maandag 09 maart 2020

Weggeefactie: Sterker door ellende

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

Sterker door ellende 
Je vindt dit misschien een gekke titel. En toch kan het echt. Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Helemaal nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap heet dat fenomeen 'PostTraumatische Groei', een andere benaming voor:  ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

In dit boek maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtengoed van PTG. Het boek is geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ellende of daarin gewoon geïnteresseerd is.

Uit het voorwoord door Prof. dr. Judith Semeijn en Prof. dr. Tinka van Vuuren
“Dat maakt dit boek ook zo speciaal: waar de heersende opvatting is dat mensen na hun ellende een kwetsbaarheid zullen houden die voor de omgeving een signaal vormt om ‘voorzichtig’ te zijn, brengen Anja en Greet ‘ellende’ voor het voetlicht als belangrijke levenservaringen die mensen sterker kunnen maken, en juist steviger en weerbaarder dan tevoren! Dit blijkt ook geheel in de lijn van de positieve psychologie te zijn, die het bevorderen van welzijn en gezondheid centraal stelt in plaats van ziekte en klachten. Van klacht naar kracht.”

Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo en ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld. Ze geven ook workshops, lezingen, inspiratiesessies en trainingen op het gebied van PostTraumatische Groei. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 35 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management. www.sterker-door-ellende.nl

In samenwerking met de auteurs van het boek mogen we 5 exemplaren weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 24 maart. Woensdag 25 maart worden de winnaars per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

Let op: reacties via onderstaand veld worden niet meegenomen.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Petra van Hall - 23 maart 2020

Prachtige invalshoek, maakt me heel nieuwsgierig :) zeker in deze Corona tijden ..


Anna Bruns - 18 maart 2020

Ik zou er erg blij mee zijn.


Monique - 17 maart 2020

Heb zelf op mijn 54e diagnose CPTSS gehad. Na zeer goede, intensieve therapie voel ik me sterker dan ooit. Ben benieuwd wat ik in dit boek nog voor extra inzichten zal aantreffen.


monique - 15 maart 2020

Herkenbaar na een echtscheiding en ontslag binnen 1 jaar. Achteraf heb ik uit deze periode veel positiviteit uitgehaald die ik nu dagelijks gebruik bij mijn cliënten.


Kirsten - 14 maart 2020

PTG is goed bruikbaar in mn werk


Roxane - 14 maart 2020

PTG waardevolle bron van versterking veerkracht, persoonlijk en vakinhoudelijk!


Esther - 13 maart 2020

Deze titel is me op het lijf geschreven. De verslaving van mijn zoon heeft me heel veel gekost maar uiteindelijk nog meer opgeleverd.


Yke Radema - 13 maart 2020

dit lijkt mij een geweldig boek voor mijn clienten die met verlies en rouw te maken hebben en dit kan zeer heftig zijn bij zelfdoding en burn out En natuurlijk ook voor mij als persoon


Femia Spijkerman - 13 maart 2020

Vrijdag de 13e kan net zo goed een geluksdag zijn. Het is maar net door welke bril je kijkt


Annemarie Plenge - 13 maart 2020

Klinkt cliche, maar voor een vriend met PTTS graag het boek als cadeau.


Merel - 13 maart 2020

Zing al enige tijd: Into each live some rain must fall... .


Manon Spaan - 13 maart 2020

Ik loot graag mee! Alvast bedankt


M. van Dieren - 12 maart 2020

Heel graag! Erg benieuwd naar hoe je de positieve beleving kan stimuleren als groei na nare ervaringen. Goed te gebruiken in mijn begeleiding van mensen met NAH.


Jacquelien - 12 maart 2020

Rise like a phoenix ... Om uit je eigen as te herrijzen, dat vraagt nogal wat. Ik lees graag wat de auteurs hierover schrijven.


Ingrid van der Wel - 12 maart 2020

Na eind 2007 bijna 2 jaar ziektewet vanwege fikse burn out. Nog steeds bezig met transformatieproces, mijn eigen kracht blijven zien! Dit boek zou mij nog meer kracht kunnen laten inzien!


Ank - 12 maart 2020

Sterker door ellende.... Op mijn lijf geschreven!


C.L. Hoffman - 12 maart 2020

Een krachtig en hoopvol boek om kennis van te nemen, wanneer je een zware periode hebt meegemaakt.


- 12 maart 2020

PTG inspireert om positiviteit en veerkracht te vinden. Mooi gedachtengoed !


Inge Strauven-Bunt - 12 maart 2020

Ik zie het boek als krachtbron voor de mensen die ik coach!


Moon Schelberg - 12 maart 2020

Herkenbaar! Dankbaar voor het diepe dal waar ik doorheen ben gegaan...


monique van eck - 12 maart 2020

Ik maak heel erg graag kans op dit boek, het geeft een krachtige insteek op doorleven na ellende! Ook veel van mijn cliënten zullen baat kunnen hebben bij dit boek.


Joke Bruins - 12 maart 2020

ik wil het graag lezen :)


DION DAMMAN - 12 maart 2020

Op dat gebied mag ik me wel een ervaringsdeskundige noemen. Klopt inderdaad.


Alie Smit - 12 maart 2020

Ik denk zeker dat het waar is dat je van ellende kunt groeien. Ik zit nog wel in dat groei proces en ben daarom geïnteresseerd naar de inhoud van dit boek. Positieve groei is altijd fijn.


Frances Giesberts - 12 maart 2020

Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Ik ben ervaringsdeskundige met traumatische gebeurtenissen en hoop hier weer nieuwe inspiratie in te vinden!!!


Diane Radstake - 12 maart 2020

Helemaal eens met de Titel. Precies de reden dat ik als ervaringsdeskundige nazorgcoach aan de slag wil. Als partner van een brandwondenpatiënt voel ik me sterker dan ooit!


Marianne Panneman - 12 maart 2020

Kijkend naar mijn eigen leven en naar dat van de mensen met wie ik werk geloof ik zeker dat moeilijke levenservaringen tot groei kunnen leiden. Ik ben erg benieuwd naar de inhoud van het boek en denk dat ik er persoonlijk en professioneel veel aan kan hebben.


Sacha - 12 maart 2020

In mijn coachpraktijk is dit mijn overtuiging. Het zou mooi zijn als dit het boek is wat ik kan aanbevelen om te lezen waardoor clienten nog meer bewust kunnen worden en mogelijk ook tools krijgt om de coaching verder verdieping en vervolg te geven naar een sterkere omgang en acceptatie van minder leuke ervaringen in ons leven.


Joep Wijsbek - 12 maart 2020

Ik herken me helemaal in het thema van dit boek. Ik heb in mijn leven veel meegemaakt, o.a. meerdere ernstige psychosen en ben daar uiteindelijk bovenuit geklauterd. Inmiddels ben ik 70 en verzorg ik o.a. een filosofisch café in een inloophuis voor mensen met kanker. Ik geniet elke dag van mijn leven en raak vaak geïnspireerd door datgene wat op mijn pad komt. Ik zou dit boek erg graag ontvangen. Hartelijke groet, Joep Wijsbek


Rene van Beek - 12 maart 2020

Ik heb net een ontslag meegemaakt en ben erg benieuwd naar dit boek! Rene


ben - 12 maart 2020

gedoe doet ertoe


Carin - 12 maart 2020

Ik ben heel benieuwd naar de benadering.


Annemarie Gijsen - 12 maart 2020

Het is een gegeven om van je fouten te leren maar ook van je ongelukken onderweg in het leven


Willem van Leeuwen - 12 maart 2020

Ik was net begonnen aan n boek met n gelijksoortig thema. Ben dus enorm nieuwsgierig naar de inhoud v dit boek!


Willem van Leeuwen - 12 maart 2020

Ik was net begonnen aan n boek met n gelijksoortig thema. Ben dus enorm nieuwsgierig naar de inhoud v dit boek!

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.