Matthijs Steeneveld | Vergroot jouw psychologisch kapitaal

Tegenslag en uitdagingen zijn onvermijdelijk in het leven. De kunst is hoe je ermee omgaat. Jouw psychologisch kapitaal helpt je om er goed mee om te gaan. Psychologisch kapitaal bestaat uit 4 positieve eigenschappen: hoop, optimisme, veerkracht en zelfvertrouwen. Door deze 4 positieve eigenschappen aan te boren, bouw je op wat iemand al goed doet en versterk je dit verder. Goed nieuws: je blijkt het te kunnen trainen! Het vergroten van psychologisch kapitaal zorgt ervoor dat mensen zelf hun uitdagingen meer proactief aanpakken.

Wil jij weten hoe je jouw coachees en trainees kunt versterken in hun zelfredzaamheid? In deze sessie ga jij aan de slag met het vergroten van jouw psychologisch kapitaal. Daarbij leer je ook hoe je anderen kunt helpen om beter om te gaan met alle uitdagingen. Op basis van het werk van o.a. Luthans en Seligman krijg je een kijkje in de theorie en de praktijk.

Matthijs Steeneveld is psycholoog, trainer en coach. Hij is auteur van het boek Jouw psychologisch kapitaal (Boom, 2017), een praktisch en onderbouwd boek waarmee je jouw psychologisch kapitaal kunt vergroten. Hij is mede-oprichter van het Bureau voor Positieve Psychologie, waar professionals worden getraind om te werken met positieve psychologie. Daarnaast is hij redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. Je leest meer op www.msteeneveld.nl en op www.psychologischkapitaal.nl.

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.