maandag 08 juni 2020

Weggeefactie: Sterker worden waar het pijn doet

Wat is trauma? Uit welke mechanismen bestaat het? Welke impact heeft het op ons lichaam en op ons brein? Kan trauma je doen groeien als mens? Ja. Je kunt sterker worden waar het pijn doet.

Het eerste deel van het boek focust op de impact van trauma. In deel twee komen de mechanismen van trauma aan bod. Deel drie ‘Genezen van trauma’ is helemaal aan de lezer gewijd: hoe herken je trauma bij jezelf en wat kun je eraan doen?

Het is een voelboek omdat het je laat meevoelen met de personages en je aanmoedigt om ook jouw eigen pijn én eigen (veer)kracht te voelen. Het is ook een doeboek, want naast verhalen reikt het boek je oefeningen aan om jouw eigen en andermans pijn beter te leren begrijpen. De theoretische duiding bij elk verhaal helpt om je eigen pijn te begrijpen en je veerkracht te versterken.

In samenwerking met uitgeverij Samsara mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 23 juni. Woensdag 24 juni worden de winnaars per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.


Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Addy Verhagen - 18 juni 2020

" Sterker en weerbaarder dan voorheen", wat zou het mooi zijn als iedereen dit ervaart na een traumatische ervaring. Als counselor help ik hen, bij wie dit niet opgaat. Extra kennis over te gebruiken interventies is altijd welkom.


Oscar Breetveld - 16 juni 2020

Beste medewerker van Topp: Ik ben psycholoog voor arbeid en gezondheid en re-integreer/behandel cliënten met chronische pijn. Ik help mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) en met SSS (somatische symptoom stoornis). Ik zou dit boek voor mijn praktijk verwelkomen en denk er veel mee te kunnen werken. Komt nog bij dat ik zelf vijfvoudig "kampioen" chronische ziekten ben en hier heel goed mee kan omgaan, maar een nieuw boekje om nog meer ausdauer en mentale conditie op te bouwen, lijkt me fijn. Dus ik hoop dat de keuze op mij valt, ik hoor graag van jullie! Oscar Breetveld, Heemstede.


Vincent Dekker - 15 juni 2020

Herstel in eigen hand


Sonja - 15 juni 2020

Groot of klein, ieder mens heeft wel een trauma - hoe leg je het open - ingangen om te komen tot voelen en tot doen, zijn waardevol!


Cyril Van Os - 15 juni 2020

Ben benieuwd? Het weten dat we als mens veerkracht hebben om impactvolle gebeurtenissen te 'handlen' en dat met elkaar te delen. Benieuwd naar dit voelboek.


Saskia Kindt - 14 juni 2020

Ik ben mij hier in aan het verdiepen als coach. Vooral de oefeningen triggeren mij om er mee aan de slag te gaan.


michiel van den anker - 13 juni 2020

als studentendecaan zou ik graag met dit doeboek willen werken!


H.W. Smit - 13 juni 2020

is trauma niet een machteloze reactie op verlies? hoe het leiderschap over eigen leven te krijgen en niet een leven te bouwen op angst voor herhaling. ik ben benieuwd naar dit boek.


Nancy - 13 juni 2020

Een leidraad. De schaar dat de draad doorknipt. Zo hard welkom.


Nancy Ilegems - 13 juni 2020

Zou heel graag dit boek hebben.


Xanthe - 12 juni 2020

Il zou dit boek heel graag hebben als cadeau voor mijn zus!


I.Meijer - 12 juni 2020

De titel geeft alleen al weer veel hoop voor veel mensen!!!!


Aart Oosterveld - 12 juni 2020

Ben erg benieuwd naar het boek. Mooie hoopgevende titel.


J.Evertz - 12 juni 2020

Sterker worden door pijn betekent eeltvorming. Hoe ga je om met deze eeltvorming en de (te) dikke verdediging tegen pijn in de toekomst?


W. Cools - 12 juni 2020

Boeiend thema, waar ik me graag verder in wil verdiepen!


JP de Kuiper - 12 juni 2020

Het zou een mooie aanvulling zijn op de cursus die ik momenteel volg. Leuke actie!


Anita - 12 juni 2020

Super interessant voor mijn werk in de VG sector en voor mijn eigen belangstelling.


Hilje Vegter - 12 juni 2020

Graag dit boek! Lijkt me heel interessant!


M.Kootte - 11 juni 2020

Als klinisch psycholoog ben ik bezig met collega's een zorgpad te ontwikkelen voor mensen met trauma in een kleine ggz organisatie waar de behoeften van de cliënt centraal staan. Dit boek kan me wellicht helpen in de vormgeving hiervan.


Anneke - 11 juni 2020

Interessant!


Anne - 11 juni 2020

Ik zit zelf in traumatherapie momenteel en voel dat het mijn roeping is om hiermee wat voor anderen te betekenen.


elvira - 11 juni 2020

Ik ben erg geïnteresseerd, zowel privé als professioneel!!!


Gijs - 11 juni 2020

Lijkt me een goed boek.


Evelyn - 11 juni 2020

Ja, hier wil ik mee aan de slag! Een combinatie van doen, voelen en theorie lijkt me een mooie en gegronde basis om alweer een stapje verder te komen in mijn helingsproces.


Suzanne Tytgat - 11 juni 2020

Omdat ik met deze thematiek aan de slag ben in mijn praktijk, zou ik heel graag het boek kunnen induiken. Om mijn cliënten beter te kunnen helpen uiteraard. En om zelf nog meer te doen met alles wat we als onaangenaam percipiëren/ervaren.


Sofie - 11 juni 2020

Zeer geïnteresseerd. Kom veel trauma tegen binnen mijn vakgebied sociaal domein. (Vorige comment foutieve autocorrectie.)


Sofie - 11 juni 2020

Zeer geïnteresseerd. Kom geen trauma tegen binnen mijn werkgebied.


Claudia Simons - 11 juni 2020

Het boek is een mooie aanvulling op mijn coach opleiding. Dat zou mij heel goed van pas komen.


Dunya Vermaat - 11 juni 2020

Wat zou dit fijn zijn: "...je eigen pijn te begrijpen en je veerkracht te versterken."


Jolanda Wewerinke - 11 juni 2020

Dit boek past perfect bij het thema waarin ik mij als coach nu aan het verdiepen ben: post-traumatische groei. Welkom, dit boek!


Mieke - 11 juni 2020

Heel graag zou ik zelf actief willen ontdekken of het boek mij helpt om verder te komen in mijn PTSS proces, na twee bankovervallen binnen een jaar, om mijn veerkracht weer terug te vinden.


Rebecca Vos - 11 juni 2020

Ik reageer graag mee! Mooi en goed boek omtrent lezen voor de persoonlijke ontwikkeling en beroepsmatige ontwikkeling!


hans jonker - 11 juni 2020

A hebben we al gezegd met elkaar. Aan de slag gaan met B en de rest van het alfabet vraagt moed en creativiteit. Een prikkel om uit pijn sterker te worden is heel erg welkom. Niet langer wachten, maar aan de slag, de pijn voorbij!


Milou Beukering - 11 juni 2020

Wat mooi dat het een combi is van 'theorie' en activiteiten! Ervaren hoe iets in elkaar steekt en vandaaruit werken is de mooiste manier van ontwikkelen. Ben heel benieuwd!


Charissa - 11 juni 2020

Heel graag!


Marcia - 11 juni 2020

Ik ben momenteel veel bezig op het vlak van zelfontwikkeling en veerkracht is één van de punten waar ik nu heel erg mee bezig ben. Dit boek zou mij veel inzichten kunnen geven.


Johan - 11 juni 2020

Een heerlijk boek om met verschillende (vaak) herkenbare vormen van klein en groter trauma te leren omgaan.


Lex - 11 juni 2020

Volgens mij helpt dit boek ook bij de herkenning van mijn trauma, voordat ik er sterker door wordt. Doe mij maar zo'n boek, dan kan ik eindelijk eens daarmee aan de slag wat ik al jaren heb weggestopt en klaarblijkelijk nog steeds dwarszit. Om te gebruiken in een onzeker tijd nu en er sterker van te worden.


Henk Pauwels - 11 juni 2020

Mooi vooruitzicht


Renate van der Hoeven - 11 juni 2020

Gevolgen van trauma's komen overal te voorschijn, soms groot en voorspelbaar, soms geniepig en onverwacht. Bij mezelf, bij mensen die ik een stap verder wil helpen. Het boek lijkt mij heel relevant.


Lies Dekkers - 11 juni 2020

Als traumatherapeut ben ik op zoek naar een boek waar cliënten veel houvast uit kunnen halen. Nog eens kunnen teruglezen hoe het werkt en wat ze er zelf aan kunnen doen. Dat geeft hen de regie terug.


Zwannie Jager - 11 juni 2020

De inhoud van het boek 'Sterker worden waar het pijn doet' zal mijn cliënten zeker mooie resultaten bieden. Ik kom dan ook graag in aanmerking voor het boek in de weggeefactie


Henk Pol - 11 juni 2020

Zeer interessante materie waarbij niet alleen gekeken is naar de oorzaak maar ook een beeld geeft over het vervolgtraject.


Henning Zorn - 11 juni 2020

Lijden is deel van het leven. Het is belangrijk om daarmee om te kunnen gaan.


Eko Steen - 11 juni 2020

Wat een mooi boek om te gebruiken in de coaching en ook om uit te lenen aan iemand die veel last heeft van trauma('s) en hier mee aan de slag wil gaan. Ik zou dit boek graag willen winnen.


Marian Krabshuis - 11 juni 2020

Ben benieuwd hoe beschreven wordt om vanuit veerkracht je trauma te overwinnen!


Katja Kestens - 11 juni 2020

Ik ben psycholoog en loopbaancoach en wil me graag inzetten om mensen te ondersteunen die stress ervaren door covid 19 zodat we trauma kunnen voorkomen. Indien er toch sprake is van trauma wil ik hen ook hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Ik heb mijn eerste jaar TA achter de rug en heb ook een opleiding lichaamswerk achter de rug. ik denk dat dit boek me nog meer kan voeden om het proces met mijn client te ondersteunen.


Joep Wijsbek - 11 juni 2020

Lijkt me een waardevol boek. Ik heb zelf met een (ernstig) trauma te maken gehad en het heeft mij veel moeite gekost de diepere oorzaak daarvan te achterhalen. Zo'n boek als dit zou mij daarbij ongetwijfeld geholpen hebben en misschien kan ik op basis hiervan andere mensen beter helpen bij het verwerken.


monique van eck - 11 juni 2020

Zo te lezen is, zou dit boek een mooie aanwinst voor mijn praktijkbibliotheek zijn!


Ankie Arnold - 11 juni 2020

Klinkt goed, een voelboek. Ik win het graag.


Christel Grieten - 11 juni 2020

Mooie actie! Zeker zinvol om dit boek in deze tijden door te nemen.


marlies - 11 juni 2020

wat lijkt me dit een waardevolle aanvulling op ACT en rouwverwerking. Ik ben heel benieuwd en win m graag!


Atty Geerling - 11 juni 2020

Ik zit midden in een crisis met veel pijn in het hart en daardoor m’n geest en lichaam dat niet meer optimaal functioneert. Ondanks het zijn van toegepast psycholoog heb ik meer nodig om mijzelf hier in te helpen. Het boek spreekt mij erg aan om te lezen, mijzelf te helpen en daarmee ook anderen in deze situatie en later anderen in hun eigen situatie


Bas van Schijndel - 11 juni 2020

De samenvatting is veelbelovend en nodigt uit om te gaan lezen!


Sonja Nossent - 11 juni 2020

Interessant boek!


Janina Bakker de Visser - 11 juni 2020

Mooi dat het een informatief boek is en tegelijkertijd ook een doe-boek om er mee aan de slag te gaan. Stronger in the broken places. Ben heel benieuwd om het boek te lezen!


Esther Houben - 11 juni 2020

Ik ben erg geïntrigeerd door de beschrijving van de inhoud van het boek en ben benieuwd wat het met mij zal doen als ik dit boek lees en aan de slag ga met het voelen. Ergens heb ik daar ook een beetje angst voor, maar de nieuwsgierigheid wint het van deze angst en ik zou het boek graag lezen.


Aletta Wittenberg - 11 juni 2020

Wat zou ik graag mijn trauma’s herstellen.


Yvonne van den Nieuwenhuijzen - 11 juni 2020

Ik heb zowel in mijn werk als binnen mijn familie veel te maken met trauma’s. Goede literatuur is moeilijk vindbaar. Kom heel graag in aanmerking voor het boek. Zal mij helpen privé en in mijn professie.


Wendy Klappe - 11 juni 2020

Ik zou dit boek graag willen lezen omdat het aansluit bij de sessies bij de haptonoom waar ik mee gestart ben. Leren voelen is mijn doel. Vertragen en verdragen.


Ben Dekker - 11 juni 2020

Mooie aanvulling!


Manon - 11 juni 2020

Dit is nou echt een boek dat in mijn boekenkast hoort te staan. Niet alleen spreekt het mij aan om inzichten te verkrijgen als professional en op persoonlijk vlak, maar ook omdat het om de praktijk gaat. Als toegepast psycholoog en adviseur sociaal wijkteam heb ik regelmatig te maken met dit thema. Hoe verrijkend is het om meer tools aan te kunnen reiken om kwetsbaren te ondersteunen en mezelf nog beter als instrument in te zetten. Minder denken en meer voelen!


Willem van Leeuwen - 11 juni 2020

Nu eens geen denken, maar voelen. Pijn is groei maar hoe ervaren we dat werkelijk? Ik ben enorm nieuwsgierig naar dit boek!


Marja van Willegen - 11 juni 2020

Mooi boek lijkt mij. Ik ben systemisch werker en daarin komen trauma's veelvuldig aan bod. Ik zou de informatie mee kunnen nemen in mijn werk. Dus ja, ik zou blij zijn hiermee. Hartelijke groet, Marja


Eric Dernee - 11 juni 2020

ben benieuwd !


diny kiers - 11 juni 2020

Vooral de ondertiteling, voel -en doeboek spreekt me aan.


Betty Douma - 11 juni 2020

Goed voor cliënt en de therapeut!


louella rooijer - 11 juni 2020

altijd fijn om tools te krijgen om mijn veerkracht te kunnen vergroten


Trudy Top - 11 juni 2020

Ik ben erg nieuwsgierig wat dit boek mij kan vertellen en helpen voor het verwerken van trauma's.


Ben - 11 juni 2020

leven gaat van au


fs - 11 juni 2020

Bedankt


Ben - 11 juni 2020

leven gaat van au


Ellen - 11 juni 2020

ben momenteel bezig met opleiding tot PMA coach. Vandaar zeer veel interesse in hoe ontstaan trauma's en wat kun je doen om daarmee te werken en je clienten resultaat te laten behalen.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.