positieve psychologie ben ik heel benieuwd hoe ik dit boek kan inzetten in mijn werk ten aanzien van loopbaanvragen vanuit werknemers en organsaties.


Madeleine van Nesselrooij - 16 september 2022

Wat ben ik benieuwd naar de handvatten die in dit boek biedt. Maakt het werk en daarmee ook het leven positiever. (Lees:beter) Hartelijke groeten, Madeleine


Margreet van Belzen - 15 september 2022

Dat is nog eens positief nieuws! Ben heel benieuwd naar de tips. Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan!


Monique Janssen - 15 september 2022

Met mijn 24 collega's met wie ik werk binnen een Intensief Specialistisch Behandelprogramma binnen een van de grote specialistische GGZ instellingen hier in Nederland, kan ik heel goed goede inspiratie en concrete tips gebruiken om het werkklimaat naar een hoger niveau te brengen, daarmee hopelijk uitval van collega's te voorkomen en de goede zorg voor de clienten te kunnen blijven borgen. Hoop dat dit boek daarin voor ons iets kan betekenen!


M. Vd Meerendonk - 15 september 2022

Nou, dit is echt een boek waar ik iets mee kan. Ik werk in de zorg en zie iedere dag de gevolgen en impact op mijn collega's van het zorgsysteem dat op instorten staat.


Cathy De Schryver - 15 september 2022

Bewust worden van je eigen kleine (onbewuste) handelingen, beseffen hoe ver dit draagt in je eigen werk- en thuisomgeving en verantwoordelijkheid nemen ervoor, is de eerste stap. Daarna zet je ze bewust in en pluk je er de vruchten van: een cultuur waar iedereen zich beter, veiliger en meer geliefd voelt.


Marijke Kuipers - 15 september 2022

Beste medewerker, ???? Hartelijke groet, Marijke Kuipers


Arnoud de With - 15 september 2022

Ik zou het boek graag ontvangen om cadeau te doen aan een collega ter inspiratie omdat hij net gestart is met de Master Leiderschap in Onderwijs.


Emily - 15 september 2022

Dit is precies waar ik mee bezig ben! Een professionele cultuur staat op 2 pijlers: mensen hebben het goed met elkaar én er worden resultaten behaald. Ik ben heel benieuwd naar dit boek! (Zie ook onze website https://www.nijhuisenvanvliet.nl/teambegeleiding/)


Annemarie - 15 september 2022

Ook in het basisonderwijs (klaagcultuur) heel bruikbaar, dus ja graag!

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.