maandag 04 december 2017

Weggeefactie: Zooikoorts

Van rommel en drukte naar rust en zin met de BASICS-therapie

Verlangt u naar een eenvoudig, zinvol leven? Dan biedt dit boek u een onderbouwd en helder antwoord

Zooikoorts (zn. - m./v.): Ziekte getypeerd door een overvloed aan spullen en bezigheden. Neemt de laatste tijd epidemische vormen aan. Frequente symptomen zijn: geen plaats meer in kasten en/of een overvolle agenda. Gaat gepaard met een knagend gevoel van onwelzijn. Treedt vaak samen op met Zintekortstoornis.

Hein Zegers laat in Zooikoorts enkele ervaringsdeskundigen aan het woord, vrijwillige eenvoudzoekers die getuigen over hoe ze hun te drukke leven omgooiden. Aan de hand van hun verhalen - en op basis van onderzoek bij meer dan vijfhonderd vrijwillige eenvoudzoekers uit alle lagen van de bevolking - gidst Hein Zegers de lezer door de BASICS-therapie. Die therapie kan mensen helpen de stappen te zetten naar een leven met minder spullen en gedoe. Een leven zonder Zooikoorts, een leven met meer Zin.

In samenwerking met Uitgeverij Lannoo we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 19 december. Winnaars worden woensdag 20 december per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!
 

 

 

 


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Neem de code over

Erik - 15 december 2017

zou het kunnen ? Met twee kinderen dan


Sofie - 13 december 2017

Een leven zonder al die overbodige spullen en zorgen die zich steeds opstapelen... klinkt hemels. Zou heel graag dit boek ontvangen en eens het werk van mijn vroegere medestudent Hein van dichtbij bewonderen.


marc - 12 december 2017

De titel spreekt me erg aan.


Froukje - 09 december 2017

Zou het boek graag gratis ontvangen!


Angelique Esser - 07 december 2017

bijzonder. Zou het graag willlen lezen!


Lex Grijseels - 06 december 2017

Ben ontzettend benieuwd naar de uitleg over , waar ik van vermoed dat het voor veel mensen (mijzelf incl.), kan verduidelijken dat bij de hedendaagse ratrace materieel gezien een soort overkill gaande is.


Astrid Haveman - 06 december 2017

Een levenslange zoektocht naar de juiste balans. Wat is teveel, wat is te weinig.Zowel aan zingeving en spullen. Ik ben benieuwd naar de basics om zintoevoeging en ontspullen in balans te brengen


Astrid - 06 december 2017

'Zooikoorts', prachtig woord! Van Dale nomineerde het zelfs voor de verkiezing tot 'Woord van het Jaar'. Voor mij mag 'Zooikoorts' zeker 'Woord van het Jaar' worden, ik heb er al voor gestemd!


Judith Wijnbergen - 05 december 2017

Voor meer rust in het hoofd....G4PW8w


Jellie Bazuin - 05 december 2017

Soms lijkt een leven zonder zooi of met een lege agenda te griezelig. Het is veel makkelijker om de auto in te stappen en naar de volgende afspraak te racen, dan kerstversiering van zolder te halen en te kiezen hoe ik de kamer gezellig kan maken; en wat voor zin heeft dat: ik ven er toch nooit!


Bert Jorritsma - 05 december 2017

Ik hoef het boek niet! Mijn kast is vol :)


J. van Santvoort - 05 december 2017

Dat spreekt me wel aan. Minder zooi....maar hoe krijg ik dat voor elkaar; leren onthechten??? Graag lees ik hoe dit te doen.


Marjo de Vlieger - 05 december 2017

Ik heb in 2015 de 1ste prijs Humoristisch Speechen gewonnen. Ik had het toen over hoe ik mijn huis wilde opruimen en bedacht een geniaal idee dat ook wel eens een serieus tv-programma zou kunnen worden. Erg leuk....alleen ben ik er zelf nog steeds niet helemaal in geslaagd mijn huis 'leeg' te krijgen en inmiddels is mijn leven ook dichtgeslibd met vanalles. Ik verlang naar eenvoud, overzicht en rust en denk dus veel aan dit boek te kunnen hebben!


Marc Mik - 05 december 2017

ik ben benieuwd!


Tineke - 05 december 2017

Lijkt me heel leuk om dit inspirerende boek te ontvangen.


Irene Schaap - 05 december 2017

Ben benieuwd naar de tips om eenvoudiger en rustiger te leven. In december heb ik tijd om het boek te lezen. Lijkt me een goed onderwerp om meer over te weten en te kijken in hoeverre ik er iets van kan integreren in de stress coachingsworkshops die ik geef.


mahieu rudi - 05 december 2017

Ben benieuwd of dit en boek is om bij te houden of om mee te geven met het oud papier! Hopelijk is het het eerste. Overtuig me :-)


Wilma Nijboer - 05 december 2017

Dat lijkt me een boek naar mijn hart en ben heel benieuwd. Ik probeer zelf ook al een tijdje eenvoudiger en rustiger te leven. Met wisselend succes????


Desiree Rosier - 05 december 2017

Een perfecte uitgave voor in mijn praktijk @Kwintessentieel weggeefkast. Ik lees, doe er iets mee, schrijf erover en schenk hem dan weg via social media. Zin in!


Rébecca Thomaes - 05 december 2017

Ik ben erg benieuwd naar de ervaringsverhalen en of het dus ook echt lukt.


Hanneke Oostveen - 05 december 2017

Ik geniet zelf steeds meer van de "stilte" en het leiden van een "trager leven". Dit boek kan mij helpen dit verder door te zetten.


Sacha - 05 december 2017

In mijn boekenkast geen ruimte meer voor extra boek. De boekenplank is overvol. Zo ook mijn nachtkastje. Ik maak ruimte voor Zooikoorts door twee boeken uit mijn boekenkast weg te geven.


Ruud Ham - 05 december 2017

Sinds 23 oktober 2017 gooi ik iedere dag iets weg, het stagneert. Ik heb dringend behoefte aan meer inspiratie!


Tamara Schepers - 05 december 2017

Het lijkt me heel waardevol dit boek te lezen aangezien ik moeilijk kan ontspullen


Frank Jongenotter - 05 december 2017

Wanneer je lichter kan leven maakt dat je dagelijkse motivatie ook een stuk eenvoudiger.


Angelique - 05 december 2017

Wat zou ik dit boek graag willen hebben. Onnodig aanschaffen van zaken, dingen dubbel hebben stapels papieren, boos thuisfront.... ik kan geen afstand doen voel me emotioneel verbonden met rotzooi. Is er een leven mogelijk zonder Zooikoorts? Ik hoop voor mij en mijn omgeving dat ik dit boek kan willen en het leven meer Zin kan geven met goede handvaten. Thanks!


Annette Conijn - 05 december 2017

Rust en ruimte; wat verlang ik hiernaar!


Leonore - 05 december 2017

Sluit excellent aan bij dilemma wat voor mij speelt en denk ook heel zinvol voor mijn coaching!


Mipo - 05 december 2017

Als docent levensbeschouwing op een HBO lijkt mij dat een interessant boek om met studenten over in gesprek te gaan. Ben overigens jarig op 20 december .. zou een prachtig cadeau zijn !


Simone de Spa - 05 december 2017

Ik heb een haat-liefde verhouding met 'zooi' en heb hierin gelukkig meer inzicht in gekregen. Ik weet beter mijn 'zooi' te managen en daarmee mijzelf. Benieuwd naar dit boek!


Yo Deckers - 05 december 2017

back to basics, i love it!


Ireen - 05 december 2017

Dit zou echt geweldig zijn om te winnen! Hier staan waarschijnlijk heel veel dingen in zodat ik meer vat ga krijgen op mijn adhd en daarmee meteen op mijn impuls aankopen en het niet meer zo volplannen van mijn week.


Judith Wijnen - 05 december 2017

Hoe mooi zou het zijn als ik zo rustig en eenvoudig mogelijk een toekomstig raadslidmaatschap kan combineren met werken en een leuk privé leven.


Julia Verdoes - 05 december 2017

Het winnen van dit mooie boek zou veel voor mij betekenen. Ik wil graag kennis doorgeven aan mijn medemens. Ik ben daarom ook de pabo gaan doen. Ik wil echter geen gewone juf zijn. Ik verdiep me daarom in de positieve psychologie die in mijn ogen te weinig aandacht krijgt in het onderwijs. Veel mensen in mijn omgeving hebben last van een gat in hun hand. Ze verzamelen allemaal spullen. Men zegt weleens: 'Waar je mee omgaat, word je door besmet.' Dit verzamelroede kan dus mijn toekomstbeeld zijn. Dit mooie boek kan een preventie zijn voor deze toekomst en ik kan mijn vader en oma hier ook bij helpen. Ik hoop op het beste! Hartelijke groet, Julia Verdoes


Addy Verhagen Antens - 05 december 2017

Wat herkenbaar, en hoe onzekerder we worden des te meer willen we vergaren en erbij horen, dus agenda volproppen. Dit doorbreken zou voor velen onder ons het stressgevoel reduceren.


josephine overeem - 05 december 2017

ja, kan ik heel goed gebruiken... stoppen met kopen, echt beginnen met weggooien, zeer selectief opleidingen kiezen, geen boeken meer kopen die ik toch niet lees... arrrgh


Hannah Klomp - 05 december 2017

Lijkt me een mooi begin voor 2018 en eigenlijk elke dag opnieuw.


M verhoeven - 05 december 2017

Een zooitje is het hier nu zeker, over een paar weken vethuizen en wat heeft een mens een zooi. De koorts blijft gelukkig weg maar dit boek zou zeker kunnen helpen om te ontzooien.


inge - 05 december 2017

ik wil wel meer weten over zooien!


Mariette - 05 december 2017

Meer met minder ... uit het hart gegrepen!


dorie - 05 december 2017

De volheid in kasten en in agenda's is zeer herkenbaar, dat zingeving daardoor lijkt te verminderen is niet herkenbaar. Er bestaan al heel wat boeken op dit terrein, ik denk dat een meeloopcoach(week lang) die knopen doorhakt zinvoller is:)


Hetty Joustra - 05 december 2017

Heel herkenbaar en decdiagnose al gesteld. Veel behoefte aan tips bij de start te ontzooien.


Christel van Romunde - 05 december 2017

Een boek erbij, en het leven leger


Ton van Goor - 05 december 2017

Interessant sowieso. Minimaliseren zou je 't ook kunnen noemen. Lijkt me goed en leuk om te recenseren. Graag 'n exemplaar dus. Ton, redacteur/recensent/publicist


Hans - 05 december 2017

Kom maar op met die zooi!


Marie-Madeleine Claassen - 05 december 2017

Wat een mooie titel!!


Anita van Dam - 05 december 2017

Na een heftige periode van rouw door het verlies van mijn partner. Heb ik het met de kids redelijk op de rit. Ben begonnen met een SAW opleiding. Maar wat is een leven met minder gedoe een welkome aanvulling.


Marjolein - 05 december 2017

lijkt me fijn! Kan ik mijn zolder ook eens gaan opruimen!


Ben - 05 december 2017

gedoe doet ertoe


Sylvie Vos - 05 december 2017

Mooi dat er nu een manier is om mensen te begeleiden naar een leven met minder overtollige ballast. Ben erg benieuwd naar dit boek!


Bettina benecke - 05 december 2017

Lijkt me leuk nog wat “opgeruimder” door het leven te gaan.


Andrea Drost - 05 december 2017

Ik zit hier met smart op te wachten...


Frank Tijdeman - 05 december 2017

Red mij, ik zit tussen de stapels in?!


jan koene - 05 december 2017

lijkt me een verademing als je dat kunt realiseren voor de overvloed aan nodeloos overleg tussen overbodige managementlagen in zorganisaties


Mirjam van Remmerden - 05 december 2017

Als mindfulnesstrainer en coach begeleid ik mensen naar minder stress en meer balans en plezier. Dit boek lijkt hier een mooie aanvulling op.


Marieke - 05 december 2017

Wat een geweldige titel! Echt iets voor mij......maar of ik zal winnen?


Anja - 05 december 2017

Cirkels zooi ... knipsels, stapels, en steeds meer, waardevolle zooi of toch troep, ... hoe beëindig ik die


Joris van der Bijl - 05 december 2017

Ik kom graag in aanmerking voor dit boek, voor mijn coachingspraktijk maar ook mijn vrouw; je heeft al 1000 paar schoenen en blijft er maar meer kopen..Hopeloos!!! Ik hoop dat dit boek gaat helpen ;-)!. Ik zou het tof vinden om hem te krijgen! Dank jullie wel. Joris


Marie-Christine van Splunder - 05 december 2017

Het lijkt me mooi om een exemplaar te kunnen ontvangen. hopelijk dat ik met dit boek minder balast meesleep. het zou me zeker meer rust kunnen geven. nieuwe stappen ontdekken vind ik altijd fijn.


Yvonne Heijl - 05 december 2017

Als begeleider van kinderen en gezinnen naar een gezond eet- en leefpatroon zouden handvatten uit dit boek een welkome aanvulling zijn.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.