donderdag 12 januari 2023

Weggeefactie: Uitgelicht II

120 woorden & verhalen die zuurstof geven aan leiderschapsontwikkeling

 

  • Gebruik jij het woord ‘kwetsbaarheid’ weleens? 
  • Als je het woord ‘inspireren’ gebruikt in een gesprek met een medewerker, hoe duid je dit begrip dan?
  • Welke verwachtingen spreek je als leidinggevende uit naar je medewerkers als je vraagt dat ze bij een veranderingsproces het verleden ‘los leren te laten’?


Deze en nog veel meer begrippen komen aan bod in het nieuwe werkcahier van Theo Wijnen: Uitgelicht II – 120 woorden en verhalen die zuurstof geven aan leiderschapsontwikkeling 

Het boek gaat over de kracht van woorden en het belang van verhalen, en hoe je die kunt inzetten in de professionele context. Daartoe hebben we 120 begrippen geselecteerd die managers, leidinggevenden en (proces)begeleiders uit lokale besturen en andere non-profitorganisaties tijdens onze trajecten leiderschapsontwikkeling belangrijk hebben genoemd voor hun dagelijkse werkpraktijk. 

Leidinggevenden die geïnteresseerd zijn in het verhaal van ‘de ander’. Die bereid zijn om het échte gesprek aan te gaan over interessante, boeiende, maar ook moeilijke thema’s en hierbij elementen van zichzelf inbrengen. Die erkennen en herkennen dat er veel gemeenschappelijkheden zijn, maar ook verschillen. 

We hopen dat het boek professionals met elkaar verbindt en dat het zinvolle interacties op gang kan brengen die bijdragen aan de gewenste verandering of beweging in jouw organisatie. We nodigen ook jou uit om ermee aan de slag te gaan. Zo kunnen we systematisch blijven werken aan de kwaliteit van leiderschap en de kwaliteit van communicatie en overleg.

 

 

In samenwerking met auteur Theo Wijnen mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 25 januari 2023. Winnaars worden via e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Marianne Gebbink - 15 januari 2023

Ik doe graag mee, in mijn coach gesprekken maak ik gebruik van positieve taal om studenten met optimisme te laten kijken naar hun kwaliteiten om deze in te kunnen zetten in hun werk als groepsbegeleider.


Fennie Munneke - 13 januari 2023

ik doe dit boek graag kado aan mijn leidinggevende, die qua gezondheid veel pech heeft gehad afgelopen jaar en de draad weer langzaam op pakt!


Kathy Geldhof - 13 januari 2023

Graag leer ik iets nieuws bij over de kracht van positieve taal, niet alleen ikv mijn job maar het leven in het algemeen lijkt me dit een geweldige tool!


J. v.d. Pol - 13 januari 2023

Enorm interessant om te mogen lezen!


Theo Janssen - 12 januari 2023

De valkuil van onze taal en onze woorden is dat wij het verstand willen aanspreken. Zie het als functionele een instrumentele taal. Ik word warm van relationele taal. Vb. Beschik je over de juiste competenties? Wat zijn jouw unieke kwaliteiten?


Juliette Verhaegen - 12 januari 2023

Ik ben heel erg benieuwd hoe ik het zelf zou kunnen gebruiken. Vooral de zin dat je veel herkent maar tegelijkertijd. ook ziet dat er verschillen zijn maakt mij nieuwsgierig.


Karlijn van Campenhout - 12 januari 2023

Ik zou dit boek graag gebruiken in mijn werk als jobcoach.


Anita Siks - 12 januari 2023

Woorden kunnen het duidelijk of verwarrend maken, goed taalgebruik is belangrijk!


Helena - 12 januari 2023

Ik ben altijd op zoek naar ervaringen van anderen om mijn eigen gedrag aan te spiegelen. In mijn eigen organisatie is je kwetsbaar opstellen als onderdeel van je leidinggevende rol helaas nog geen vaste factor. Het boek zou me enorm helpen, enerzijds voor de reflectie anderzijds om positieve ervaringen te kunnen delen. Graag ontvang ik dan ook het boek!


wim groart - 12 januari 2023

In de professionele gesprekken komen steeds meer Engelse woorden en begrippen voor. Is jouw moedertaal het Nederlands dan creëren deze Engelse woorden en begrippen, misschien ongewild, meer onduidelijkheid, meer afstand. Eigenlijk ook heel logisch want de Engelse woorden en begrippen komen uit een andere cultuur, uit een andere taalcontext. Spreek je dezelfde moeder-taal dan hebben deze woorden en begrippen veel meer een gezamenlijke bodem. Ze hebben meer dezelfde achtergrond. Ook de klank en kleur zijn meer HER-kenbaar. In de begeleidende tekst over het boek zeg je dit ook treffend: “erkennen en herkennen dat er veel gemeenschappelijkheden zijn, maar ook verschillen.” Dat erkennen en herkennen is met het Engels lastiger. Het échte gesprek is moeizamer. Het stroomt minder.


Ina Vogel - 12 januari 2023

Een onderwerp dat nieuwsgierig maakt!


marianne - 12 januari 2023

Sommige woorden zijn in sommige contexten heel behulpzaam en op andere plekken compleet kapot .. kwetsbaarheid is er zo eentje dat geregeld op verschillende plekken met verschillende betekenissen ontmoet. benieuwd naar de inzichten in het boek


Jan Hoetmer - 12 januari 2023

Leiderschapsontwikkeling met mooie woorden? Ik hoop dat dit boek in de praktijk te brengen is zodat medewerkers met meer passie hun werk kunnen doen.


E Houben - 12 januari 2023

Ik hoop te winnen!


Joep Wijsbek - 12 januari 2023

Een mooie, creatieve tool voor mijn filosofische praktijk. Ik ga daar graag eens mee experimenteren.


Lia Hoetjes - 12 januari 2023

DIt lijkt me een heel interessant en inspirerend boek in mijn rol als praktijkondersteuner huisarts GGZ. Ik hoop van harte dat ik het boek mag ontvangen. HGr. Lia


Gea Koren - 12 januari 2023

Mijn werkmotto: werkkansen bevatten leerkansen. Benieuwd naar de 120 zuurstofgevende woorden, want niet alleen leidinggevende maar ook ik heb blinde vlekken als het om vakjargon gaat. Dus verwacht ik in dit boek ook leerkansen voor mezelf ;-)


Mieke Wempe - 12 januari 2023

Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid en ben heel benieuwd naar alle tips, die knetterhard nodig zijn op de werkvloer!! Heel veel succes met dit belangrijke onderwerp en boek!!


Azi Jhapsie - 12 januari 2023

Dit boek gaat ons zeker helpen. Aangezien wij een probleem hebben met sociale veiligheid. In het bijzonder de verbinding opzoeken met elkaar.


Ben Bouwhuis - 12 januari 2023

"kom maar met verhalen"

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.