woensdag 12 december 2018

Weggeefactie: Team Geluk

Versterk de positieve krachten en die van de groep

Een nieuw geluksspel van Leo Bormans voor groot en klein 'teamgeluk'
 

Dit spel is gebaseerd op de jarenlange ervaring van Leo Bormans en op recent wetenschappelijk onderzoek. Het start vanuit het standpunt dat we geen nieuwe vaardigheden hoeven te leren. Het gaat erom alle aanwezige positieve krachten bij de teamleden te herkennen en te erkennen en ze vervolgens op een actieve manier in te zetten voor de goede werking van het team. Zo wordt één en één drie.

Dit speciaal ontwikkelde spel bevat 56 kaarten vol inspirerende inzichten en eenvoudige activiteiten waar elk team gelukkiger van wordt.

Het spel Team Geluk bestaat uit kaarten met vier onderdelen die samen het woord TEAM vormen:

 

TOETS. Je geeft een compliment aan een ander teamlid door een kaart te kiezen met daarop een positieve kracht van hem of haar.

EIGENAARSCHAP. De ontvanger gaat na of hij die kracht herkent en erkent als iets van hem of haar.

ACTIE. Het team gaat na hoe het van deze eigenschap ook een sterkte van het team kan maken. De kaart geeft daarvoor drie voorstellen en een 10 dagenopdracht.

MEER EN MINDER. De ontvanger krijgt één tip om meer met zijn positieve eigenschap te doen en één tip om uit te kijken voor de valkuil van zijn eigenschap.

 

In samenwerking met Uitgeverij Lannoo mogen we 5 exemplaren van deze kalender weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 8 januari. Winnaars worden woensdag 9 januari per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

 


Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

JAN COUPE - 07 januari 2019

een nieuw jaar... tijd om de mate van geluk in het spel eens te testen... ;-)


Leen Van Ginneken - 03 januari 2019

Hopelijk heb ik geluk ;-). groetjes Leen


Alice van der Heijden - 02 januari 2019

Teamgeluk, voor teams in de zorg. De kracht van 1 + 1 = 3 is daar hard nodig! Fijn om hier spelenderwijs en met plezier aan te kunnen bouwen.


heleen hilverink - 22 december 2018

Een betekenisvolle aanvulling op de ontwikkeling van zelfsturende teams !


Riet - 21 december 2018

Mooi item om in teamverband de spirit krachtig te houden. Motiverend en positief in de hektiek van alle dag in de wijkzorg.


Rolf Weijers - 21 december 2018

Past prima in enkele trajecten waar ik mee bezig ben.


Ron Scheer - 21 december 2018

Wie wil nou niet op zoek naar het geluk in zichzelf?


Marije manni - 20 december 2018

-


Jennifer - 20 december 2018

Een mooi spel om in te zetten binnen een team van docenten! Zo kunnen zij zelf zien waar hun krachten zitten.


Charissa van Andel - 18 december 2018

Inspirerend spel; altijd welkom!


Jelly Bijlsma - 17 december 2018

Een mooi spel om basischoolteams mee te verrijken!


huub janssen - 17 december 2018

Leo is een held!


Miriam - 17 december 2018

Heel gaaf! Geluk met een kwinkslag inbrengen in teams...:)


Fiona - 17 december 2018

Graag. Zou mooi aansluiten bij mijn aanbod.


yvonne - 17 december 2018

ben heel benieuwd naar het spel


Yvonne - 17 december 2018

Het is een mooi spel wat meteen een krachtige en opbouwende sfeer naar boven haalt.


Susan Boot - 17 december 2018

.


Amanda - 16 december 2018

Een opdracht van mijn opleiding was om de teamrollen in kaart te brengen. Dit heb ik gedaan met de Belbin teamrollentest. Na analyse en gesprek hierover met het team in actie komen om bewustwording en verbinding te creëren. Dit spel zou hier een mooie tool in zijn.


Inge Lups - 16 december 2018

Teamgeluk is een van de belangrijkste voorwaarden voor werkplezier en draagt bij aan vitaliteit en gezondheid. Hoe gaaf dat je daar met een spel samen aan kunt bouwen. Ik ga graag voor zo’n staaltje positieve kracht!


Inge - 16 december 2018

Mooi om op deze manier de aanwezige kwaliteiten naar boven te halen , naast de valkuilen en zo levendig te kunnen maken binnen ons team.FG


jcorbijn - 15 december 2018

Sluit aan bij mijn visie dat er op de werkvloer en in teams zoveel kwaliteiten zijn waar lang niet altijd gebruik van wordt gemaakt.


Ann - 15 december 2018

Toen ik 56 werd kwam ik in een team terecht waar er een heel goede sfeer heerste. Ik wist niet dat dit mogelijk was. Ervoor werkte ik al in veel teams en settings. In dit team praten we over geluk en gunnen elkaar succes en geven soms een compliment en opbouwende feedback. Dit alles bindt mensen aan elkaar. We beginnen onze wekelijkse teamvergadering altijd met een opener. Het geluksspel zou ons nog verder op weg kunnen helpen.


Adrienne oomens - 14 december 2018

Mooi dat we nu eens niet hoeven stil te staan bij wat anders kan of moet!


Agnes Nijhuis - 14 december 2018

Een mooi hulpmiddelen voor de doorontwikkeling van zelfsturende teams. Het gaat uit van de krachten die al aanwezig zijn in een team! Hoe deze te herkennen, te bundelen en in te zetten. Waardevol!


Cynthia - 14 december 2018

Als General Manager HR binnen een Japanse organisatie ben ik bezig met het thema Werkgeluk wat zeker geen vanzelfsprekendheid is. Ik heb van Leo persoonlijk een gastcollege mogen ontvangen en ik zou het een eer vinden om met dit spel een beweging te kunnen brengen.


Petra - 14 december 2018

Voor mijn collega, die veel teambegeleiding doet. Zn


Belinda Visser - 14 december 2018

Leuk om dit spel aan het begin van het nieuwe jaar met mijn collega's te spelen: Hoe verbeteren we onszelf en onze teamprestaties in 2019 :-)


stefanie pompei - 14 december 2018

Dit is een perfecte aanvulling op ons teambuilding


Danielle - 14 december 2018

Ter ondersteuning van het opzetten van een coachpraktijk volg ik een studie professionele coaching waarin loopbaan en coachvragen met werkthema's centraal staan. Deze set kaarten zou voor mij een geweldige tool zijn om in te zetten en te ontdekken samen met een team!


Lida van den Broek - 14 december 2018

Een spel dat ik graag in teams in zou zetten


Sabrina Eijk - 14 december 2018

Ik ben bezig met het vormen van een nieuw team en ben ontzettend geïnspireerd geraakt tijdens het congres Positief leiderschap. Dit spel zou mij helpen om het in concreto toe te passen.


Bianca - 14 december 2018

Wat een leuk spel lijkt mij dat :)


K. de Jong - 14 december 2018

Ik ben MI trainer (motiverende gespreksvoering) en ben altijd op zoek naar leuke positieve oefeningen voor in mijn training.


Anita Meijs - 14 december 2018

Mooie actie. Kan elk team goed gebruiken


Cynthia - 14 december 2018

Ik zou dit spel graag winnen zodat ik de docententeams beter kan begeleiden.


Dion Damman - 14 december 2018

Dat is wat we momenteel nodig hebben in ons team.


Rob van de Walle - 14 december 2018

Het Team Geluk spel lijkt me een hele goede manier om een positieve energie in een groep te creeren.


Minke swinkels - 14 december 2018

Dit spel zou mooi zijn voor ons zelfsturende team positieve psychologen!


Jelly - 13 december 2018

Graag spel teamgeluk


Monique Hendriks - 13 december 2018

Net als trainee behandelcoördinator gestart op een woon werk voorziening voor mensen met complexe autisme problematiek. Het team wat hier werkt is jarenlang geconfronteerd geweest met bezuinigingen, behandelaren die niet volledig betrokken waren, steeds heftigere problematiek, stoppen van collega's, een niet voltallig team en verschraling in kennis en ervaring. Maar ondanks dat is er een klein clubje overgebleven wat in de overlevingsstand staat en wel wil, maar niet goed meer weet hoe de ander te vertrouwen en als team samen te werken. Als ik één team dit spel gun dan zijn zij dit wel. En niet te vergeten de bewoners die inmiddels een positief werkend team hard kunnen gebruiken. Ik mag een jaartje meewerken en zal alles inzetten om hen te empoweren. Maar uiteindelijk zijn zij het die van deze plek voor mensen met autisme een echte herstelondersteunende voorziening kunnen maken. Wat een heerlijk idee. Daar krijg ik energie van.


sietske - 13 december 2018

Dit zou super zijn ik heb net 5 nieuwe teams met ervaren en onervaren krachten zou een mooie manier zijn om elkaars kwaliteiten te ontdekken


Sandra Kamp - 13 december 2018

Op wetenschap gebaseerd, uitgaande van aanwezige positieve eigenschappen en actief...! Dit is precies hoe ik graag werk, een spel op mijn trainerslijf geschreven! :-) Ben enorm benieuwd en doe graag mee met de loting.


Ria - 13 december 2018

Wauwww ik gun mijnteam dit spel zodat wij het met andere teams kunnen spelen. TOP


Martine Neut - 13 december 2018

We zijn als team door een diep dal gegaan we kruipen eruit en we zien weer een stip op de horizon en dat voelt goed, ik gun ons team veel geluk!


Lianne - 13 december 2018

Zou een superspel zijn om aan het teamwork in ons ziekenhuis te werken


Inge - 13 december 2018

Dit zou ik graag uitproberen bij mijn eigen team en bij andere teams! Past mooi bij onze visie op mens en werk


Annette Vermaas - 13 december 2018

in onze school werken wij aan het geluk van leerlingen d.m.v. gelukslessen ne gaan met collega's aan de slag met de secret angels komend jaar. dit spel lijkt mij een mooie aanvulling om te werken aan positiviteit in onze school. past ook heel mooi in ons positive behaviour support concept.


Maickel de Pon - 13 december 2018

Super tof deze actie. Ik ben altijd opzoek om dit soort dingen te doen met het team. We zijn al erg gegroeid maar dit spel zal zeker zorgen voor nog meer verbinding en groei binnen mij team


Saskia de Ruijter - 13 december 2018

COMPLEET!! Nog alleen dit spel en ik heb alle geluksspelen van Leo. Mijn missie is om gelukslessen in het standaard pakket te krijgen op de basisschool. Ik gebruik al de boeken en het spel voor de kinderen. Nu nog voor teams. Ik zou het aanbieden in combinatie met de belbinteamtoppers. Geluk geef je door:)


Corrie Pasman - 13 december 2018

Creëren van werkplezier en de TeamKracht van teams verbeteren. Hoe mooi kunnen die samen komen door de inzet van dit spel. Ervarend leren met behulp van dit spel..... ik kijker naar uit en kan niet wachten om team hiermee te kunnen verassen!!


Mieke - 13 december 2018

Gelukkig Nieuwjaar voor ons team!


Carla Stoop - 13 december 2018

2019 Kan wat mij betreft met een doosje teamgeluk van start gaan. Lijkt me een geweldig spel om in te zetten binnen teamtrainingen. Dus heel graag zou ik dit spel willen winnen.


renilde claesen - 13 december 2018

team geluk is samengeluk is meer dan één en één is meer dan drie is meer dan geluk in kwadraat


Ans Versantvoort - 13 december 2018

Dit willen we graag inzetten binnen onze onderwijsteams.


Henk - 13 december 2018

Lijkt mij een prachtig middel tijdens teamprocessen. EE


Gitta Spliet - 13 december 2018

Binnen het team verpleegkunde willen we meer gaan kijken hoe we de sterke punten van een ieder beter kunnen benutten. Dit spel sluit hier mooi bij aan.


Sonja - 13 december 2018

De artikelen van Leo over geluk zijn erg interessant. Ik zou graag voor zijn spel in aanmerking willen komen.


Hanna Zawierucha - 13 december 2018

Ideaal spel in het kader van de waarderende benadering en de inzet van de positieve kwaliteiten van medewerkers i.p.v. een negatieve focus op de werkpunten. Laat medewerkers groeien in wat ze goed kunnen en dit als een superkracht voor het heel het team en de organisatie inzetten.


Laetitia Schweitzer - 13 december 2018

Het lijkt me een heel leuk en zinnig teambuildingspel.


Alice Otten - 13 december 2018

Veel geluk en positiviteit. Met dank aan een collega die ons het beste gunt.


Nadia Belsack - 13 december 2018

Ik kijk ernaar uit dit creatief te kunnen inzetten tijdens teamcoachings en o ieders talenten en kwaliteiten vanuit een verbindende sfeer te laten groeien. Het belooft een mooie aanvulling te worden op de kernkwaliteiten.


JanWillem Gunnink - 13 december 2018

Tot nu begeleid ik vooral 1-op1. Ik krijg de laatste tijd meer kansen om teams te ontwikkelen vanuit de visie van Fluger op 'mens en werk'. Nu ben ik (nog) niet zo goed in teams. Wellicht kan ik TEAMGELUK bevorderen via dit spel. Als ik het spel niet mocht winnen; hoe kan ik er dan aan komen?


Marjolein - 13 december 2018

Heel graag zou ik dit willen winnen zodat we binnen het team ook meer zicht krijgen op onze kwaliteiten en krachten en dit ook goed kunnen inzetten.


alice - 13 december 2018

wat een geluk dat ik dit nu zie. ik weet dat ik hier veel teams gelukkig mee kan maken


Alex Engel - 13 december 2018

Wat een leuke benadering. Daar kunnen we in ons team zeker iets mee.


Jan Hoetmer - 13 december 2018

Team GELUK anagram: G = Gezamenlijk E = Echt (jezelf) zijn L = Liefde voor elkaar en je vak U = U? Zeg maar jij! K = Kracht in het kleine zien


Saskia Renden - 13 december 2018

Ik kijk er enorm naar uit om dit spel binnen onze organisatie te introduceren!


Harriet Leussink - 13 december 2018

Sinds een paar jaar werken wij als zelfsturend team. Hier zijn we niet altijd gelukkig mee. Daarom hoop ik dat het teamspel ons kan helpen ons te verbeteren in onze zelfsturing.


Vanessa Hölscher - 13 december 2018

Op onze school werken verschillende leerkrachten met de boeken van De Geluksvogels. Zowel in onze kleuterschool als in onze lagere school zorgen de vogels voor bruikbare tips en inzichten, in een taal die begrijpbaar is voor kinderen. Het spel zou zeker een mooie aanvulling zijn om als team mee aan de slag te gaan.... want ook binnen ons team kunnen we deze inzichten nog gebruiken ;-)


Jan-Willem vd Pol - 13 december 2018

Lijkt mij een super leuke tool!


Ilse Lindenbergh - 13 december 2018

Sinds 2 jaar verdiep ik me in de positieve psychologie gericht op werkgeluk. Het eerste boek dat ik hierover heb gelezen is van Leo Bormans. Dit spel zou fantastisch zijn om in te zetten om het werkgeluk te vergroten binnen teams!


Angelique - 13 december 2018

Na een roerig jaar in onze organisatie, zou het dit spel een fantastische bijdrage geven aan het TEAM GELUK! Mooie tool om de positieve eigenschappen in de verschillende teams naar boven te halen en met de kwaliteiten van ieder afzonderlijk de samenwerking in het team te verbeteren en iedereen gelukkiger te maken.


Sacha Groot - 13 december 2018

Sinds ik als zelfstandige werk ervaar ik veel vrijheden, dit spel zou ik graag schenken aan een dierbare die wel wat positieve ondersteuning kan gebruiken in het complexe vak van de jeugdzorg door betere verbindingen in het team te creëren en daardoor ook nog een extra transfer naar de gezinnen waarmee gewerkt wordt te kunnen maken.


Leon de Jongh - 13 december 2018

Lijkt een mooi, maar ook effectief spel om het team te inspireren steeds een stap vooruit te maken.


Elma van der Salm - 13 december 2018

Wat een prachtig spel om te gebruiken in onze trainingen voor introverte en hoogsensitieve ondernemers om hen te leren hun positieve eigenschappen te omarmen en krachtig in te zetten! Ik houd mij van harte aanbevolen.


Jolande Koolen - 13 december 2018

Lijkt me een heel mooi spel, die sterk aansluit bij mijn ideeën over de kracht van samenwerking.


Esther - 13 december 2018

Mooi om met een vrij nieuw team te werken naar elkaars kwaliteiten. Mooie verbindende methode. Wij kunnen dit daar zeker bij gebruiken


Yvonne Bode - 13 december 2018

Ik ben zeer benieuwd naar dit spel.


Clarisse van Gorkom - 13 december 2018

lijkt me een prachtige en constructieve manier om met een team aan het werk te gaan maar zeker ook met een cursus groep.!


Jolien Mahler - 13 december 2018

Wij zouden dit spel wel willen inzetten tijdens onze opleiding GeluksCoach en het daardoor ook willen verspreiden bij onze studenten


Yolanda Schaap-van Veen - 13 december 2018

Ik coach teams in samenwerking en zelfsturing, daarbij ga ik altijd uit van de kracht van elk teamlid. Daarbij gebruik ik graag het spel om als team met kwaliteiten aan de slag te gaan.


Ilona - 13 december 2018

Ik ben zeer geïnteresseerd in het team geluk spel


Ben - 13 december 2018

gelukkig maar


Laura Roelants - 13 december 2018

Ik ben als intern begeleider op een basisschool elementen uit de positieve psychologie aan het inzetten om het welbevinden te vergroten. Dit zou een mooie aanvulling zijn op wat ik al doe!


Jacky van de Goor - 13 december 2018

Geluk en zin ervaren we alleen in verbinding. Wat een prachtige manier om dat zichtbaar, bespreekbaar EN praktisch toepasbaar te maken!


Susan - 13 december 2018

Dit spel kan heel helpend zijn bij het terugvinden en versterken van positiviteit in een aantal teams van onze afdeling!


Yvonne van den Nieuwenhuijzen - 13 december 2018

Ik wil graag voor mijn team het TeamGeluk. Mooi om met elkaar te kijken naar de eigen kracht van ieder teamlid en daar mee aan de slag te gaan.


Petronella - 13 december 2018

Waardevol spel lijkt me


Willem Zwart - 13 december 2018

Mooie openingen in je team creëren om gevoelens,emoties en drijfveren te verkennen onder de ijsberg. Bewust wording van je eigen kracht en er eigenaar van worden en blijven.


Elsbeth - 13 december 2018

Werk met beginnend team dus win graag!!

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.